Flytt

Det var ett tag sedan jag skrev något. Det beror delvis på att jag är slö men mest för att jag precis flyttat. Och det är förvånansvärt jobbigt att flytta och tar sin lilla tid.
 
Under tiden så har både Lugis damer och herrar helt plötsligt vunnit varsin match. Plötsligt tändes hoppet att båda kanske inte åker ut direkt utan kan få chansen att kvala för att hålla sig kvar. Men som Skånesport skrev för någon dag sedan. Vilka ska spela för Lugis herrar i höst? De senaste årens förlust av spelare har verkligen accelerat i vinter. Skulle herrarna klara sig kvar kan det bli en ren katastrof nästa år. Då har damerna det lite bättre förspänt om de undviker nedflyttning. 
 
Man kan diskutera hur Lugi har hamnat i en sån här prekär situation.
 
Grundproblemet är väl att Lund är en påfallande dålig idrottsstad. Intresset för idrott är inte stort och företagen är av någon anledning inte särskilt intresserade av att sponsra. Det är märkligt att TetraPak inte sponsar mer för att inte tala om de stora företag som inte sponsrar överhuvudtaget. Det är närmast pinsamt att Axis överhuvudtaget inte sponsrar. Axis har råd att bygga ett stort flådigt huvudkontor men inga pengar till stadens största idrottslag som min sin gedigna och genomtänkta kloka ungdomsfilosofi fostrar stadens ungdomar. Jag ser Johan Wester på läktarna och det är ju kul men varför sponsrar inte Anagram? Och kommunen? Varför hjälper inte Lunds kommun till mer? Det är tur att det finns åtminstone några företag och eldsjälar som vill sponsra som t ex den lokala ICA-handlaren eller det lokala fastighetsbolaget.
 
Och sen jobbar handbollen i Sverige i motvind. Publikintresset sviker. Majoriteten på läktarna är medelålders och uppåt i åldrarna. Och nu har man även lyckats förvisa de rörliga bilderna från matcherna till en streamingtjänst som ingen vill prenumera på. Ett bra sätt att ytterligare minska intresset.
 
Men i ärlighetens namn så har Lugi också jobbat dåligt. Det känns som en vilsen klubb som har fattat det ena märkliga beslutet efter det andra. Man verkar glada över att överhuvudtaget hitta någon som vill engagera sig i klubben och verkar inte bry sig om vad personerna kan bidra med. Och det känns som om man är dåliga på att jobba med sponsring och med evenemang. Och hur har man kunnat ha haft så många anställda tidigare när man har ekonomiska problem är ett mysterium. Nu har man dragit ner på personalen och det verkar ju fungera ändå.
 
Det ser mörkt ut för Lugi. Hoppet är antingen att man mot förmodan får ett rejält lyft av ekonomin eller att ungdomsverksamheten fortsätter att producera en hel drös av nya talanger. I så fall kan det trots allt finnas en ljus framtid på sikt. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0