Mera OS

Igår så var det ett fall framåt för det svenska damlandslaget. Det var mera fart och vilja hos tjejerna men det gick ändå inte vägen mot Norge. Och även den här förlusten sved. Med tanke på alla svenska skott på mål så kunde det ha blivit en seger. Men det var ju helt otroligt vad man gjorde den norska målvakten bra. Det märktes att hon läst in sig på de svenska spelarna men svenskorna envisades också med att skjuta i mellanhöjd i närheten av målvakten vilket tydligen passade henne bra. Det är rätt märkligt att svenskorna inte klarade av att ändra sina avslut. Men det handlar också om hur man ser på handboll. För Per Johansson är det viktigare att undvika en förlust än att vinna. Det är viktigare med försvar än med anfall. I valet mellan försvars- eller anfallsspelare så väljer han försvarsspelare. Och då är det inte så konstigt att landslaget har svårt att göra mål. Men som sagt. Chansen lever fortfarande vidare till en kvartsfinal.
 
Dagens match för herrarna gick som väntat. Storbritannien har inte i OS att göra. Men jag tycker att man redan nu kan se att Sverige inte är lika bra som många av de andra lagen i OS. Efter att ha sett Danmarks två vinstmatcher så inser jag att Sverige har en bra bit kvar till toppen. Danmark påminner mycket om Sverige under storhetstiden. Man vinner de jämna matcherna och man vinner även när man inte spelare bra. Danmark har varit sämre än motståndarna både mot mot Ungern och mot Spanien. Men istället för att förlora så går man och vinner genom att rycka i slutet av matcherna. Man har ett lugn och kyla som de andra lagen saknar. Och man har en trupp med bra spelare på varje position och det är alltid någon som har en bra dag. Mot Spanien så spikade Cleverly igen målet samtidt som Mikkel Hansen öste in mål. Och sen har Danmark Ulrik Wilbek. Jag är mycket imponerade av hans sätt att coacha under matcherna. Men jag tror ändå inte att Danmark vinner guld. Det står mellan Kroatien och Frankrike.
 
Överlag så tycker jag att OS handbollen har en helt annan nerv och intensitet än vad det är i EM och VM. Det är högre tempo, mer vilja och häftigare matcher. Jag tror fortfarande att handbollen hade tjänat på att spela EM och VM var fjärde år. Det blir för mycket slentrian med mästerskap varje år.
 
Och idag så gick AG Köpenhamn i konkurs. Nu är spelarna arbetslösa. Undrar var de hamnar. Men det hela är en jäkla skandal. Vad har ägaren Kasi-Jesper hållit på med? Det verkar vara en man med rymligt samvete. Konkursen väcker många frågor. Varför förhandla med Kim Andersson när man visste om det finansiella läget? Varför skicka iväg laget på träningsläger på Kanarieöarna när man inte har några pengar? Varför har man mörkat läget så länge?
 
 

OS

Det var ett bra tag sen jag bloggade. Har känt mig lite mätt på handboll den senaste tiden. En hel del av luften gick ur när herrarna missade att kvala in till VM. Det var så jäkla onödigt och slarvigt gjort. Men nu när handbollen är igång i OS så kände jag helt plotsligt att pulsen steg och att jag behövde skriva av mig en del känslor.
 
Som jag skrev tidigare i våras så ska vi inte ha för stora förhoppningar på våra landslag i OS. Damernas grupp är för svår och herrarna är inte tillräckligt bra. Inte ens Jonas Källman gav som bekant herrarna någon chans i OS.
 
Vilka känslor väcker inte Linnea Torstensson? Hon är ett mysterium. Hur kan en toppspelare vara så otroligt ojämn? Hur funkar egentligen hennes hjärna eller psyke? Jag blir lite trött på allt snack om henne som världsspelare. Kan vi inte en gång för alla slå fast att hon inte är på den nivån? Man kan inte räknas dit om man spelar bra i två matcher för att sedan vara usel i åtta. Det är olyckligt att damernas spel i så mycket bygger på Linnea och att Sverige därmed är så beroende av henne. Jag längtar till den dag när Linnea kan ersättas av en stabilare spelare. Och därför är det skönt att veta att vi har fått fram en ungdomskull av högsta klass som knackar på porten till landslaget. Det är så imponerande att ungdomarna nu har vunnit två VM-guld i följd. Men en är det inte kört i OS. Går man bara vidare från gruppen så finns chansen kvar. Det blir ju inte svårare motstånd i kvartsfinalen än vad det blir i gruppspelet. Nu väntar Norge som också förlorade sin första match mot Frankirike med uddamålet. Snacka om två lag med kniven på strupen.
 
Herrarna visade roligt nog betydligt mer vilja och spelglädje mot Tunisien än vad man gjorde i det olyckliga VM-kvalet. Laget utstrålade harmoni både från ledare och spelare. Det känns bra och någonstans väcktes ett litet hopp om ett bra OS. Det blev en komfortabel seger mot ett Tunisien som också visade mer vilja än vad man gjort på länge. Bäst av svenskarna var Mattias Andersson och Dalibor Doder. Herrarna möter i nästa match Storbritannien. När hände det senast?
 
Och vad är det för märkliga turer som pågår i AG Köpenhamn? Ska lagbygget redan rasa? Snacka om upp som en sol och ner som en pannkaka i så fall. Men skulle Kim Andersson hamna i Kristianstad så kan man bara gratulera Kristianstad och elitserien.
.  
 
 
  

RSS 2.0