Justitiemord

Det ska tydligen vara orättvisa som får mig att skriva något i bloggen. Orsaken är naturligtvis handbollsförbundets mindre väl genomtänkta bestraffning av Guif och Lugi. 
 
Klubbarna har gjort fel och ska naturligtvis ha sitt straff. Men sättet som förbundet utmäter straff är ju helt tokigt. 
 
För det första bör det vara samma påföljd för samma fel. Det borde ju vara grundläggande och självklart. Men nu tappar Lugi fyra poäng för en oregistrerad spelare medan Guif enbart tappar två poäng för tre oregistrerade spelare. Hur tänkte man när man beslöt att ha som princip att ett lag ska dömas som förlorare i de matcher som spelats under två veckor. Det kan väl i värsta fall skilja mellan 0 poäng till 8 poängs avdrag för samma fel. Helt idiotiskt.
 
För det andra så är det inte sportsligt rätt att ha poängavdrag. Det missgynnar ju t ex Kristianstad i toppkampen att Alingsås fick två poäng till skänks av förbundet. 
 
Hoppas nu att förbundet tar sitt förnuft till fånga och inför ett annat straff, varför inte böter? Eller varför inte vara lite serviceminded och ha koll på elitlagen och efterlysa missade registreringar? Förbundet skyllde på att man har så många handlingar att hantera men man borde kunna koncentrera sig på de två elitserierna och då kan det inte handla om så särkilt många övergångar.
 
Undrar förresten vem som anmälde Lugi till förbundet? Både Sävehof och Alingsås gick ju ut offentligt och sa att man inte skulle anmäla. 
 
Hoppas nu att detta var första, sista och enda misstaget för Lugis nya sportchef.
 
Vet inte annars hur den nya sportchefen är. Som åskådare på läktaren så märker man inga förändringar. Det mesta verkar vara sig likt. Men en skillnad är förstås att det är lite mer tomt och tyst på läktarna i år. Och detta trots att Lugi är riktigt bra och länge var i topp i tabellen. Har sagt det förr och säger det igen. Publiktillströmning är inget självspelande piano. Det räcker inte heller med sportsliga framgångar. Man måste marknadsföra handbollen och skapa en festlig inramning. Men det verkar ju helt omöjligt att genomföra. Och man skulle ju också försöka få sina sponsorer och medlemmar att gå till matcherna Det är ju pinsamt tomt på den läktaren. Varför inte ha en modell där sponsorerna får sponsra extra för de matcher man inte dyker upp på?
 
Axnér är helt klart en bra tränare. Man kommer långt med att vara intelligent. Han är säkert lämplig för större uppdrag men knappast i Sverige. Tror inte att förbundet älskar honom.
 
Så det är inte bara Simon Jeppssons förtjänst att Lugi är bra nu när Simon äntligen verkar ha blommat ut. Jag är glad att psyket och förmågan är i balans. Han verkar äntligen ha förstått att han kan göra mål i stort sett när han vill. Förra året envisades han med att försöka ta sig in på sex meter innan han avslutade. Simon kan också vara ett skäl till varför man ska gå och se Lugi. Det är sista chansen innan han försvinner utomlands.
 
Kim Ekdahl du Rietz sägs kommer att sluta spela handboll. Det är en märklig kille. 
 
Landslaget utan Staffan och Ola var en positiv överraskning. Spelarna verkade riktigt trivas med varandra. Det var ett tag sen man såg sådan glädje. Och laget gjorde vad man skulle i de två första matcherna. Det lär bli en resa till Kroatien vad det lider. 
 
Såg matchen mot Montenegro i Lund. Kul att få uppleva Lunds arena fullsatt. Det var länge sen. Men man blev också påmind om hur dåligt planerad, byggd och skött denna arena är. Hur kunde det bli en sån halvmesyr av så stolta planer?
 
Och Lugi förlorade ytterligare två poäng i går mot Kristianstad. En bra match mot två bra lag men det går inte att slå IFK när Simic storspelar. Tänk att Lugi tyckte att han var för dålig för att platsa i Lugi. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0