Jernemyr

Så var det då klart att Jernemyr skrivit på för Lugi. Det känns nästan overkligt. Det händer ju inte varje dag att klubben lyckas värva stjärnspelare. Som Lugist kan jag inget annat än att bli riktigt glad. Det känns som om Axnérs inträde i klubben har inneburit ett trendbrott. Jag tror att det mycket är hans förtjänst att man de senaste åren lyckats värva Hippe, Cleverly (även om det bara var ett kortare lån) och nu Jernemyr. Det ska bli kul att följa Jernemyr i Lugi.
 
Lugi hade presskonferens igår och även om man vet att det innebär en risk för en del floskler så kan jag ändå inte låta bli att reagera på ordförande Perssons uttalanden.
 
Apropå värvningen av Jernemyr så sa han något i stil med "Hela klubben är på väg att snäppa upp sig". Det snacket har vi hört förr och inte har det inneburit några större förändringar. Persson får ursäkta men jag tror inte att det lär bli några större förändringar i framtiden heller. För det skulle Lugi behöva en ny ordförande.
 
Persson nämnde också att man budgeterat för 2000 åskådare i snitt och att snittet borde ligga på 2500. Det kan jag hålla med om, men dit lär man inte nå, om man inte mer aktivt börjar locka publik till matcherna. Det räcker inte med en liten annons i lokaltidningarna (som alltför ofta dessutom är felaktiga) eller några affischer på stan. Inte ens framgångar ger något större publiktillströmning. Förra året var ett framgångsrikt Lugiår, men det märktes ändå inte så mycket på publiksiffrorna. Initialt lär dock Jernemyr säkert locka en och annan åskådare till Arenan. Men när nyheten lagt sig så tror jag inte att effekten håller i sig. Jag har sagt det förr. Lugi måste bli bättre på att locka publik till Arenan. Man skulle kunna snegla lite på hur IFK Kristianstad jobbar som både har mer publik och mer fest kring matcherna.
 
Lugi skulle åtminstone kunna visa att man vill förbättra sig genom att byta ut de senaste årens speaker. Är han kvar denna säsong också så blir det bara ytterligare ett bevis på att det bara är tomt snack när man säger att Lugi är på väg att snäppa upp sig. När ska Lugi inse att en bra speaker är viktig för att det ska bli härlig stämning på matcherna?
 
 

Sommaruppehåll

Har haft ett långt uppehåll från handboll och från bloggande. Peter Den Store-effekten har suttit i. Blev väldigt trött på handboll när denne man helt plötsligt fick hybris.
 
Hoppas verkligen att handbollen får ordning på sin tidtagning till den kommande säsongen. Det känns väldigt omodernt och amatörmässigt att man inte kan ha bättre koll på tiden i slutsekunderna. Det var för många matcher som förra året som fick ett felaktigt slutresultat. Det är faktiskt rätt pinsamt för handbollen.
 
Men nu börjar handbollen trots allt locka igen.
 
Under sommaren har jag noterat följande:
 
Vi hade en handbollstränare som gjorde sig lustig på damfotbollens bekostnad. Tänk så svårt det är för många att respektera damidrott. Och så tycker vi att vi är jämlika vi svenskar.
 
Verkligen kul att U21-herrarna tog VM-guld. Bra jobbat! Och det är ju ett lag som känns intressant inför framtiden. Som Lugist så var det glädjande att Lugis unge mitt 6:a Leijonberg kom hem med ett guld.
 
H43: s storsponsor Uddenäs har varit i blåsväder. Precis som Glasmästarn i Lund så har han skrivit sig i Österrike trots att han bott kvar i Lund. Vi får se om han lyckas lura i Skatteverket att han befunnit sig i Alperna.
 
Och var har Verluljub "Kos" Kosovic tagit vägen? Jag trodde att han skulle leda H43 i år och så har man tagit in Robert "Knirr" Andersson som tränare. Vad har jag nu missat i sommar?
 
Spillrorna från H43: s damlag tar nya tag i division två. Det lär dröja innan det blir ett elitserielag igen. Frågan är också hur det ska gå för Lugis damer. Det känns inte helt otänkbart att H65 blir det bästa damlaget i Skåne.
 
Och så har fosterlandsförädaren Marcus Ahlm spelat sin sista match i Kiel. Är det någon som vet vad han ska göra nu?
 
Atletico Madrid gick i konkurs. Trots VM-guld till Spanien så finns det inga pengar till handboll i ett krisande Spanien. Men det innebär att Jonas Källman kanske kommer tillbaka till Skövde. Och Jonas är antagligen inte den ende som återkommer. De senaste dagarna har det gått rykten i stan om att Jernemyr ska spela för Lugi nästa år. Det kändes nästan för bra för att vara sant. Men enligt SVT text-tv så är det på gång. Hade varit häftigt att få uppleva honom på nära håll. Frågan är dock om han kan anpassa sitt spel till svenska domare och en svensk bedömningsnivå. Det kan nog bli en chock för honom att möta svensk domarstandard. Men vilket försvarsspel Lugi kommer att få om affären blir av. Det var riktigt bra förra året och kommer att bli lysande med Jernemyr.
 
Men det är kul att herrelitserien stärks av alla återvändare. Herrserien ser starkare ut på många år. Kul också att det inte bara är Kristianstad som stärkt sina trupper. Kristianstad får kanske ett motstånd ändå. På damsidan kommer ingen att rubba Sävehof i år heller. Det är inte lika kul.
 
Och Lugi har infört en rejäl höjning av sina säsongskort. Det känns så där. Och det är obegripligt att beslutat att ha samma pris oavsett var man sitter. Hur tänkte man där? Det borde ha varit olika pris för de olika sektionerna precis som när man köper biljetter styckevis. Undrar om man med detta har lyckats få in mer pengar eller om man istället tappar intäkter? Det är inte alltid enkelt att vara en Lugifan och försöka förstå hur ledningen resonerar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0