Märkligheter

Det är roligt med handboll. Helt plötsligt inträffar märkliga resultat. Hur kunde samma RIK som var chanslösa mot Lugi besegra svenska mästarna Ystad? Det går liksom inte att förstå.
 
Att Celje slog Kiel var överraskande men inte alls samma skräll. Jag flaggade för att de kunde överraska eftersom de pressade Aalborg på deras hemmaplan. Jag tror att Celje kommer att plocka fler poäng. 
 
Och Lugis damer fortsätter att ha problem. Den tunna truppen tål inte många fler skador. Tror det kommer att bli en tuff säsong för de vinröda.
 
Och samma sak gäller Alingsås i herrligan. Två raka förluster. Även här känns det som en tunn trupp.
 
Jag har missat att Drotts herrar kravlat sig upp till Allsvenskan. Undrar när de är tillbaka i elitserien?
 
Och så måste jag säga att jag uppskattar Frändesjö som expert i tv-sändningarna. Han verkar genuint gilla handboll vilket smittar av sig på tittarna. Och han är verkligen kunnig. Jag lyssnar andäktigt på honom. 

Lite lätt pinsamt

Två matcher igår i herrarnas elitserie och jag lyckades tippa fel vinnare i båda. Starkt gjort och lite lätt pinsamt! Det förklarar varför jag inte har blivit rikare i mitt liv än vad jag blivit. 
 
OV visade att jojo-takterna sitter i. Efter en bra bortamatch mot Alingsås så sviktade man hemma mot Önnered. Det blev en förlust men nog borde man ha kunnat fixa åtminstone en poäng om man hållit huvudet lite kallare mot slutet. De sista tre minuterna gick man till anfall utan någon som helst styrsel. Om de hade tagit det lite lugnare och lagt tid på att bygga upp några anfall i lugn och ro så hade man antagligen fixat minst oavgjort. Det verkar tyvärr som OV även i år saknar stabilitet eller kanske tillräckligt bred trupp. Ska bli intressant att se hur det går för OV framöver. 
 
Jämnt blev det även på slutet för Lugi mot Guif efter det att Lundaborna varit i klar ledning större delen av matchen. Det kändes onödigt att släppa Guif så nära på slutet men till sist så lyckades de vinröda ändå ro hem vinsten. I mina tidigare inlägg så har jag varit tveksam till Lugi så inleder de med två vinster i år. Även här har jag alltså blivit slagen på fingrarna. Men vi får se hur det utvecklar sig. 
 
Ikväll bänkar jag mig för att se Aalborg mot Elverum. Ett nordiskt prestigemöte. Det lär bli en fartfylld match som jag tror Aalborg vinner. 

Två matcher

Ikväll är det två matcher i herrarnas elitserie. Båda lagen från västra Skåne är i farten på hemmaplan. Lugi möter Guif och OV gästas av Önnered.
 
Mest nyfiken är jag på att se hur det går för OV. De skrällde borta mot Alingsås och det ska bli intressant att se om de kan ta hem ytterligare en vinst. Två vinster i rad är ju inget som OV är bortskämda med. De är väl det lag som mest åkt upp och ner mellan serierna de senaste åren. Har de i år äntligen nått någon form av stabilitet? Kan de hålla sig kvar? I så fall är det en sån här match som mot Önnered hemma som man ska vinna. 
 
När kommer förresten lyftet för Önnered? De har förutsättningarna för att få fram ett lag i toppskiktet. Det är en stabil klubb med stor och bra ungdomsverksamhet. Och ekonomin är väl ok. Så när lyfter det?
 
Jag tror att Lugi får det svårt mot Guif. Tycker att Roganovic gör ett bra jobb i Guif och den inledande klara segern mot Malmö visade att Guif är stabila i år också. Blir som sagt något att bita i för Lugi.  
 
Ska vi tro på vinst för OV och Guif ikväll?
 
 
 
 

En handbollsvecka

Abstinensen efter handboll visade sig vara rätt stor. Hann med att se åtta-nio matcher på en vecka. 
 
Lugis herrar vann säkert mot RIK. Fortfarande är jag osäker på var vi har laget. Det behöver inte vara Lugi som var bra utan RIK som var dåliga. Men Nemanja kändes i alla fall mer på och kändes inte alls så handlingsförlamad. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för honom. Det är en reko kille. Men på det stora hela så tror jag att Lugi får vara nöjda om de hamnar i mitten av tabellen. 
 
Lugis damer har däremot inte inlett bra. Efter att ha mött två av de lag som är tippade på nedre halvan och enbart lyckats ta hem en poäng så tror jag nog att det bara är att inse att de kommer att få svårt i år  Bella är fortfarande bra men känns inte så vältränad. Men det gör å andra sidan inte de andra heller i Lugi. Tränar verkligen Lugis damer tillräcklgt med fys? Det känns som om motståndarlagen alltid är mer vältränade. Det kan bero på ork att man tappade en femmålsledning de sista nio minuterna igår. Men det största problemet är väl lagets fysiska status utan det faktum att man har ett väldigt ojämnt lag, delvis förklarat med olyckliga skador. Det är ett ungt lag och ärligt talat så känns vissa spelare inte riktigt mogna för elitserien. 
 
Hann med att se några matcher i Champions League också. Barcelona var som vanligt stabila och det var kul att se Carlsbogård få en hel del speltid. Och som vanligt så gör han nästan inga fel när han spelar även om jag gärna hade sett att han gick lite mer på egna avslut. Och så kan man ju undra hur kul Wanne kommer tycka det är att spela i Barca. Det måste ändå kännas konstigt att gå från att vara dominant i Flensburg till att bara vara en liten kugge i Barca. Här är han inte något förstaval vid straffar och lär inte få många passningar under matcherna. Det får inga kantspelare i det laget. Tyvärr så förvaltade han inte chanserna i matchen heller. Det gör mig lite orolig för framtiden.
 
 Aalborg fick oväntat svårt mot Celje som stretade mot bra. Celje visade sig vara ett fysiskt starkt lag med några härliga lirare. Det kändes som om de kan överraska i Champions Legue. Jag gillar verkligen att se Aalbort spela. Det är så härlig offensiv handboll. Och hur kul är det inte att se Felix Claar spela tillsammans med Mikkel Hansen? I försnacket till tv sändningen så berättade deras klubbdirektör att de gick för guld inte bara i Danmark utan också i Champions League. Det känns som om de fått hybris av att värva Mikkel Hansen. Jag tror inte att de kommer att ta något CL-guld. Tror till och med att de får svårt att gå till final-four. Men det är härligt att de vågar spänna bågen och sikta på guld. Experterna i dansk tv var till och med tveksamma till om det blir guld när även Niklas Landin ansluter för då tappar de samtidigt Felix Claar som de verkligen höjde till skyarna. Och han är otroligt bra i Aalborg. Hoppas det kommer att gå lika bra för honom i Tyskland. 
 
Apropå Tyskland så undrar jag om inte Kiel åter blir tyska mästare i år. Tror faktiskt att varken Flensburg eller Magdeburg kommer att kunna utmana. Däremot så blir jag inte förvånad om Fuchse Berlin blandar sig i toppstriden. Gidsel kommer att göra succe i serien. Och det kommer Erik Johansson också att göra i Kiel. Han börjar redan bli oumbärlig för Kiel. Vad månne bliva?
 
 
 
 
 
 
 

Herrpremiär

Igår startade herrarnas elitserie. Och vilken premiär det blev! En ovanligt bra premiär mellan två skickliga lag. Högt tempo och på det stora hela välspelat hela matchen. Och spännande. Det blev till sist vinst för hemmalaget med uddamålet efter det att Ystad missat en straff i slutminuten. En sådan premiär höjer förväntningarna. Förhoppningsvis blir det en bra elitserie i år. 
 
Som det kändes igår så är Kristianstad tillbaka i toppen. De verkade bättre än tidigare år. Publiksiffran igår var bra men det finns plats för fler. Kanske vänder publiken tillbaka nu.
 
Och jag måste säga att jag är imponerad av Ystad. Det känns som ett ovanligt harmoniskt gäng som aldrig viker ner sig. Och stundtals spelar de också en riktigt bra handboll. Det var ingen slump att de blev svenska mästare. 
 
Ikväll och imorgon kväll är det Champions League för herrarna. Det ska bli intressant att se Wanne och Carlsbogård i Barcelona. Och Aalborg med Claar och Sandell tillsammans med Mikkel Hansen. 
 
Känns jäkligt gött att handbollen är igång för fullt nu!

Nypremiär

Precis som en trisslott. Plötsligt händer det. Ett nytt inlägg i denna blogg. Förhoppningsvis kommer det att bli fler framöver. 
 
I fredags besökte jag Lunds arena och såg Lugis dubbla matcher. Jag var nyfiken på att se Bella Gulldén i SHE. Tråkigt nog var det bara ytterligare ca 800 som var lika nyfikna som jag på att se en av Sveriges absolut bästa spelare genom tiderna, om inte rent av den bästa. Vad är det med Lundaborna? Den enda elitidrott som finns i staden och ändå kan inte ens 1000 personer masa sig ner till arenan. Helt otroligt! Men idrott är väl inte tillräckligt fint för akademikerna. 
 
Och visst sitter Bellas takter i. Vilka passningar som hon fortfarande levererar. Men inte alltid till något större nytta eftersom mottagarna saknar tillräcklig kvaltet. Om Lugi trodde att Bella ensam skulle göra Lugi till ett topplag så får man tänka om. Hon måste ju ockå ha en omgivning som fungerar. Det blev en otippad förlust mot det tippade bottenlaget Kristianstad som överraskade på mig. Lugis försvar kunde inte stå emot Kristianstads snabba anfallsspel. 
 
Sen följde en tränarmatch. Två nya tränare, Anders Hallberg i Hallby och Nemanja Milosevic i Lugi, möttes.  Det blev en match som Anders vann klart. Det var intressant att jämföra hur dessa båda noviser coachade under matchen. Anders pratade med sina spelare och var aktiv och agerade. Nemanja såg handlingsförlamad ut under hela matchen och gick fram och tillbaka med hängande huvud och var alldeles för passiv. När Hallby hade tappat fem bollar i början av första halvlek och låg under med tre tog Anders timeout. Sen drog Hallby ifrån och Nemanja tog inte timeout förrän Lugi hade tappat tolv! bollar och låg under med nio. Det var naturligtvis alldeles för sent. Matchen var då redan avgjord. Det håller inte att vara så passiv. 
 
Hade jag suttit i Lugis ledning så hade jag varit orolig. Kommer Nemanja att hålla måttet? Det är väl för tidigt att döma ut honom efter en match. Men signalerna som han sände ut kändes verkligen inte bra. Hade jag suttit i Lugis ledning så hade jag nog varit orolig. 
 
Nåväl, vi får väl se hur det kommer att gå för båda Lugilagen under säsongen. 

RSS 2.0