Äntligen

Oliver Schulz har verkligen koll på vad som händer ute i Europa. Idag tipsar han på HEH att Kim Ekdahl du Rietz är på väg till HBC Nantes. Jag blir lite förvånad. Varför i hela friden denna klubb? Det är ju inte precis en av de hetaste i Europa och det verkade ju som om han hade chansen att gå till betydligt bättre klubbar, men kanske har han eller hans agent gapat över för mycket, och helt plötsligt var ingen av de stora klubbarna längre intresserade. Med facit i hand så borde han kanske gått till Berlin eller nappat på Kiels utlåning till Polen. Jag är tveksam till om han kommer att utvecklas lika mycket i Nantes.

Det var rätt kul att läsa tidningen Oest France artikel om Kim. De har stavat fel till hans namn och skriver att han bor i Lugi. Men de verkar faktiskt imponerande av hans talang och tycker att det är en kanonvärvning. 

Fest

Var på "fotbollsfest" idag. Och blev återigen påmind om hur mycket bättre handboll är än fotboll. Vad håller fotbollssupportrar på med egentligen? Helt ofattbart att kasta ner smällare och rusa fram till motståndarmålvakten när man i samma ögonblick vet att detta gör att mitt lag förlorar matchen samt att laget kommer att drabbas av kraftiga böter. Kanske ligger det något i att de som gillar handboll är intelligentare än fotbollsälskare.

Riktig fest var det istället i Köpenhamn i lördags. Fantastiskt publikrekord för handboll, med 36 651 skötsamma i publiken. Det är verkligen imponerande det som Kasi-Jesper har åstadkommit med AG Köpenhamn. Och detta i en stad som är lika blasé på idrott som vilken svensk stad som helst. Det tidigare topplaget från Köpenhamn lockade runt 500 åskådare på sina matcher och nu lockar AG istället 6500 på matcherna. Kasi-Jesper har bevisat att det går att göra det omöjliga. Vad är då hemligheten? Finns det något som vi kan ta efter i Sverige? Jag är helt övertygad om att samma sak skulle gå att genomföra i Sverige, men det kräver nya krafter i klubbarna. Många klubbar är förtjusta i att ta in personer som har eller har haft ledande befattningar i privata företag. Man hoppas på det sättet knyta ett stort kontaktnät till klubben. Men problemet är att svenska affärsmän numera saknar kompetens att skapa något, att bygga nytt eller utveckla en verksamhet. De kan bara maximera vinster på kort sikt. Och det är inte alltid detta som klubbarna behöver, det är antagligen bättre att ta in hungriga entreprenörer som Kasi-Jesper, som tänker i nya banor och som har en stark drivkraft att få verksamheten att växa.

Sydsvenskan hade i söndags en tvåsidig artikel om AG och Kasi-Jesper och jag kan inte låta bli att citera några rader från artikeln som jag tycker säger en hel del om vilken väg svenska klubbar måste gå. Kasi-Jesper säger: "Det handlar om att ha en bra produkt, det vill säga laget. På matcherna ger jag publiken en jäkla show med några av världens bästa handbollsspelare, fest, musik och allt möjligt du kan tänka dig.". Undrar när vi får se samma inställning inom svensk handboll. Han säger vidare: "Kan man så ska man", "Man måste våga chansa", "Möjligheter är till för att utnyttjas", "Det krävs fler affärshjärnor i sportvärlden. Personer som förstår att det krävs investeringar för att saker ska lyckas". Det sista citat tycker jag är extra viktigt. Handbollen är inne i en nedåtgående spiral. Det krävs satsningar, investeringar, för att bryta trenden. Det gäller att våga chansa. Men det är förstås enklare sagt än gjort med tanke på att svenska klubbar balanserar ekonomiskt på en slak lina. Men när man läser vad Kasi-Jesper tycker: "Jag gör inte det här bara för att det är kul. Jag gör det för att tjäna pengar", så inser man att klubbarna inte har något val. Om klubbarna inte vågar satsa så kommer handbollen sakta att självdö.

Och tänk att Niklas Ekberg får uppleva den här resan. Jag tycker att han har blandat och gett under året i den danska ligan, men vad vet jag? Han har slagit igenom rejält i Danmark. Uttagen i All star team och förlängt kontrakt är inte dåligt under ett premiärår.

Måste passa på att gratulera Lugis damer till värvningen av Therese Wallter. Lugis trupp ser allt vassare ut. Man har lyckats förbättra laget på flera positioner. Det som saknas är väl en lång högernia, även om Hagman är van att spela på den positionen. Inte kan väl Dragan misslyckas nästa år eller?

Och fortfarande inget nytt om Kim Ekdahl. Är det verkligen bara jag som tycker att det är konstigt att det går vecka efter vecka utan att något besked kommer?

Och när ska den här bloggen egentligen läggas ner?

Kim återigen

Det är inte bara jag som är tveksam att Kim kommer att byta till RNL eller Montpellier. Oliver Schulz på HEH är lika tveksam. Oliver skriver att RNL: s ordförande dementerar bytet och nämner även att Montpellier redan är dubbelbesatta på Kims position. Har någon försett Jan Gustafsson på Sydsvenskan med vilseledande information? Det här börjar bli rätt spännande.

Lika spännande blir antagligen inte den andra matchen om det danska herrguldet. Jag tror AG vinner lätt inför storpubliken. Men det ska bli häftigt att se matchen. Det mesta pekar på ett nytt världsrekord för handboll med 36 000 åskådare. Matchen sänds för övrigt inte bara i dansk tv, utan även i norsk och isländsk. Jag slutar aldrig att bli imponerad av hur man säljer in AG i Danmark. Nu säger man sig vilja spela de kommande Champions League-matcherna i Parken inför 30 000 åskådare. Jag gillar hur AG spänner bågen och flyttar fram sina positioner. När har vi en svensk klubb som tar för sig på samma sätt?

Kim igen

I dagens Sydsvenska så skriver Jan Gustafson en otroligt otydlig och förvirrad artikel om Kim Ekdahls framtid. Men tydligen är det utlandet som gäller för Kim. Jan tipsar om Montpellier och Rhein Neckar Löwen. Men jag vet inte. Något känns konstigt. Det är märkligt att det drar ut på tiden. Och det är t ex märkligt att Kim tackade nej till Berlin. Det är ju en bra klubb på väg uppåt. Nu hamnade Stenbäcken där istället och det kan både Berlin och Stenbäcken vara tacksamma för. Jag är fortfarande osäker på Kims utveckling, men är mer säker på att Stenbäcken kommer att leverera som proffs.

Men vilken chans för Kim om han hamnar i Montpellier eller RNL! Rakt in i en toppklubb som nykomling. Men risken är väl stor att han hamnar på bänken. Kanske hade det varit smartare att först gå till en lite sämre klubb och då hade Berlin kanske passat bättre. Det är verkligen ett stort steg att gå från Lugi till RNL.

Men jag kan inte släppa det. Det är något som känns skumt. Kan verkligen Kim komma att hamna i Montpellier eller RNL?


Grattis

Har ju tyckt i några inlägg att Lugis Maria Adler borde ges chansen i A-landslaget och nu har det hänt. Sverige ska spela två träningsmatcher mot Island i Reykjavik den 29/5 och 30/5 och Maria fick alltså plats denna gång. Självklart var det dags. Inte ens förbundskaptenerna kunde blunda längre.

Bättre och bättre

Börjar bli imponerad av HK Malmös långsamma uppbyggnad av ett lag i den svenska toppen. Man flyttar fram positionerna före varje säsong. Spännande. Synd bara att Malmöborna inte fattar vad som är på gång. Nu när stadens hockeylag underpresterar så fattar jag inte varför man inte istället går och tittar på handboll.

I dagens presskonferens presenterades följande trupp:

Målvakter:    Oscar Jensen, Stephen Nielsen
Vänster 6:    Rasmus Skram, Hampus Svännel
Mitt 6:          Sebastian Geissler, Mirsad Pecikoza
Höger 6:      Thomas Varsamis, Johan Green
Vänster 9:    Mattias Thynell, Kasper Olsen
Mitt 9:          Christoffer Geissler, Richard Eriksson
Höger 9:       Fredrik Lindahl, Matias Pape Granvik

En rätt komplett trupp med bra spelare på alla positioner. Framförallt så ser målvaktsparet intressant ut. Men det börjar bli många danskar i laget. Det är ju lite tveeggat. Nu säger man visserligen att truppen ska kompletteras med några egna juniorer, men för många utländska spelare hotar annars att utarma svensk handboll. Svenska ungdomar måste också ges chansen till elitspel.  

Blir det semifinal för Malmö nästa år?


Velig

Har jag lagt ner bloggen eller ej? Verkar ju inte så. Jag är själv förvånad. 

Undrar om Kim Ekdahl du Rietz har bestämt sig för hur han gör nästa säsong? Under SM-finalerna sa han att han skulle bestämma sig i förra veckan, men ännu har jag inte hört något. Undrar vad det är som gör att det drar ut på tiden? Har glasmästaren svårt att ta fram slantarna?

Lugis damer har tappat några spelare på kort tid till uppstickaren H65. Men även om tappar Anna Roxå, Amanda Andersson, Jonna Linnéll och Emma Åstrand, så uppvägs det mer än väl av att Nathalie Hagman kommer till klubben. Om nu Lugi börjar spela ut bollar på kanterna förstås, annars har man ju ingen större nytta av Hagman. Lugis damer kommer att ha ett vasst lag på papperet nästa säsong och ser man bara på spelarmaterialet så är man en guldfavorit. Men jag är inte helt säker på att det kommer att gå hela vägen nästa år heller. Är verkligen Dragan rätt man att få ut det bästa av laget?

Anna Roxå tycker jag gör rätt som byter. Hennes utveckling stannade upp efter det att Dragan tog över. Kanske fortsätter hon sin utveckling igen när hon återförenas med Niklas Harris. Anna är bra, men fotarbetet borde hon förbättre och det är synd att hon inte har mer klipp i skottet. 

H65 blir en intressant nykomling att följa. De kommer att bli jobbiga att möta för många lag. Jag kan aldrig tänka mig att man åker ur. Och snacka om vilken prestigematch det blir mot Lugi! H65 leds ju av flera som inte fick förnyat förtroende i Lugi.

Såg den första finalen i danska herrmästerskapet. AG var pressat länge, men precis som i många matcher under säsongen så ryckte man loss i slutet av matcherna och vann till sist. Det är lite som Sävehof här hemma. Motståndarlagen har inte råd med några svackor i spelet, för AG bara maler på hela tiden och drar ifrån om motståndarna börjar slarva.

Niklas Ekberg var inte helt lyckad utan fortsätter att missa många frilägen och brände dessutom en straff. Fredrik Petersen var också rätt anonym. Nu ser jag fram emot nästa match och en publik på över 30 000. Det mesta pekar på att AG tar sitt förväntade guld.

Inte död än

Halloj! Måste citera Mark Twain eller om det nu var dr Livingstone: "Ryktet om min död är betydligt överdrivet". Jag kände att jag måste skriva något från den danska horisonten:

AG Köpenhamn hävdar att man redan sålt 30 000!!! biljetter till den första hemmamatchen i den danska mästerskapsfinalen, som spelas i fotbollsarenan "Parken" i Köpenhamn. Målet är att komma upp i 37 000! Helt otroligt och här ligger vårt SM-fest i lä. Det är jäkligt häftigt att följa AG: s utveckling. Och det ska bli häftigt att se finalmatchen den 21/5. Och det ska bli intressant att se hur Magnus Andersson kommer att fungera som ny sportchef i AG.

Den andra finalparten BSV lyckades trots allt ta sig till final trots en svag säsong. De var förhandstippade att gå till final men det såg länge mörkt ut. BSV har förresten i dagarna dömts att betala ersättning till sparkade Rastko Stojkovic och Nikola Manojlovic, som fick gå för att de hade för dålig fysik. Till bortamatchen mot AG så räknar BSV att få med sig 3000 fans. Det är inte heller dåligt.

Ulrik Wilbek förutspår förresten att det blir båda dessa lag som kommer att dominera dansk herrhandboll de närmaste åren. BSV verkar dessutom få en ny hall som kommer att bekostas av Jyskmannen Lars Larsen.
Final

Så tog årets elitserier slut i helgen. Jag är glad att jag valde att se handboll utomlands istället för att befinna mig i Scandinavium. Det tar emot att återigen tvingas svälja en Sävehof-dubbel. Det svider verkligen, men jag kan inte undvika att beundra Sävehofs verksamhet. Sävehof är i särklass i Sverige. De kommer att dominera länge till. Frågan är om något annat lag överhuvudtaget någonsin kan bygga upp en lika framgångsrik verksamhet.

Men vilka märkliga finaler det blev. Jag hade förväntat mig en ojämn damfinal och en jämn herrfinal och så blir det precis tvärtom.

Damfinalen blev förvånansvärt jämn. Ola Månsson är en jäkel på att ta fram det bästa ur sina lag. Tveksamt om Axnér och H43 gjorde rätt som petade honom. Och hade inte Eslöv missat fyra straffar och hade inte domarna gynnat Sävehof så hade skrällen kunnat bli verklighet. Men om man summerar hela säsongen så var Sävehofs vinst rättvis.

Och jäklar vilken käftsmäll Guif åkte på! Och jag som trodde att Guif skulle vinna. Det ligger något i det här med att det är svårt att vinna första finalen. För Sävehof vann den mentala matchen. Detta kaxiga Guif blev lika bleka som matchställen. Matchen avgjordes under de första 15 minuterna när Guif brände flera frilägen. I samma stund som Thomas Forsberg fick övertaget så var det kört. Vilket målvaktsspel av Forsberg! Det är bland det mäktigaste jag sett. Men det är märkligt med kollektiva lagkollapser. Hur kan en situation uppstå när alla spelare i ett lag underpresterar som Guif gjorde? Hur kunde Robin Andersson, Tholin, Zachrisson missa frilägen på löpande band? Och hur kunde försvars- och målvaktsspelet rasa samman som det gjorde? Det här förlusten lär svida länge i Guiflägret.

Men all heder till Sävehof. Man är bäst i Sverige även på herrsidan och är verkligen förtjänta av vinsten. När Sävehofs herrar är som bäst är de ruggigt bra.

Finalernas inramning var ovanligt bra för att vara i Sverige, men varför kom inte fler än 10 700? Har magin med SM-finalerna börjat mattas av? Kan det vara så att Sävehofs dominans dödar lite av intresset?

Varför håller svt fortfarande på med ofoget att intervjua spelare under pågående spel? Och varför sätta Roger Blomqvist på det uppdraget? Det kunde inte bli annat än ett magplask.

Apropå snacket om Kim Ekdahl. Märkligt att han överhuvudtaget funderar på att stanna i Sverige. Vill han utvecklas så ska han naturligtvis flytta utomlands. Eller kan det vara så att han vill gå till Sävehof? Nej, tveksamheten handlar väl mest om han inte riktigt vågar ta steget. Fast det är på sitt sätt också modigt. Det är inte alla som vågar vilja välja bort en handbollskarriär.

Och med detta inlägg så är det även final för denna blogg. Det var tänkt att det skulle vara slut för gott, men så lär det inte bli. Det kommer istället bli en time-out. Jag har just nu inte tid att blogga och det har gått på sparlåga hela säsongen och det har varit frustrerande. Men jag kommer att få mer tid i framtiden och då lär jag återkomma. Men det kan mycket väl bli i en annan form.

Jag är lite ledsen och besviken att det här året blev som det blev. Istället för att blogga om lite större handbollsfrågor som blev det mest en blogg som gnällde och kritiserade Lugi. Mer hanns inte med. Det kändes faktiskt lite småaktigt. Men till mitt försvar måste jag säga att det är frustrerande att vara ett Lugifan. Vi hoppas varje säsong att klubben ska lyfta, men det mesta blir som det brukar. Det är jobbigt i längden att bli besviken år efter år. Men i september så lär jag åter igen drömma om guld för både damerna och herrarna. Hoppet finns där varje höst.

Och jag kommer att sakna Jimmy Jansson. Han har ju liksom alltid funnits.

Titta gärna in då och då. Inte ens jag vet hur lång min time-out blir.

Tack för mig! På återseende!Svårt att ta till sig

Har inte kunnat blogga om Lugidamernas förlust i måndags förrän nu. Det var en förlust som sved. Det är ju inte varje dag som ett seniorlag i Lugi har chansen att gå till SM-final. Mer om det längre ner i inlägget. Men låt mig först gratulera Eslöv till finalplatsen! På det hela taget så var det en rättvis seger. Man har varit det bättre laget i semifinalspelet och utstrålat mycket mer vilja och energi. Och vilken dramatik in i det sista det var i de tre sista matcherna! Det var verkligen både hett, tufft och intensivt. Handboll när det är som bäst.

Lugi skyllde på domarna och på det hårda matchprogrammet. Och visst, det är inte mina favoritdomare, men förlusten berodde inte på dem, även om straffen i slutsekunderna kändes hård. Lugi borde ha kunnat vinna ändå. Matchavgörande var Fanny Lagerström tre raka skott utanför under en utvisning följt av ett skott i insidan av stolpen från Jonna Linnéll. Och matchandet rår ju Lugi själv över. Varför i hela friden satsade man på junior-SM om det innebar att man blev för slitna i senior-SM?? Känns ju som en märklig prioritering, men det väl ytterligare ett exempel på föräldrarnas makt i laget.

Jag vet inte vad jag ska säga om damlagets säsong. Det har ju varit ett framgångsrikt år med succé internationellt och en semifinalplats i slutspelet. Det är bra gjort. Men semifinal nådde man förra året också, med en sämre trupp.

Jag är fortfarande inte helt övertygad om att tränarbytet var rätt. Och jag undrar hur de föräldrar och spelare som låg bakom beslutet resonerar idag. För även om försvarsspelet blivit bättre i år så har anfallspelet blivit riktig dåligt. Det är segt och fantasilöst. Och det är anmärkningsvärt att man inte får med Petra Skogsberg mer i spelet. Den andra kanten Jonna Linnéll får mycket mer att jobba med men håller inte samma klass. Det är dåligt coachat av Dragan Brljevic.

Nu verkar Lugi vilja värva Natalie Hagman på den positionen, men även om hon är en kanonvärvning, så är jag tveksam till varför hon skulle vilja byta. Risken är stor att hon får springa på kanten utan att få passningar. Och jag är också tveksam till om Dragan är rätt person för ett lag bestående av unga spelare. Jag tyckte att Ola Månsson i semifinalmatcherna tillförde mycket mer energi och glädje till sitt lag än vad Dragan gjorde, något som jag tror är extra viktigt i ett ungt lag.  Men jag måste berömma att Dragan trots allt vågade släppa fram så många unga och orutinerade spelare. Helt otroligt att Lugi spelade men en drös spelare födda mellan 1991-1994.

Och nu det här med Lugi och SM-finaler. Med tanke på att Lugi levererar den ena högklassiga årskullen efter den andra som lyckas i ungdoms-SM så är det något som är fel eftersom man så sällan når ända fram i senior-SM. Det är 25 år sedan man tog enda guldet och det har inte blivit många finaler under årens lopp. Men vad gör Lugi för fel? Jag tror man jobbat på i gamla hjulspår för länge eller haft för mycket fokus på ungdomsverksamheten, men det känns i ärlighetens namn som om man har börjat slå in på nya vägar. Lugi börjar få ett mer elitfokus i både ungdoms- och seniorverksamheten. Och seniortränarna verkar ges möjligheten att bygga lagen på sina idéer under längre tid än vad som är vanligt. Det är bara att hoppas att denna kursändring kommer att ge resultat. Men det handlar inte bara om tränare och spelidéer. Det är något annat som saknas i Lugi. Jag saknar seniorlag som är elakare, mer taggade samt som utstrålar mer vilja och självförtroende. Lugilagen saknar förvånansvärt ofta glöd i viktiga matcher. Och jag vet inte vad det beror på. Kanske är det ett utslag av samma Lundanda som gör det svårt att locka publik till matcher och som gör att den publik som trots allt kommer gärna sitter helt tyst. Det är precis som om det är fult att heja eller att vinna. 

Jag inser att jag måste förtydliga mig. Nu när Lugi verkar vilja satsa mer på elit, redan i unga år, så kan det mycket väl leda till framgångar för seniorerna, men det kommer att kosta också. En framgångsrik och stor ungdomsverksamhet är en bra motor för att dra in sponsorpengar och publikintäkter samt ökar möjligheten att rekrytera ledare och funktionärer. En ökad elitsatsning kan mycket väl skada ungdomsverksamheten och då får man betala ett pris. Men jag kan tycka att det är bra att prova något nytt. Lugi behöver vinna något seniorguld någon gång annars riskerar Lugi att självdö på sikt.

Till sist måste jag gratulera Lugi till värvningen av Albin Tingsvall. Det var den position som Lugi verkligen behövde förstärka. Det var lite tunt med Mikael Söndergaard när Fredrik Wahlström av någon anledning aldrig fick chansen. Och Albin verkar ha en uppåtgående utvecklingskurva. Men försvinner Kim Ekdahl så räcker det inte med Albin, då måste man också hitta en ny spelare på vänster nio.

Men hur ska Hammarby klara sig utan Albin Tingsvall? Hammarby känns som en klubb i spillror. Det blir svårt att klara kontraktet. Och antagligen också elitlicensen. 

Nu närmar sig finalerna och slutet på den här bloggen. Dammästare blir Sävehof, kan inte tänka mig något annat. Men det är mer öppet för herrarna. Jag sätter en slant på Guif. De känns starka i år men kanske tippar jag mest med hjärtat. Jag har svårt med en Sävehofdubbel i år också.

Men finalerna missar jag för första gången på flera år. Jag väljer denna gång istället att se handboll utomlands. Det funkar det också. 


Exit Kiel

Barcelona vann hemma med två bollar mot Kiel i Champions League kvartsfinalen och alla trodde väl att Kiel vänder detta hemma, men icke. Förlust hemma idag med tre bollar och Barcelona tar plats i Final Four. Man kan lägga märke till att att Palicka bytte av Omeyer och gjorde ett riktigt bra inhopp. Börjar vi se slutet på Omeyer månne? Palicka är duktig och fantastiskt reaktionssnabb men nog kan han förbättra sitt agerande vid kantavslut. När kantspelarna hoppar in så fladdrar han omkring som ett löv istället för att ställa sig i en vettig position. Förlusten idag måste svida i det svart/vita laget. Risken är stor att man missar både Champions League och den tyska titeln. Men Barcelona å andra sidan kanske tar hem både spanska mästerskapet och Champions League. Man verkar i ovanligt bra form i år. Jag kan inte annat att tycka att det hade varit kul om något nytt lag vann Champions League. Det har varit alldeles för mycket Ciudad Real och Kiel de senaste åren. 

Marcus Ahlm var förresten också riktigt bra idag. 

Jag kunde inte låta bli att fundera på det här med läktartryck när jag såg matchen idag. Publiken i Kiel tutar helt vilt. Här finns inga förbud mot gasdrivna horn eller Vuvuzelor. Så varför är detta så känsligt i Sverige? Varför går Eslövs damlag ut och förbjuder saker som låter för mycket? Varför vill svensk publik att det ska vara tyst? Beror det på att majoriteten av svensk handbollspublik är pensionärer? Tror fan att handboll har svårt att sälja in sig.

  

Två semifinaler

Kan bara instämma med Magnus Grahn & Co. Vilket lyft svensk damhandboll har gjort de senaste åren! Så många talanger som tar för sig och ett spel som bara blir bättre och bättre. Vi kommer att få se många internationella framgångar i framtiden för svensk damhandboll. Var så säkra!

Och de två tv-sända matcherna mellan Lugi och Eslöv de senaste dagarna understryker hur bra damhandbollen är. Även den mest inbitne mans-chauvinist kan väl inget annat än uppskatta tempot, viljan och det fysiska spelet. Och det har dessutom varit riktigt bra publiktryck. Vilken skillnad från när herrlagen spelare i Lund. Det har varit två matcher som kunde ha gått hur som helst, båda lagen kunde ha varit i final nu. Så då känns det rättvist att lagen tog varsin seger och att det blir en femte och avgörande match. Och den matchen känns öppen. Det finns en hel del som talar för Eslöv. En hetare vilja, en tränare som kan engagera sitt lag och ett Lugi som verkar lite tröttkört och som har ett rätt segt och stabbigt anfallsspel. Det som talar för Lugi är det bättre försvarsspelet och två spelare som helt plötsligt kan få flyt och avgöra matchen: Maria Adler och Sabina Jacobsen, samt Eslövs ovana att bränna alltför många lägen. Antingen avgörs matchen av det lag som har mest krafter kvar och som kan mobilera den största glöden. Jag misstänker att det blir mycket gult i Arenan i morgon och att Eslöv åtminstone vinner publikmatchen.

Jag har ju skrivit i bloggen att jag tycker att Maria Adler borde få chansen i landslaget, men i de här två matcherna har hon varit blek. Och egentligen tycker jag också att Anna Olsson också borde provas i landslaget, men hon har genom punktmarkeringar inte riktigt fått chansen att visa upp sig i de här två matcherna. Däremot har Sabina Jacobsen spelat förvånansvärt bra trots krånglande fot. Och Lina Möller visar återigen att rutin väger tungt. Men min allra största favorit är Anna Lagerquist. Vad månne bliva! Hon är redan en helt otrolig försvarsspelare, trots att hon väger lätt. Finns det någon som har ett bättre fotarbete i Sverige? Och lägger man sedan till en lysande speluppfattning och en fantastisk tajming så förstår man att Anna kommer att hamna i damlandslaget, om hon nu inte kommer att drabbas av skador. Kul att även kommentatorerna fått upp ögonen för henne.

Måste också säga att jag är imponerad av Ola Månsson. Vilken energi har tillför Eslöv! Helt otroligt. Och visst är det obetalbart när han springer omkring i kortbyxor, även om det inte är särskilt vackert. Jag tycker att Ola är en underskattad tränare. Det ska bli roligt att se honom som assisterande i Kristianstad nästa år. Det blir en ledarduo det som kommer att höras. Men hur kommer det att gå för Eslöv när man byter ut Ola mot en annan Ola (Olsson)? Känns som en rätt tuff utmaning att ta över laget.


RSS 2.0