Oro

Är det bara jag som blir lite orolig och får dåliga vibbar av att Jermemyr och Karlsson inte ska spela i de två närmaste kvalmatcherna? Känns inte helt bra att mittförsvaret byts ut.
 
Först sades det att Jernemyr skulle ersättas av ex H43:aren Anton Månsson och Karlsson av Niclas Barud. Men jag undrar om inte Jesper Nielsen och Niclas Barud är ett bättre alternativ. De borde vara hyfsat samspelta sen tiden i Sävehof. Men det känns som de har olika utvecklingskurvor. Där Barud verkar ha stagnerat och väl inte får så myckert speltid i Danmark så fortsätter Nielsen att bli bättre och bättre. 
 
Min oro minskar ju inte heller av att det är jäkligt tunt på högre nio. Jag tror visserligen att Sverige slår Ukraina hemma men jag blir inte förvånad om det blir tufft borta mot Holland.
 
Apropå tidigare inlägg. Om Emme har rätt i att Lundaborna hellre ser Malmö FF än handboll och att publiken hellre stannar hemma och ser matchen på tv, så bör det bli tunt på läktarna i morgon.

Publiksiffror

I söndags så var det en intervju i Sydsvenskan med Lugis sportchef Emme Adébo apropå Lugis mindre lyckade publiksiffror med t ex de 1000 som kom för att se Skövde i fredags. Emmes svar var ett sedvanligt Lugisvar. Att det kom så få i fredags berodde på att Malmö FF spelade samtidigt. Och det här är ett typiskt Lugisvar. Det skylls på något utomstående som man inte kan kontrollera. Det kan vara för dåligt väder eller för bra väder. Det kan vara MFF som spelar eller en Champions League match eller en landskamp i fotboll eller hockey. Det kan vara semestertider eller något arrangemang på staden. Alltid finns det något externt som förklarar publiktappen, aldrig något internt.  
 
Jag skrev före säsongen att jag räknade med att Lugis publiksiffror skulle dala. Och detta utan att ha någon koll på MFF:s spelschema eller långtidsprognoser för vädret. Det var ju bara att inse att Lugi inte skulle prova några nya grepp marknadsmässigt för att matcha att snacket på stan skulle minska när H43 flyttades ner.
 
Jag har tjatat mig blå i den här bloggen på att det inte finns några ursäkter när publiken viker. Man måste istället anstränga sig mer.
 
Och när Emme säger: "Lugi arbetar brett med olika marknadsföringsmetoder, allt från kampanjer med samarbetspartners till tröjförsäljning för att skapa ett vinrött hav på läktaren. Men även med att låta ungdomslagen vara ambassadörer för hemmamatcherna, då får respektive lags föräldrar gå gratis på den specifika matchen." så blir jag rätt uppgiven. Det är uppenbart att detta inte räcker. Och ändå verkar det som om Emme tycker att man är bra på marknadsföring. Mer måste göras. Man skulle kunna börja med att bli bättre på att informera Lundaborna att det är match. Som det är nu måste man vara verkligt observant för att veta att det är match. Det finns några undangömda affischer på stan, vimplar på bussarna, någon liten annons i tidningen. Det är allt.
 
Emme säger också att det är bra när det skrivs om handboll. För det lockar publik. Då gäller det att se till att det skrivs. Det måste finnas något som man göra bättre när man bearbetar journalisterna.
 
Och man måste verkligen försöka göra mer fest av matcherna. Lugi har aldrig gjort något allvarligt försök under en längre tid. Det är bara sporadiskt som det är lite bättre kringarrangemang. Jag tyckte att det faktiskt var lite småkul med Dodgeball turneringen och sångtävlingen förra året. Men så vips i år så är man tillbaka på ruta ett igen. Det räcker inte med några dansande barn i paus eller en ung tjej som sjunger. Hur duktig hon än är.
 
 

Topp och botten

Veckans skräll har onekligen RIK stått för. Vilken märklig förvandling från förlusten mot Skånela till utklassningen av Guif. Men det är det som är tjusningen med idrott. Men jag är ändå inte helt förvånad. RIK borde ha fler poäng än vad de hittills har hämtat in. Laget är bättre än sin placering. Inte lika glädjande för RIK var att Nacor Medina än en gång hamnat i blåsväder. Jag gillar Nacors sätt att spela handboll. Det är pang på i alla lägen och det stör mig inte heller att han är lite småful och irriterande, men han måste lära sig att hantera sitt humör. Jag är övertygad om att motståndarlagen utnyttjar detta och provocerar honom under matcherna. Det är faktiskt inte så snyggt det heller. Nu hotar Nacor med att sluta spela handboll i Sverige. Det har han sagt förr men i verkligheten är det nog inte så lätt för honom att få kontrakt utomlands. Han är inte tillräckligt bra.
 
Kristianstad var i serieledning för en dag. När händer detta senast? Antar att man får gå tillbaka 30-40 år. Men det är inte alls omöjligt att det kommer att hända fler gånger i år. Med tanke på handbollens betydelse för Kristianstad kommun så förtjänar man en sådan framgång. Men som sagt topplaceringen varade bara en dag för igår så vann Lugi mot Skövde. Men som vanligt kan jag inte bara glädjas åt framgången. Tyvärr så finns det alltid något som retar mig i Arenan.
 
Jag börjar med det negativa. Det hör inte till vanligheterna i Lund heller att man har ett lag i serieledning. Men i år är Lugis herrar riktigt bra. Man är i topp och möter ett annat bra lag, Skövde. Det är fredagkväll och Lundaborna bör inte ha så mycket annat för sig. Och ändå kommer det bara strax över 1000 åskådare. Det är uselt och ett sånt otroligt underbetyg åt Lugi och Lundaborna. När ska Lugi på allvar börja anstränga sig för att locka publik till Arenan? Varför ligger det inte högt på agendan? År efter år så är det samma tveksamma och usla marknadsföring. Är det verkligen helt omöjligt att få samma intresse och publiktryck i Lund som i Kristianstad? Och ärligt talat är det inte pinsamt med en enda ensam person i "klacken"?  
 
Varför har man förresten bytt ut inspringet med film, musik och eld mot att man bara lallar in i ett led? Blev det mer handbollsfest av det?
 
Nu det mer positiva. Vi som var på plats fick i alla fall uppleva en mycket bra handbollsmatch mellan två bra lag. Det var helt klart en av de bästa matcher som spelats i Arenan. Det var tempo och variationsrikt anfallsspel. Jag njöt större delen av matchen. Det är bara att konstatera att Lugi, till min förvåning, är bra i år. Spelet sitter helgjutet och laget börjar utstråla ett självförtroende. I går inledde Skövde bäst men Lugi verkade inte bli stressat av att hamna i underläge utan bara gnetade på. Och efter ett tag så var man ikapp och förbi. Lugi kan nog gå långt i år. Bäst i Lugi var Joakim Svensson i mål och mitt 9:an Anders Hallberg. Det sistnämnde har inlett strålande i år. Det finns inte många som är bättre på den positionen i Sverige. I Skövde var Linus Lake bra som alltid och jag är också imponerad av Andreas Cederholm. Han är inte lång men vilken skytt. Vilken spänst och man riktigt ser att han väntar in målvakten innan han skjuter. Arrenius var däremot blek. Bäst före datum verkar vara passerat. Sämst på plan var domarparet bröderna Gomér. De kom in helt fel i matchen och la nivån alldeles för lågt. Det går inte att spela handboll om man inte får röra vid motståndaren. Det upptäckte domarna efter ett tag och försökte höja nivån men då blev det bara en massa inkonsekventa domslut. De blåste nästan sönder matchen i en match som faktiskt var väldigt snäll. Ett klart underbetyg!
 
Äntligen så har de ansvariga för Lunds Arena bytt ut lampan på den ena projektorn. Det tog bara två år. Men nu när den projektorn lyser som det ska så märker man att det är dags att byta lampan på den andra också. Varför i hela friden bytte man inte båda när man ändå var uppe i taket och jobbade? Det är sånt jag inte förstår mig på. Även om en lampa kostar en slant så kan väl inte Arenan stå och falla med den kostnaden. Men det är nog ont om pengar. Klockan som jag tyckte att man skulle byta batteri på är nu helt borta. Den var tydligen sönder. Undrar om den kommer att ersättas så att det åtminstone finns en enda klocka som visar tiden i hallen? Vad kan en ny väggklocka kosta? Några hundralappar? Otroligt.
 

Ut ur mörkret

Änligen har jag fått lite tid över att blogga. Det har varit mycket nu som man säger. Jag har inte ens hunnit se någon handboll på sista tiden och missade tyvärr den andra svenska bragden i förra veckan. Jag tänker på Sävehofs vinst över Atletico Madrid. Vilken härlig överraskning! Vet inte om det är en tillfällighet men det börjar kännas som om svenska klubblag har börjat närma sig topplagen i Europa. Nu lär antagligen Sävehofs herrar gå vidare i Champions League. Sävehofs damer tycker jag däremot har inlett lite väl blekt. Hade förväntat mig mer från laget internationellt.
 
Jag har också missat en hel del andra intressanta resultat under veckan.
 
Lugi slog Hammarby borta. En match som underströk att Hammarby är bra i år. Vilket lyft de har gjort. Men Lugi visade också att de är att räkna med i år. Många lag kommer att få svårt att ta poäng i Hammarbys hemmahall. Känns nästan lite overkligt med Lugi i serietopp.
 
Skånelas herrar tog historiska poäng mot RIK. Och vinner Skånela även borta mot Aranäs i veckan så riskerar Aranäs att bli akterseglade.
 
VästeråsIrstas poäng borta mot Kristianstad både förvånar och imponerar.
 
Men frågan är om jag inte är mest förvånad och imponerad av H65 Höörs framgångar i damernas elitserie. Sex raka segrar och nu väntar en toppmatch mot Skuru. Vinst där så får man nog räkna med att H65 kommer att hamna i toppen i år. Men jag tror att sviten tar slut nu. Skuru är starka. Jag unnar annars Niklas Harris framgången. Jag gillar hans lags spelstil med tempo och snabba omställningar. Och jag gillar hans moderna ledarskap.
 
Lugis damer fortsätter däremot sin kräftgång. Förlust senast mot Skövde. Laget verkar dock tro på att det ska gå bättre i slutspelet, men jag tror man kan glömma en SM-final. Lugi skyller den svaga starten på en smal trupp, men inte fasen har man en smalare trupp än konkurrenterna. Och att Sabina Jacobsenlämnat borde inte heller påverka så mycket. Orsaken till att det går trögt kan mycket väl vara tränaren Dragan Brljevic.  
 
Nu blir det mycket handboll live för min del den närmsta tiden. Vilket känns extra gott nu när jag lider av handbollsabstinens. På rad kommer: Lugi-Skövde, Lugi-Spårvägen, Lugi-Aranäs (undrar om Lugi får problem i år igen med Kungsbackaborna) och landskampen Sverige - Ukraina. Livet är gott att leva! 
 
 

Några snabba

Tänkte försöka hinna med några snabba kommentarerar.
 
Axnér gör inte alltid det lätt för sig. Han var snabbt ut med att kritisera damlandslagets nya förbundskaptenTorbjörn Klingvall. Men det är ju jäkligt befriande att han vågar säga vad han tycker och inte bara jamsar med förbundets pampar. Valet var oväntat men jag har inga synpunkter på valet. Han får väl visa vad han går för. Men kunde man inte ha hittat någon som är yngre. Men han ska väl bädda för Thomas Sivertsson kan man tänka.
 
Staffan var tydligen nöjd med Albin Tingsvall och Jim Gottfridsson när han besökte Skånederbyt. Båda kom med i EM-kvaltruppen.
 
Truppen känns helt ok Jag är glad att Jesper Nielsen är med. Jag tycker att han ständigt fortsätter att uvecklas och tror att han kan bli något stort. Han är bättre i försvaret än Andreas Nilsson och lika säker i läget framåt. Men det känns verkligen tunt på höger9. Johan Jacobsson och Albin Tingsvall är inte tillräckligt bra för att ersätta Kim Andersson eller Oscar Carlén. Undrar också hur det ska gå på mitt9? Kommer det att fungera med Jim Gottfridsson? Stor talang men jag tycker att han stannat upp i sin utveckling. 
 
Skurus damer visade igår att de är bra. Det är inte dåligt att spela jämnt med Sävehof. Skuru kommer att utmana om SM-guldet. Skurus Emma Hawia Svensson uttalar sig på Svenskhandboll om handboll. Jag tycker att hon träffar klockrent: "Den har fart och det händer saker hela tiden, fortsätter hon. Handboll för mig är glädje, fart och känslor (alla)". Precis så är det.
 
 

Chock

Jag är fortfarande nästan i chocktillstånd. Vann Lugi med 36-18 mot Ystad igår? Hur var det möjligt? Vad hände? Jag var på plats men jag fattar inte riktigt. Vilken utskåpning! Det gör söndagsmatchen mot Malmö än mer obegriplig. Vad sysslade man med i Baltiska Hallen? Hur kan det svänga så från en match till en annan? Det har ju bara gått tre dagar. Obegripligt var ordet! Det verkade som om jag inte var den ende igår som inte trodde mina ögon. Publiken såg mest ut att le lite lagom förvirrat. Vi var nog många som trodde att det här var för bra för att vara sant. Vi Lugifans är inte vana att vara glada när vi går hem.
 
Det är nog dags att slå fast att Lugi är bra i år. Laget känns mycket mer stabilt och försvarsspelet är i toppklass. Samtidigt som anfallsspelet känns säkrare än på många år. En topp fyra placering känns mer och mer säker. Och nu har man även förstärkt med en norsk supertalang. Johannes Hippe debuterade med den äran i går. Tolv mål i en debut imponerar. Killen är otroligt explosiv. Han blir jobbig att möta för motståndarlagens försvar. Nu tror jag väl att hans insats igår underlättades av att han inte var inläst av motståndarna, Ystads totala haveri och en egen adrenalin-kick. Det kan mycket väl bli en reaktion vad det lider. Men helt klart så tillför han en ny dimension till Lugis spel. Han kommer att vara värd alla slantarna. Frågan är väl bara hur länge han kan vara kvar i Lugi. Han borde vara intressant för andra klubbar i utlandet.
 
Staffan Olsson var på plats i Arenan igår. Undrar vilka han ville titta på? Albin Tingsvall kanske nu när det har blivit tunt på höger nio i landslaget. Antagligen även Jim Gottfridsson som fick pris som bäst i Ystad. Men jag tyckte att Jim blev utklassad av Lugis Anders Hallberg. Det tyckte nog Jim också som passade på att ge Hallberg en ful smäll i slutet av matchen. 
 
Vad ska man säga om Ystad. Ja, de var en besvikelse igår. Laget kändes inte alls engagerat och spelade fullständigt huvudlöst under stora perioder. Visserligen saknades Palle Hansen men det får ändå inte bli ett sådant här ras. Ystad har en hel del att jobba med. Som det känns nu så kommer det garanterat inte att bli ett SM-guld.
 
Det finns ett uttryck som går något i stil med att "jag inte är dum jag har bara otur när jag tänker". Vad ska man säga om domarparet Åström och Widell som verkligen har otur när de dömer. Det blir konstigt i match efter match. De har så svårt att hitta en linje rakt igenom matchen, så svårt att döma likadant i liknande situationer. Det slutar alltid i att båda lagen blir irriterade. Och faktiskt med att de blir lätt hånade på av både spelare och publik. Det kan verkligen inte vara roligt att ha det så här match efter match.  
 
Fortfarande har man inte lyckats byta lampa till den ena av storbildsprojektorerna i Arenan. Hur svårt kan det vara? Eller är det för dyrt? Nu har dessutom batterierna lagt av i den enda klockan i Arenan. Undrar hur lång tid det tar innan dessa byts så att klockan kan fungera igen? Små detaljer men som visar att Arenan kunde drivas mer professionellt. 

Derbydags igen

Nu är det inte många timmar kvar till ännu ett Skånederby mellan Lugi och Ystad. Lugi har ju revansch att kräva från den snöpliga sista matchen i förra säsongens kvartsfinal när domarna avgjorde till Ystads fördel. Men det gäller ju att spela bättre än i söndags mot Malmö för att det ska gå vägen. Lugi behöver t ex våga lite mer. Det känns rätt ovisst även om Ystad börjat lite blekare än Lugi. Lugi har tre spelare som är osäkra: nyförvärvet Hippe, mittsexan Leijonberg och målvakten Christensen. Den sistnämnde är väl den som skulle saknas mest.
 
Som vanligt så märks det inte att det är något derby på gång idag. En minimal artikel i Sydsvenskan är allt. Ingen annons, inget annat. Med Sävehofs match mot Kiel på näthinnan så inser man hur lång väg svensk handboll har gå innan ett lag kan ha 11 000 på läktarna match efter match.
 
Sävehof gjorde det förövrigt riktigt bra mot Kiel tyckte jag, även om det blev stryk med 10 bollar eller vad det nu blev. Jag tyckte inte att man visade någon överdriven respekt. All heder åt Partillegänget. Men Kiels första uppställning är ruggigt bra.
 
Förstår mig fortfarande inte riktigt på veckans lag i SVT. Vad går man efter? Det känns fortfarande rätt slumpmässigt vilka som kommer med. Men denna gång tycker jag i alla fall att några kändes rätt. Hammarbys tränare och Lugis målvakt kändes givna. Och att Robert Andersson var tillbaka är ju rätt att lyfta fram. Men vad gjorde Kristian Meijer där? Sen är det ju kul att notera att de som tas ut i laget ofta underpresterar direkt efter. Undrar om Axnér kan komma att tas ut om det fortsätter att gå bra för Lugi eller om det tar emot för mycket. Sticker man ut och blir uppmärksammad så blir en och annan också avundsjuk.
 
 
 
 

Rekyl

Idrottens verkliga tjusning är att det inte alltid går som man tror. Visserligen har Lugi alltid svårt borta mot Malmö men efter Lugis i det närmaste utklassning av Kristianstad så trodde i alla fall jag att Malmö inte skulle ha en chans mot Lundalaget. Men så går Lugi och gör ett riktigt bottennapp och förlorar med 18-19. Snacka om att komma ner på jorden igen.
 
Det var verkligen ett blekt derby. En riktigt dålig match mellan två dåliga lag och nästan helt utan någon som helst glöd eller spänning. Malmö var verkligen inte bra men Lugi underpresterande på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Hur många missade frilägen var det inte under matchen? Hur blekt var inte anfallspelet? Försvarsspelet var återigen det som fungerade bäst om man undantar målvaktsspelet. Albin Tingsvall som varit riktigt bra i de första matcherna försvann helt. Han sköt några skott högt över mål i början av matchen och sen fegade han ur resten av matchen. Men han var inte den ende syndaren. Joakim Ernstsson gjorde inte heller mycket rätt. Och Hallberg som visserligen fick pris som bäst i Lugi var också ovanligt blek. Det springspel som Axnér och Zanotti tror så mycket på har nackdelen att när man möter ett taggat lag och själv inte är på hugget så går det fullständigt i stå. Det är då det behövs någon som kan skjuta utifrån, så Johannes Hippe är verkligen välkommen. Bäst i Malmö var målvakten Oscar Jensen som fick kicken från Lugi samt Mattias Thynell och Robert Månsson i anfallet. Den sistnämnde är en riktigt bra värvning. Men framförallt visade Malmö betydligt mer vilja och det väger alltid tungt i handboll. 
  
Dagens höjdpunkt var Malmös ordförande. Inte bara det att han inte håller sig för fin för att hålla igång med trumman hela matchen. Han ställde sig också på en scen i foajén och sjöng HK Malmös sång med den äran. Skillnaden till Lugis ordförande kunde inte vara större. Malmö har en ordförande som syns i organisationen, en riktig eldsjäl. Jag tror att Lugi hade mått bra av att ha en ordförande med samma glöd och förankring i klubben.    
 
På HK Malmös sajt kan man läsa att Malmö också vann publikmatchen och att Lugiklacken inte hördes. Det känns som en grov historieförfalskning. Om man undantar de två trumslagarna så var det bara Lugiklacken som hördes där jag satt.
 
Nu vill till att Lugi skärper till sig inför nästa derby på onsdag. Ystad verkar visserligen inte så bra i år men spelar man som idag så vinner Lugi inte mot Ystad. Frågan är om man hade slagit något lag i elitserien med dagens spel.
 
Till sist måste jag säga att Baltiska Hallen i Malmö är en riktig handbollarena. Lunds Arena ligger i lä. Man sitter bättre, ser bättre och känner stämningen bättre och efter uppfräschningen av bänkar och toaletter så har man även börjat utjämna standarden. Det är bara utrymmena runt omkring med kiosker mm som är snyggare i Lund. 
 
 
 

Trenne ting

Är tyvärr inne in en hektisk period på jobbet så det är svårt att hinna med handboll och den här bloggen. Det är tråkigt för nu när säsongen är igång så händer det saker hela tiden.
 
Vi har spelskandalen i Frankrike där Montpellier anklagas för en läggmatch och där bl a Karabatic sägs ha satsat pengar på en förlust. Fakta är att Montpellier förlorade matchen mot ett bottenlag, att det spelades jag tror 40 gånger mer på matchen än vanligt och att Karabatic erkänner att hans flickvän spelat på matchen. Det är en skandal och fullständigt omdömeslöst. Hur fasen tänkte man i Karabatic hem? Även om det är sant att det var flickvännen som satsade pengarna så har jag svårt att tänka mig att Karabatic inte kände till detta. Är man en elitidrottsman på den nivån så borde man förstå att varken han eller personer i hans närhet kan spela på hans eget lag. Det hela verkar mycket skumt och risken är nog trots allt stor att det kan bli tal om avstängningar.
 
En mer glädjande nyhet är att Lugi äntligen förstärker herrlaget på vänster nio. Jag trodde inte mina ögon när jag läste att laget förvärvat norska landslagsspelaren Johannes Hippe. Kan man ana att den lokale sponsorn Glasmästarn har ett finger med i spelet? Kan det vara så att Lugi får lite mer pengar nu när H43 har åkt ur elitserien? Men nu känns å andra sidan värvningen av Joakim Ernstsson lite märkligt. Vilken position ska han spela på? Hippes eller Hallbergs position? I vilket fall som helst så känns Lugis lag riktigt bra just nu. Med tanke på seriestarten och nyförvärven så kan det här bli en riktigt rolig säsong för de vinröda.
 
Och så har Per Johansson lämnat damlandslaget. Och jag kan inte hjälpa att slutet känns lite snöpligt. Luften gick ur Per på ett oväntat sätt. Att laget inte tog några poäng i OS var egentligen inte det bottennapp som många hävdade. Gruppen var ju svår med bara lag som Sverige mycket väl kunde förlora mot. Det kändes nästan som det var fifty-fifty om det skulle bli poäng eller inga poäng alls. Per Johansson är en duktig tränare och ledare men jag tycker att han haft en för stor förkärlek till sina gamla favoriter och till spelare i hans geografiska närhet.  Med lite större objektivitet och mod från Pers sida så hade resultatet i landslaget kanske blivit ännu bättre. Det ska bli intressant att se vem som blir efterträdaren. Det är väl ingen högoddsare direkt om det blir någon från västra Sverige. Det var ju snack om att Per skulle ta över Egyptens herrar. Det hade varit en utmaning. Snacka om kulturkrock. Är inte helt säker på att ett svenskt ledarskap hade fungerat.
 
 

Klasskillnad

Vilken utskåpning Kristianstad åkte på idag! Lugi dominerade från början till slut. Enda svackan var i slutet av första halvlek när Lugi fick spela med en man mer. Då låste sig Lugis anfallspel och jag började tro på en jämn andra halvlek. Men min oro var totalt obefogad, i andra halvlek var det ren defilering från Lugis sida i andra halvlek. Det är ju märkliga "veckans lag" som presenteras i SVT. I helgen lyfte man fram Ola Lindgren och Lars Möller Madsen var på Kristianstad direkt efter får storstryk. Kristianstad var verkligen blekt igår. Madsen gjorde väl bara tre spelmål och den andre skytten Markus Olsson var totalt anonym. Som målvakt hade man åter igen Fredrik Ohlander i "veckans lag" men hittills ligger han efter båda Lugimålvakterna i statistiken.
 
Nu börjar jag bli nervös att jag kommer att få äta upp att jag tippade Lugi lite längre ner i tabellen. För nu är laget i serieledning. Axnér verkar ha gjort ett bra jobb. Försvarsspelet är otroligt bra och helt klart Lugis styrka. Och Joakim Ernstsson i all ära men frågan är om inte Espen Christensen kommer att göra störst avtryck i Lugi. Nu har jag sett honom storspela i två hemmamatcher. Espen verkar bättre än förra årets målvakt Linus Persson. Anfallsspelet är också bättre i år än förra året. Det är tidigt på säsongen men det här kan bära långt. Men jag saknar fortfarande en skytt som kan avlasta Albin Tingsvall. Vad händer om han blir punktmarkerad eller rent av skadad?
 
Publikmatchen vanns dock av Kristianstad. Här kan man prata om en klack. Det är nästan löjligt med Lugis minimala klack. Stundtals kändes det som om Kristianstad hade en hemmamatch, Fattar inte hur det kan vara så svårt att få ihop ett gäng som kan stötta Lugi. Jag hade fel när jag skrev om en vinröd vattenpöl. Det blev fler vinröda tröjor i publiken än vad jag hade trott. Men det är fel att prata om ett hav. Det blev mer en spräcklig publik. Skamligt att inte fler ville lägga en 20-lapp för att köpa en tröja.
 
På söndag kommer Lugi till Malmö. Det blir tufft för Malmöborna att slå lokalkonkurrenten från Lund.
 
Lugis damer fick däremot stryk mot H65 i söndags. Och jag kan inte låta bli att känna lite skadeglädje. Jag är antagligen en sämre människa än Niklas Harris i H65. På frågan om han kände revansch så svarade han nekande. För jag tycker fortfarande att Lugi behandlade Harris dåligt när han inte fick vara kvar som tränare för Lugis damer. Och jag är fortfarande inte säker på att Lugi ens fattade rätt beslut. Istället för att ha en tränare som praktiserar ett modernt ledarskap och som är duktig på det mentala så ville man hellre ha en mer förlegad ledarstil, må så vara att Brljevic handbollsmässigt är mer kompetent. Hade Harris fått samma spelare att jobba med som Brljevic så har jag svårt att tänka mig att det inte hade blivit en SM-final under hans ledning. I vilket fall som helst så räckte H65: s spelare till att slå Lugis stjärnor. Det säger något om tränarnas skicklighet. Nu tror jag inte att H65 kommer att ligga kvar i toppen men ett slutspel bör det kunna bli. Och där hamnar garanterat Lugi också.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0