Slöseri

Det blev som väntat inga medaljer till handbollsdamerna denna gång. Medaljerna försvann inte igår utan redan när Helle Thomsen slutade i landslaget. Det är tråkigt att när Sverige antagligen har sin mest talangfulla trupp någonsin så kan inte förbundet ställa upp med en kvalificerad tränare. Hur resonerade man när Thomas Sivertsson fick uppdraget? Varför väljer man en tränare utan någon större erfarenhet? Borde man inte välja en som är dokumenterat bra på att utveckla talanger eller som har nya fräscha ideer? Det känns som ett jäkla slöseri!! Och som ett hån mot samband bollen.
 
Sivertsson brister blev tydliga under mästerskapet. Han kändes vilsen och handlingsförlamad. Märkliga matchningar, time outer och taktiska upplägg.
 
Gör om, gör rätt! som man brukar säga. Inför hemma-EM så är det dags att bygga nytt. Varför inte ta in Henrik Signell? 
 
Förbundet måste vakna. Den här truppen är värd bättre 
 
Kan konstatera att Gullden blivit sämre i Rumänien. 
 
Per Johansson hyllade Natalie Hagman i sändningarna.. Så lät det inte när han ledde landslaget. Då platsade inte Hagman. 
 
Linnea Torstensson var bra mot Holland men annars var det blekt. Var det sista gången vi fick se henne i ett landslag.
 
Blek var också Jenny Alm. Men varför fick hon inte chansen mot Danmark?
 
 
Roligast men också otroligt ojämn var Louise Sand. Vilken tekniker!!
 
Sämst i VM är domarna. Också ett hån mot damhandboll.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Fegt

Alingsås och Kristianstad är väl de lag som spelar tuffast i elitserien men också fulast. Handboll ska vara hårt, tufft och intensivt. Men att spela fult och ojuste hör inte till handbollen. Jag gillar inte knuffar i ryggen, knytnävar  eller armbågar i magen eller i ansiktet, filmningar och drag i skottarmen. Tyvärr så går båda dessa lag ofta över gränsen. Det är inte tufft utan fegt. Och ofta viker också domarna också ner sig framförallt på hemmaplan inför landets mest enögda publik. Det är också fegt. Fredrik Teerns sedvanliga övergrepp var betydligt fulare än Jakob Wikman Modigs smågruffande och ändå ledde båda till rött kort. Fegt!
 
Lugi är ojämnt i är. Först ytterst nära att ta poäng borta mot Alingsås och sen stora problem hemma mot Karlskrona. Spelet hackar betydligt mellan varven. Mycket beror nog på att Simon Jeppson är så ojämn. Han som enkelt skulle kunna göra mål från 11-13 meter envisas med att stångas på 7 meter. I stället för att skjuta så väljer han nästan alltid att passa. Igår sköt han sitt första skott först efter 20 minuter och då avstämt. Det måste sitta i huvudet.
 
I början av säsongen var det publikfest när Lugi spelade hemma. Bra stämning och mycket folk på läktarna. Det kändes som om något hade hänt. Men nu har det återgått till det vanliga. Liten publik och tyst i arenan. Det var kul så länge det varade.
 
Årets glädjeämne i Lugi är Alfred Jönsson. Vad månde bliva? Andreas Arrman är nog inte riktigt den mittnia Lugi hoppats på.
 
Både Ystad och Kristianstad går bra internationellt. Det visar trots allt att svensk elitserie inte är så dålig.
 
Nu närmar sig damernas mästerskap. Oturligt nog så lämnade Helle Thomsen landslaget. En klar försvagning. Hur kunde förbundet släppa henne? Det svider nu när det finns så många bra spelare. Vi får se hur det går men jag räknar inte med någon medalj.

RSS 2.0