Finalerna

Det var ju värst vilka rysare det blev igår. Tänk att det blev två uddamålsvinster!
 
Sävehof vann som väntat men H65 borde ha vunnit. De röda slarvade bort vinsten i går. När de ledde med tre bollar i slutet så trodde jag att det var klart men de blev för passiva på slutet. Men det handlar också om tillfälligheter. Ett mål i sista anfallet och det hade varit klart.
 
Malmö pressade Kristianstad in i det sista. Malmö fick sista anfallet och borde ha kommit till ett bättre avslut än vad man gjorde. Skrev igår att Malmö behövde en storspelande Beutler och Linus Persson på plan och det föll ju in. Linus var bra framåt och Beutler gjorde vad han kunde men vad hjälpte det när även Kristianstads målvakter som vanligt var bra.
 
Undrar när Kristianstad förlorar nästa final? Det är ju imponerande och säkert roligt för Kristianstadborna att de dominerar i Sverige. Men särskilt bra för handbollsintresset i Sverige är det inte. Det är inte ens bra för handbollsintresset i Kristianstad. Redan nu ser man en mättnad och publiksiffror lär minska för de orangea..
 
Det var ju en bra stämning på läktarna igår trots lite färre åskådare än vanligt. Jag gillar att gulden avgörs på det här viset. Det blir en handbollsmanifestation som inte en finalserie i bäst av fem kan uppnå.
 
Måste ta upp det kvinnliga domarparet i damfinalen. Vet inte vad jag ska tycka. Jag kan tycka att finalmatcherna ska dömas av de bästa domarna i Sverige. Och dit hör inte systrarna Bennani. De fattade ett antal helt felaktiga beslut igår och har gjort så även i andra matcher jag sett dem döma. Det finns flera manliga domarpar som är bättre. Men det är kanske på sin plats att en damfinal döms av kvinnor. Men hade det inte varit mer pk att låta ett kvinnligt domarpar döma herrarnas final och låta ett manligt domarpar döma damfinalen. Men det steget tror jag inte att förbundet hade vågat att ta. Varför kan man undra?
 
Och så måste jag säga något om TV4: s sändning. Det är inget fel på experterna men vad ska man säga om TV4: s programledare/kommentatorer? Det hade ju inte skadat att dessa hade någon form av grundläggande handbollskunskap. Det är helt otrolig att Daniel Kristiansson efter alla dessa år fortfarande inte hänger med på vad som händer på plan. Säger väl en hel del om hans intelligens. Men det säger också något om hur TV4 ser på handboll när man skickar B-laget.
 
I helgen avgörs FInal four för damer. Vardar, Rostov, Györi och Bukarest slås om titeln. Tror inte att svenskalget Bukarest går hela vägen. Tror på en final mellan Vardar och Györi.
 
 
 
 

Finaldags

Äntligen dags för SM-finaler. Men känner mig som vanligt lite kluven. Glad och förväntansfull för att det äntligen ska avgöras vilka som blir svenska mästare, men också lite sorgsen för att säsongen nu är slut och att jag får vänta flera månader tills det börjar igen. Jag får trösta mig med att även efter dagens finaler så finns det lite handboll kvar att se. Danska och tyska ligan är inte avgjord. Vi har final-four och vi har kvalmatcher för landslagen. 
 
Det blev inte riktigt som jag trodde. Malmö lyckades till sist knipa en finalplats mot Alingsås. Det satt hårt inne. Malmö borde ha avgjort tidigare men Alingsås slutspelsrutin vägde tungt. Jag uppskattar verkligen att Malmö gick till final. Det hade varit tråkigt med samma finalpar ännu ett år. Handbollen i Malmö behöver denna framgång. De har det inte lätt på sponsormarknaden klämda mellan MFF och Malmö Redhawks Och framförallt så är Malmö ett lag som kan slå Kristianstad i finalen. Men det kräver att Beutler eller Saeverås storspelar och att Linus Persson kan spela på högernio idag. Han skadade ju sig på träningen. 
 
I damfinalen tror jag att Sävehof får revansch. De verkar på uppåtgående medan det motsatta verkar gälla H65 som dessutom har Marie Wall skadad. Är dock imponerad av H65. Tänk att en så liten ort kan få fram en så välskött förening och ett så bra lag! Det är intressant att jämföra H65: s utveckling med Lugis damlag. Hur mycket mer får inte H65 ut av investerade pengar??
 
Vad ska jag säga om Lugis säsosng? Båda seniorlagen har lyckats bättre än vad jag trodde. Och det var ju kul men jag tror inte så mycket på dem i nästa säsong heller. Hoppas de kan motbevisa mig. Det känns lite som om Lugi trampar vatten. Det blir inte bättre än så här. Delvis beror det nog på det ekonomiska läget som tydligen inte är så bra. Man hade inte ens pengar att köpa in "klappor" till slutspelet. Herrlaget står och faller med att det dyker upp egna talanger som kan lyfta laget som Simon Jeppsson och Alfred Jönsson. Och såna talanger dyker inte upp varje år. Damerna värvar istället friskt men klarar sen inte av att förvalta dessa spelar på bästa sätt. Så det handlar inte bara om pengar utan också på avsaknad på visioner och vilja att förnya sig. Men i år har jag i alla fall sett några små tecken på att man försöker marknadsföra sig på nytt sätt och göra det lite roligare på matcherna. Små steg men trots allt åt rätt håll. 
 
Trots det fina vädret idag så är det snart dags att bänka sig för finalerna! Hoppas på en publikfest med jämna och spännande matcher. Jag kommer att hålla på H65 och Malmö! 
 
 

RSS 2.0