Finaldags

Äntligen dags för SM-finaler. Men känner mig som vanligt lite kluven. Glad och förväntansfull för att det äntligen ska avgöras vilka som blir svenska mästare, men också lite sorgsen för att säsongen nu är slut och att jag får vänta flera månader tills det börjar igen. Jag får trösta mig med att även efter dagens finaler så finns det lite handboll kvar att se. Danska och tyska ligan är inte avgjord. Vi har final-four och vi har kvalmatcher för landslagen. 
 
Det blev inte riktigt som jag trodde. Malmö lyckades till sist knipa en finalplats mot Alingsås. Det satt hårt inne. Malmö borde ha avgjort tidigare men Alingsås slutspelsrutin vägde tungt. Jag uppskattar verkligen att Malmö gick till final. Det hade varit tråkigt med samma finalpar ännu ett år. Handbollen i Malmö behöver denna framgång. De har det inte lätt på sponsormarknaden klämda mellan MFF och Malmö Redhawks Och framförallt så är Malmö ett lag som kan slå Kristianstad i finalen. Men det kräver att Beutler eller Saeverås storspelar och att Linus Persson kan spela på högernio idag. Han skadade ju sig på träningen. 
 
I damfinalen tror jag att Sävehof får revansch. De verkar på uppåtgående medan det motsatta verkar gälla H65 som dessutom har Marie Wall skadad. Är dock imponerad av H65. Tänk att en så liten ort kan få fram en så välskött förening och ett så bra lag! Det är intressant att jämföra H65: s utveckling med Lugis damlag. Hur mycket mer får inte H65 ut av investerade pengar??
 
Vad ska jag säga om Lugis säsosng? Båda seniorlagen har lyckats bättre än vad jag trodde. Och det var ju kul men jag tror inte så mycket på dem i nästa säsong heller. Hoppas de kan motbevisa mig. Det känns lite som om Lugi trampar vatten. Det blir inte bättre än så här. Delvis beror det nog på det ekonomiska läget som tydligen inte är så bra. Man hade inte ens pengar att köpa in "klappor" till slutspelet. Herrlaget står och faller med att det dyker upp egna talanger som kan lyfta laget som Simon Jeppsson och Alfred Jönsson. Och såna talanger dyker inte upp varje år. Damerna värvar istället friskt men klarar sen inte av att förvalta dessa spelar på bästa sätt. Så det handlar inte bara om pengar utan också på avsaknad på visioner och vilja att förnya sig. Men i år har jag i alla fall sett några små tecken på att man försöker marknadsföra sig på nytt sätt och göra det lite roligare på matcherna. Små steg men trots allt åt rätt håll. 
 
Trots det fina vädret idag så är det snart dags att bänka sig för finalerna! Hoppas på en publikfest med jämna och spännande matcher. Jag kommer att hålla på H65 och Malmö! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0