Tappad haka

Jag måste erkänna att jag är helt förbluffad över Lugis herrar. Tre vinster nu är betydligt fler än vad jag räknat med. Min misstro mot laget har nu förbytts mot att vara imponerad. För det är inte bara att man vinner utan också hur man vinner som imponerar. Laget spelar snabbt och med ett nuvunnet självförtroende. Det är riktigt roligt att se och det ska bli spännande att följa laget. 
 
Men det är inte bara Lugi som överraskar. Hela herrserien är överraskande. Det känns som om alla kan slå alla. Det här verkar bli en oviss säsong. Men det känns ändå som att guldet till sist kommer att stå mellan Hammarby, Sävehof, Kristianstad och varför kanske inte Amo.
 
Damernas landslag har spelat två EM-kvalmatcher. Det blev till två klara segrar mot dåligt motstånd. Men inledningen igår mot Luxemburg var nog bland det sämsta jag sett på länge. Thorleifsdotter var den största syndaren och riktigt usel matchen igenom. Och ärligt. Hon har under lång tid visat förvånansvärt stora brister framåt. Hon har alla fysiska förutsättningar att vara bra i anfallet så det måste vara något mentalt som inte fungerar. Det är bara att konstatera att även om hon är bra bakåt så ska hon inte spela i anfallet. 
 
Jag har roat mig med att se några matcher i tyska ligan. Kiel fortsätter att ha problem. Jag såg dem förlora mot Leipzig och jag undrar om inte Skipagøtu är ett av Kiels problem. Han har visserligen slagit igenom i Kiel och gör det bra men det verkar som om övriga spelare inte riktigt kuggar in i hans sätt att spela. Sen är naturligtvis avsaknanden av Niklas Landin stor. Även om Mrkva är en duktig målvakt så har han inte Landins förmåga att spika igen när det verkligen behövs. Av svenskarna på plan var Oskar Sunnefeldt bäst medan Eric Johansson gjorde en blek insats. 
 
Sen igår så vann Magdeburg en jämn match mot Hannover. Här har vi Felix Claar som verkligen blivit dominanten i Magdeburg. Kul också att Daniel Pettersson fick speltid och att han dessutom fick göra det avgörande målet. Det känns som om Magdeburg är på väg att hitta formen igen. Men som det känns nu så kommer guldet ändå att gå till Füchse Berlin.
 
 
 
 

RSS 2.0