Finaler

Så var säsongen slut. Känns alltid lika tomt efteråt. Men sommaren brukar gå snabbt, när den nu kommer.
 
Sävehof blev svenska mästare som väntat även om det blev lite skakigt mot slutet. Jag har tappat räkningen på hur många raka vinster man är upp i nu. Verkligen imponerande! Man är bäst i Sverige trots alla som slutat eller blivit skadade. Och även om dominansen kommit lite av sig så lär man väl ändå vinna nästa år också.
 
Jag hade trott att Alingsås skulle vinna i gårdagens final men Kristianstad kunde vinna sitt efterlängtade guld. Vinsten var trots allt rättvis igår även om det var jämnt större delen av matchen. Kristianstad vann antagligen för att Alingsås inte riktigt kom upp i nivå samtidigt som Kristianstad hade en för dagen stekhet Markus Olsson. Helt otroligt att göra 11 mål i en final. Även om det svider i en Lundabo så tycker jag att IFK förtjänar sitt guld. Sveriges helt klart ledande förening, i alla fall på herrsidan, ska ju naturligtvis vinna guld. Undrar bara hur länge den här storhetstiden kommer att vara? Finns ju en viss risk att Kristianstad kommer att bli lika dominanta som Sävehof varit hos damerna. Men jag tycker det är positivt när en förening flyttar fram sina positioner. Det tvingar konkurrenterna att göra det samma. Det kan bara gynna handbollen.
 
Inledde ju med att skriva att säsongen är slut. Men riktigt så är det ju inte. Jag ser fram emot Final Four den kommande helgen. Kul att det denna gång både finns ett lag från Polen och från Ungern. Finalen lär väl dock spelas mellan Barcelona och Kiel.
 
 
 
 
 

SM-finaler

Så här i skuggan av VM-finalen i ishockey så är det dags att titta fram mot nästa veckas SM-finaler.
 
Sävehof lär slå Skuru och ta ännu ett guld. Det började tufft mot Skövde men när laget väl samlade sig så blev det till tre klara segrar. Men med tanke på den spelaromsättning så Sävehof haft de senaste åren så börjar vi nog se slutet på lagets dominans, Närmast på tur att utmana är H65 även om de var en besvikelse i årets slutspel.
 
På herrsidan så var det två väntade finallag. Det är två tufft spelande lag som i år står i särklass. Det kan bli en jämn final men jag tror att Alingsås tar sitt andra raka guld, vilket innebär att Kristianstad får vänta ytterligare ett år till sitt hett efterlängtade guld. Undrar vad som hander med Ola Lindgren om laget missar ännu ett guld? En förklaring till de tidigare missade gulden är att det saknas kontinuitet i Kristianstad. Spelareomsättningen är nästan i samma klass som Lugis damlag, Hade Kristianstad behållit fler spelare under längre tid så hade man redan haft minst ett guld. Men båda finallagen kommer fortsätta att ligga i topp i svensk handboll. Alingsås tack vare smarta värvningar samt bra ledarskap och Kristianstad tack vare sina pengar och sin professionalism.
 
Några frågor.
Varför har man glasskivor mellan bänkar och planen i Alingsås arena? Ser rätt töntigt ut. Kan inte vara så kul för publiken heller.
Hur kan Axnér stå ut med Daniel Kristiansson?
Vad är det för märklig film Boden Handboll lagt ut på Instagram, om tröga Bodenbor?
Varför tramsar sig Sävehofs supportrar? Handboll är ju långt ifrån huliganism men så för något år sedan så utlöste Sävehofsupportrar brandlarmet i Kristianstads arena och nu för två matcher sen så höll man på och ropade mindre trevliga saker till Skövdespelarna och höll på och blåste i egna visselpipor. Sävehof vill ju gärna framställa sig som något speciellt i svensk handboll och så har man supportrar som inte kan uppföra sig. Vilket hån!
 
Och Sveriges herrar tog 3 av 4 poäng mot Slovenien. Det gick bättre än vad jag hade trott. EM är nära.
 
Skövdes herrar klarade kontraktet. Men det var på håret. Nu är det dags att skärpa till sig.
 
Önnered åkte ur och byts ut mot Aranäs. Starkt gjort av Aranäs att kunna komma tillbaka så snabbt.
 
Och Ricoh klarade sig också kvar. Blir det slutspel nästa år?.
 
Några ord till sist om OV från Helsingborg. För något år sedan så bromsade man ambitionerna när det gäller seniorlagen och satsade på ungdomsverksamheten istället. Nu har man fler än 600 ungdomar som tränar handboll och ett herrlag som var nära att gå upp till elitserien. Det går att komma långt med ungdomsverksamhet. Man behöver inte alltid värva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0