Lång väg till guld

Lugis damer vann som vanligt derbyt mot H43, men det var ingen promenad i parken. Det var jämnt i 45-50 minuter, men sen verkade orken tryta i det blå laget och Lugi ryckte loss i slutet. Ja, punktmarkeringen på planens klart bästa spelare Vanessa Tellenmark var naturligtvis också matchavgörande. 

Men med tanke på Lugis bredare trupp och fler toppspelare jämfört med H43 så är det ytterst märkligt att det blev så jämnt. Det är bara att konstatera att Kent Engdahls verkningsgrad som tränare är betydligt större än Dragan Brljevic. Där Kent får ut max av sin trupp så återstår det mycket att plocka ut från Lugis. Ett ett eventuellt guld för Real Lugi känns mycket avlägset. En rätt tydlig skillnad mellan lagen var stämningen. H43 är ett kollektiv som åtminstone till det yttre verkar harmoniskt, men i Lugi verkar inte alla inte prata med varandra och i går så såg man dessutom flera spelare skälla på varandra under matchen. Hur individuell handboll än har blivit så måste det ändå finnas en känsla för gruppen och laget bland spelarna.

I förra inlägget så var jag nyfiken på Vanessa Tellenmark och hon gjorde mig inte besviken. Ett tag verkade hon kunna göra mål när hon kände för det. Det blev elva mål och då var hon ändå punktmarkerad stora delar av matchen. Nog fasen bör hon få chansen att visa upp sig i blågult, men det är långt upp till väst-Sverige. Frågan är dock hur länge hon vill stanna i H43? Någon gång måste hon nog lämna för att fortsätta sin utveckling.

En som tyvärr gör mig besviken numera är Maria Adler i Lugi. Hon har helt klart stannat upp i sin utveckling. Inte ett enda skott från nio meter igår. Det blev visserligen till fem mål igår, men hon borde kunna dominera ännu mer.

Natalie Hagman gjorde sitt jobb, men inte mycket mer. Priset som matchens lirare känns inte rätt. Och Sabina Jacobsen var inte heller särskilt lyckad. Hon sprang omkring och tillrättavisade sina medspelare, men kändes själv lite väl bekväm och ofokuserad. 

Och jag måste säga något om en annan favorit. Emma Friberg i H43: s mål. Vilken smart och härlig fighter! Jag är verkligen imponerad av hennes förmåga att läsa skyttarna och stå rätt i mål.

Till sist kan jag bara konstatera att domarparet Fredrik Johansson och Johan Sonesson hade en alldeles för låg bedömningsnivå. Det händer alldeles för ofta att domare inte tillåter damhandboll att vara särskilt fysisk. Det kan inte gynna damhandbollen att man har en annan bedömningsnivå än för herrarna. Det ser fånigt ut när damspelare blir utvisade för något som inte ens hade lett till ett frikast i en herrmatch.


Vad har hänt?

Herrlagen i Lund plockar ju helt plötsligt poäng. Märkligast var väl ändå H43: s vändning i andra halvlek igår mot Alingsås. Följde matchen på Online och tänkte att Alingsås får sin väntade revansch, men så går tydligen reservmålvakten Johan Tholin in och spikar igen totalt. Kul! Men något skumt är det med Alingsås. Det är ju otroligt vad man varvar toppmatcher med bottennapp. Segrarna mot Alingsås ger arbetsro för H43 men än verkar en slutspelsplats riktigt avlägsen.

Ystad fick en halv revansch på Lugi igår. Men det var nära ytterligare en förlust för Ystadlaget, kvitteringen kom först när det återstod 8 sekunder. Matchen började precis som senast med att Lugi ryckte loss tidigt och så kom Ystad sakta men säkert tillbaka. Och i andra halvlek kändes det som att det kunde gå hur som helst, så oavgjort känns väl ändå rättvist. Lugi gjorde en bra match med tanke på att den kanske viktigaste spelare Anders Hallberg mycket tveksamt fick rött kort tidigt i matchen. Ersättaren Anton Roth har verkligen blivit en ny favorit. Lugi är just nu riktigt bra på högerkanten. Tänk om man hade värvat en bra skytt från vänster nio också. Då hade man kunnat konkurrera med toppen. Nu får man nog ändå vara nöjd om man kan fixa en slutspelsplats.

Hammarby klarade tydligen första hindret och lyckades skramla ihop en halv miljon. Men man har långt kvar att gå. Enligt HEH så krävs detta:

Klara kontrollbalansen till 28 dec 2011 - för detta behövde klubben 500 000 kronor i resultatförbättrande åtgärder, nya sponsorer, leverantörer som stryker fordringar, folk som skänkt pengar osv. Klart.

Klara verksamhetens drift för denna säsong som slutar 30 april. En miljon nya kronor ska in i kassan. Hoppet står till ett stödevenemang den 31 mars, insamlingar, sponsorer och matchintäkter efter EM. Inte klart ännu.

Klara Elitlicensen, klubben behöver resultatförbättring på ytterligare 500 000 kronor. Inte klart.

Och så måste man dessutom klara av att hålla sig kvar i elitserien. Det känns inte heller säkert.

HEH har ju några gånger utlovat en hemsida som skulle ha högre kvalitet och vara mer aktiv. Och då tycker jag det är riktigt slött att man inte uppdaterar tabellen i tid eller att man lägger in felaktiga värden. 

I dag är det dags för ett hett damderby i Lund i skuggan av Lundaspelen. Det ska bli intressant att se om Dragan Brljevic äntligen börjat få igång Lugi eller om man ska fortsätta att vara ett mittenlag. Och så ska det bli kul att se Vanessa Tellenmark som är en intressant talang. Frågan är om hon någon gång får chansen att visa upp sig i landslaget. 


Igång igen

Herrarnas elitserie hade inget längre uppehåll. Redan idag var det dags att göra sig av med julmaten. Resultaten blev väl de väntade. Jag kan konstatera att Kristianstad går från klarhet till klarhet. Snart är väl slutspelsplatsen cementerad. Är det dags för Kristianstad i år? Jag har väntat på lyftet och kanske kommer det i år. Vdaet inte, men jag tycker det börjar se bra ut. Kristianstad kan mycket väl bli en skräll i slutspelet. Och Aranäs är nog riktigt nöjda med poängen idag mot Caperiotumba. Caperiotumbas möjliga räddningsplanka är H43 och Hammarby. 

Snart är det dags för ännu ett derby mellan Ystad och Lugi. Det känns konstig att matcherna kommer så tätt. Inför matchen har Mats Engblom en märklig analys: "De tre spelare vi hade störst problem med förra veckan var Albin Tingsvall, Anders Hallberg och Jonatan Wilthorn." . Den sistnämnde var väl inte ens på bänken? I vilket fall som helst så var han överhuvudtaget inte på plan någon enda gång. Så jag undrar vem Mats egentligen menar. Men det säger en del om hur noggrann analysen av Lugi var. Men den räcker antagligen till för att få revansch.


 


Julfrid

Nu känns det rätt bra att fira jul. Det var tre sköna segrar i rak för Lugi och så har H43 också fixat några poäng. Dagens seger borta i skolådan mot Alingsås är faktiskt riktigt imponerande. Jag misstänker att Espen Christensen har storspelat.

Tänk att efter det att jag började gnälla på Zanotti och Axnér så började Lugi vinna igen. Snacka om att täppa till truten på en läktarexpert!

Vill lyfta fram två spelare. Det är ju helt otroligt vilken kämpe Jonathan Leijonberg är. Han håller verkligen på att bli en riktig publikfavorit. Och tänk så bra Jakob Wickman-Modig har blivit i försvaret. Bra gjort av ledarna att tro på honom och låta honom växa in i rollen.

Och efter jul så börjar Lundaspelen. Jag kommer att sitta bänkad i fyra dagar. Det är alltid lika kul att se alla dessa ungdomar. Men tänk om Lund någon gång skulle passa på att göra reklam för kommunen inför alla utländska gäster.

Till sist: Hammarby har verkligen hamnat i ett utsatt läge. Även om man slingrar sig undan det akuta konkurshotet så kanske man ändå åker ur nu när Caperiotumba tar en poäng då och då. Tänk  att det inte var så många år sedan man var bäst i Sverige.Dagen efter

Tänk att Sveriges damer är klara för OS! Visserligen bör man tacka Norge men det är inte en ren gåva från norskorna. Sverige gjorde sig verkligen förtjänta av platsen när man kämpade sig till en andraplats i EM. Det ska bli riktigt roligt att se landslaget i London. Jag tror fortfarande att Sverige är på väg uppåt och laget kan mycket väl gå riktigt långt i OS. Jag tror däremot inte att Angelica Wallén eller Nathalie Hagman ska ha några större förhoppningar om ett olympiskt spel. Det var OS-truppen som spelade i Brasilien. Hade man velat nå större framgångar redan nu så hade man tagit med Angelica Wallén med tanke bl a på Gulldéns osäkra form. Men frågan är om det verkligen var den bästa truppen som spelade i Brasilien. Jag är inte så säker på det. 

Norge är imponerande. Träningsmatcherna har gått knackigt och så går man ändå och tar hem VM rätt enkelt. Inte ens en inledande förlust mot Tyskland skakade laget. En tydlig skillnad mellan Norge och Sverige är mod. Norskorna vågar ta skott och gå på egna avslut medan svenskorna med Linnea Torstensson i spetsen har en tendens att hellre gå i sidled och passa vidare. För att vinna måste man som bekant våga förlora. 

Danskorna vek konstigt nog ner sig rejält i andra halvlek i bronsmatchen men man drabbades också mest av de dåliga domarna. Är det inte märkligt att domarna i en så pass viktig match kommer från Israel. Det finns bättre och mer erfarna domarna i andra länder. Nu har det gått några år utan framgång för danskorna. Det lär märkas på sponsorpengarna och i förlängningen på spelarlönerna i Danmark.

Och tänk att högerkanten Amanda Kurtović inte platsade i något svenskt landslag. Men hon har ju naturligtvis inte spelat i något västsvenskt lag och då är vägen lång till en plats i ett svenskt landslag.

Jag kom på mig igår att tycka att Axnér är rätt snygg. Det kändes konstigt. Och dessutom har jag börjat tycka att Perlskog är rätt rolig och småtrevlig att lyssna på. Däremot så tycker jag att Claes Hellgren överanalyserar under matcherna. Alla spelarna gör något medvetet på plan och så är det naturligtvis inte. Jag är övertygad om att mycket sker på chans och att slumpen spelar roll, men i Hellgrens värld så är allt planerat och genomtänkt.

Brasilien var inget höjdarland arrangörsmässigt. Rätt så tomt och avslaget på läktarna och inte heller en särskilt proffsig produktion av tv sändningarna. Men det är ändå rätt att låta VM gå utanför Europa. Man måste försöka sprida handbollen till andra länder.

Mästerskapen kommer tätt i handboll. Nu är det dags att ladda om till herr-EM. Jag är rädd att herrarna kommer att få det tufft. 


HEH

När ska HEH rätta tabellen på sin hemsida? Har ingen upptäckt att H43 spelade oavgjort mot Skövde senast? Och ändå har H43 inga oavgjorda matcher i tabellen.

Liket lever

Tänka sig att Lugi vann över Drott igår! Det var två behövliga poäng, som förhoppningsvis ger lite ny energi till laget. Sportchefen Emme Adébo skrev före matchen i det minimalistiska programbladet: "Det är i motgång som ser vilka som viker ner sig och vilka som står upp. Både på plan och på läktaren!" (Ja, det fattades ett ord mellan som och ser). Så jag ska vara snäll denna gång.

Igår visade Lugi äntligen vilja. Det var kul att se att laget verkligen hade bestämt sig för att slåss ända in till slutet. Och man fick sin belöning.

Bäst i Lugi var målvakten Linus Persson, Albin Tingsvall (som verkligen utstrålade jäklar anamma) och Kristian Meijer. Jag har ju kritiserat Kristian några gånger i bloggen men igår så höll han inte på med att spela allan på plan utan var fokuserad och riktigt het från kanten. Det blev både några riktigt snygga mål men framförallt viktiga mål. Hoppas han har hittat rätt nu. Det behöver Lugi.

Matchen svängde några gånger. Drott inledde slarvigt och oengagerat. Och i läget när Drott spelade sex mot fyra runt 22: a matchminuten och man missade en straff, slängde bort en boll och tillät Lugi att göra en lite udda japan så kändes det som att det här blir en enkel resa för Lugi. Men efter Lugis ledning med fem bollar så gjorde Drott sju raka mål utan att Lugi gjorde ett enda. Och helt plötsligt ledde Drott och Lugi började vika ner sig. Men Lugi kom tillbaka mycket tack vare att man bytte in Johan Fohlin istället för Jonathan Leijonberg. Det var ett tag fritt blås för Drott på Leijonbergs position i försvaret. Men jag gillar ändå Leijonberg. Här har vi verkligen en riktig kämpe med otrolig vilja.

Lugis styrka i år är försvaret. Det är inte där Lugi förlorat matcherna i år, utan det är framåt. Och även i går så hackade det i anfallsspelet. På slutet tror jag man brände sju anfall i rad innan man lyckades få en tvåmåls-ledning. Det vill till att anfallsspelet förbättras annars blir det inget slutspel i år. Som det är nu så är det lite för tempofattigt och man verkar ha fastnat i samma spelmönster. Det blir alldeles för lättläst för motståndarna.

Till sist: Är verkligen Lugi nöjt med publiksiffran? Har man verkligen gjort allt man kunnat för att locka publik? Finns det inget man hade kunnat göra annorlunda? Jag tycker 950 åskådare (och då ska man veta att flera Bollskolebarn med föräldrar gick in gratis) är uselt. Se där. Det blev lite negativt på slutet ändå.
Fel av mig

"Postat av: M

Nu är serien i halvtid. Inte i omgång 14 som du skrev tidigare. En ny jämförelse kanske är på sin plats."

Naturligtvis har M rätt och jag fel. Jag borde gjort jämförelsen efter omgång 16 och inte efter omgång 13. Får göra en ny jämförelse efter omgång 24 istället, när det har gått 2/3-delar.


En onsdagkväll

En av de roligaste sakerna med handboll är att skrällarna eller de oväntade resultaten är många. För vem hade trott att HK Malmö skulle torska mot Caperiotumba efter förnedringen av Lugi? Eller att Ystad bara skulle få oavgjort mot Aranäs? Eller att H43 var nära att besegra Skövde borta? Poängen för Aranäs, Caperiotumba och H43 gör att bottenstriden skärps. Som vinröd börjar jag bli orolig. Måste också säga att det var bra jobbat av H43. Laget började kännas uträknat och så går man och gör en bra match. Kul att Johannes Sandgren öste in mål. Han har kanske fått för lite speltid i år. Enligt HEH: s tabell så vann H43 igår. Inte så snyggt att missa en sån sak.  

En annan sak som roade mig igår var matchen mellan Brasilien och Spanien i dam-VM. Vilken härlig match! Spelet var visserligen slarvigt och ostrukturerat, men vilket tempo, vilken vilja och vilka känslor. Jag gillar när det går undan i handboll och när det är kamp om varje boll. Synd bara att Brasilien oturligt förlorade med uddamålet. Man kunde ha avgjort matchen i andra halvlek. Nu försvinner väl publikintresset precis när det verkade ha vaknat till liv. En sak störde mig dock. Hur många gånger stod inte spelarna i målområdet när de sköt? Det är lite stötande. Ett antal mål blåstes av men man kunde blåst av många fler. Tycker att det danska domarparet är lite slarvigt. Det är inte bara Brasilien som gått framåt, samma sak gäller Spanien, som spelar bättre handboll än vad de någonsin gjort tidigare.    

Frankrike slog överraskande Ryssland. Enligt TV4 så skulle man visas på kanalen men när jag kollade inspelningen så var det istället ett program med Leila som bakade och ett om överviktiga människor. Fanns det ett samband mellan programmen? Enligt danska tv2 så blev ryssarna bortdömda av de spanska domarna.

Det börjar kännas som en final mellan Norge och Frankrike. Tror inte att Danmark slår fransyskorna. Och Norge är för starka för Spanien. I finalen så hoppas vi ju att Norge vinner så att Sverige blir klara för OS.


Har tåget gått?

Har Lundalagen missat chansen till slutspel nu? Det börjar bli några poäng upp till strecket. Om det blir tillfället så får man nog se det som ett misslyckande, åtminstone i Lugis fall. Snart får fokus för båda lagen vara att försöka undvika nedflyttningsmatcherna.

För Lugis del så blir det antagligen en ny förlust mot Drott på torsdag. Och i morgon förlorar H43 mot Skövde.

Det ser mörkt ut.


Snöpligt

Idag gjorde Sverige sin bästa match under VM. Och var nära att knäcka Frankrike. Frågan är vad som hade hänt om Sverige lett med fem bollar, vilket det var läge för flera gånger. Men det räckte inte hela vägen. Frankrike visade sig för svåra till sist.

Men efter all kritik från min sida så måste jag först säga att Annica Wiel Fridén var riktigt bra idag. Men bäst var Isabelle Gulldén, åtminstone i början av matchen. 

Det är surt att sista kvarten blev som den blev. Sverige ledde med tre bollar när det var 15 minuter kvar. Sen vinner Frankrike sista femton minuterna med sex mål. Att det ska vara så lätt att slå Sverige när man byter till ett offensivare försvar. Varför är det stört omöjligt för svenska landslag att hantera sådana situationer?  

Även om det roliga tog slut idag så har VM ändå visat att Sverige är på väg uppåt och att laget tillhör världseliten. Det blev visserligen tre raka förluster på slutet men matcherna var ändå jämna mot topplagen Kroatien, Danmark och Frankrike. Det är bara att konstatera att i denna turnering så var motståndarna ett snäpp bättre, men i OS så har vi förhoppningsvis gått förbi. För visst blir det ett OS för Sverige. Sverige är numera så bra att det bör gå hela vägen i OS-kvalet.

Till OS önskar jag mig dock ett mer fokus på anfallsspel. Försvarsspelet är bra som det är.

Måste än en gång nämna Linnea Torstensson. Vad är det med henne? Det är så otroligt frustrerande att se passa vidare istället för att gå på skott när man vet att hon skulle kunna skjuta sönder vilket motståndarförsvar som helst. Det är fullständigt obegripligt.


Tur

Tänk att jag var på väg in för att se derbyt HK Malmö - Lugi. Som Lugist känns det bra att jag valde att se damlandslaget istället.

Tänk att jag fick så mycket skäll för att jag redan från början kritiserade valet av Zanotti. Ingen kan väl säga att Lugi lyft under hans ledning.

Upp till bevis

Idag så gäller det. Det svenska damlandslaget i Brasilien har hamnat i ett tufft läge efter de dubbla uddamålsförlusterna. Nu krävs vinst mot Frankrike och Ryssland för att det ska bli chans på medalj. Det känns övermäktigt. Flera experter har taxerat de svenska chanserna för vinst mot Frankrike till 10-20 %, hur man nu har gjort de beräkningarna. Jag tror att de svenska chanserna är större än så. Frankrike går naturligtvis att slå. Kan Brasilien så kan väl vi. Det lär bli en rejäl försvarsbatalj idag, men det kan mycket väl bli en vinst.

Men att läget har blivit så här tufft känns ändå lite onödigt. Med Per Johanssons ord ringande i öronen: "jag tror på den här truppen", så undrar jag om han inte har förlorat på eget grepp. Försvarsspelet har fungerat alldeles utmärkt, men anfallsspelet har däremot klara brister. Och med tanke på att landslagsledningen hellre har tagit med arbetshästar än lirare som kan göra mål, så är det kanske inte så konstigt att anfallsspelet haltar. Isabella Gulldén är bra men inte riktigt i toppform, visserligen har Johanna Ahlm gjort ett bra VM, men jag saknar ändå Angelica Wallén. Och det verkar inte bli så många mål från högerkanten när motståndet skärps, precis som jag misstänkte före VM. Mot Kroatien och Danmark har det bara blivit till sammanlagt tre kassar.

Och jag är lite trött på att höra de svenska kommentatorerna i tv höja Torstensson och Wiel Fridén till skyarna och kalla dem världsklasspelare. Det är de verkligen inte. För att vara en världsklasspelare så krävs en betydligt högre lägstanivå. Man kan inte varva bra matcher med rena plattmatcher. Båda spelarna har för stora brister, Torstensson när det gäller psyket och Wiel Fridén när det gäller teknik. Men vi får hoppas att de och resten av laget höjer sig ikväll. Det lär behövas för att besegra Frankrike.

 


Dagens herromgång

Klippt från SVT texttv:

Aranäs      - Drott       29-26 (16-13)
Lugi        - Kristiansta 23-27 (10-15)
Skövde      - Alingsås    25-30 (14-15)
Tumba       - H43         25-27 (11-12)
Ystads IF   - Malmö       30-28 (12-15)
Redbergslid - Sävehof     31-27 (14-12)

Det är ju märkligt hur svårt Drott har att vinna derbyna mot Aranäs. Hur många förluster har det inte blivit sen Aranäs gick upp?

Och Lugi förlorade som väntat. Lugi är inte bättre än så här. Det var ett tag sedan jag klagade på Lugis dynamiska duo, men snart är det väl dags om det inte vänder. I början av säsongen så sa Zanotti att ingen bryr sig om tre raka förluster i mitten av säsongen. Men jag tror faktiskt att många börjar bry sig nu.

Och H43 klarade av att vinna den viktiga bottenmatchen. Nu slipper man säkert en direkt nedflyttning.

Och Champions Leaguespel sliter. Sävehof torskade idag i kölvattnet efter den härliga vinsten mot Chambery.

Och Ystad fortsätter att vinna jämna matcher. Det artar sig till att bli en riktigt rolig säsong för Ystadborna. Tänk vad en vettig tränare kan betyda!


Plattmatch

Inte gjorde damlandslaget en höjdarmatch igår. Per Johansson får tacka Gabriella Kain att det trots allt blev en vinst. Hade inte hon spikat igen under andra halvlek så kunde det mycket väl ha blivit en snöplig förlust. Det är skönt att Sverige nu har två bra målvakter. Sannolikheten att båda är ur slag samma dag är inte så stor. En annan som var bra igår var Anna-Maria Johansson som var gjorde mål i viktiga lägen i matchen. Jag gillar när hon kommer i fart och gör sina stegisättningar. Dessutom har hon ett riktigt vasst skott. 

Svenska lag brukar ju alltid ha problem med offensiva försvar men igår så var det stora problemet inte anfallsspelet utan istället försvarsspelet. Elfenbenskusten hade inga större problem att göra mål. Försvarsspelet var inte sig likt. Istället för den vanliga glöden så var det tafatt och slött.

Man ska inte dra några större växlar på matchen igår men jag tror fortfarande inte att det blir några medaljer i VM. För det krävs att Johanna Wiberg och Linnea Torstensson kan spela på samma nivå som i EM. Det är tveksamt om det kan bli så. Torstensson spelar visserligen men är verkligen inte bra. Varken framåt eller bakåt. Professor Hellgren undrade igår om Linnea inte vågade ta ansvar eller om hon fortfarande har ont axeln. Jag tror att det finns ytterligare alternativ och det är att hon tyvärr både är bekväm och inte alltid så spelintelligent. Det är alldeles för ofta riktigt frustrerande att se henne på plan. Men det känns bra att Johanna Wiberg har skrivits in i truppen. Vi får hoppas att hon kan gå för fullt i matcherna mot Kroatien och Danmark. Det lär behövas.

Som ni vet så har jag skjutit in mig på högerkanten i landslaget. Hellgren utnämnde Wiel Fredén till en världsspelare. Ibland är Hellgrens omdöme inte det bästa. Wiel Fredén kan bara springa fort och skjuta i bortre hörnet. Mer borde krävas av en världsspelare.

Snart får Lugi stryk av Kristianstad. Jag missar tyvärr matchen eftersom jag fortfarande är på jobbet. Det svider, för är det någon match jag vill se så är det derbyt mot Kristianstad.

Axnér for president

Äntligen börjar det bli en hel del handboll på tv under helgerna: herrarnas elitserie, Champions League-handboll och handboll från dam-VM. Härligt. Måste berömma TV10 för att man visar Champions League-handboll även om det säkert beror på att det är billiga sändningar.

Det är inte så mycket att säga om matchen mellan Alingsås och RIK. Rätt lag vann, även om RIK sin vana trogen inte gav upp. Och antagligen får Kristianstad och Alingsås slås om vem som har bäst hemmapublik. Undrar om det blir samma tryck när Alingsås lämnar skolådan? Det var en hel del spekulerande under sändningen om 6 månaders avstängning för Medinas knytnävsslag var ett rimligt straff. Jag vet inte jag. En avstängning ska grabben ha men straffet känns hårt och jag är inte säker på att disciplinnämnden skulle ha fattat samma beslut om någon annan spelare gjort samma sak. I vilket fall som helst så har jag sett värre saker på handbollsplan som inte lett till något straff alls.

Damlandslaget gjorde sin plikt mot Argentina. Jag har ju sagt att det inte lär bli många mål från högerkanten i VM och då passade naturligtvis högerkanten på att göra flera mål. Men jag tror fortfarande att det inte blir så många när motståndet blir svårare. Argentina var för dåliga för att det ska gå och bedömma hur bra Sverige är. Någon som däremot inte var bra så är det Peppe Eng i Sportcentralen. Han tillför ingenting och är nästan pinsamt okunnig om handboll. Det var påtagligt hur osynkade han och Marika Eriksson var i studion. Marika har inget lätt jobb. Hon försöker i alla fall göra en bra sändning. Bäst är Axnér. Han är riktigt lysande. Frågan om det finns en bättre handbollsexpert i svensk tv? Jag gillar att han vågar tycka till samtidigt som han är saklig och analyserande.

Vad är det förresten med Norge? Norskorna verkar sämre i år än tidigare. Det märktes ju också i träningsmatcherna mot Sverige. Det kanske inte blir VM-guld i år heller. Dags för ännu ett ryskt guld?


 

Kassaskåpssäkert

Det blev inte riktigt som jag hade hoppats på. Det blev visserligen en Lugi-seger och en hyfsat stor publik, även om det känns som om det var glädjesiffror. Men det blev varken spännande eller jämnt. Lugi var fullkomligt överlägsna från början till slut. Segern var aldrig hotad och kunde med lite mer skärpa blivit ännu större. Även om Lugis försvar var lika bra som det brukar vara så var det inte H43: s bristande offensiv som grundlade segern. H43 har ju Zoran Roganovic som sin vana trogen öste in mål. Bristen fanns i H43: s försvar som var vidöppet hela matchen. Det var nästan pinsamt enkelt för Lugi att göra mål. En eloge dock till H43 som inte vek ner sig så som man gjort i de senaste förlustmatcherna. 

Kul att se att Kristian Meijer kunde göra mål igår. Får se om det håller i sig även mot bättre målvakter. Och Anders Hallberg var bra som vanligt. Albin Tingsvall hade också en lyckad kväll.

Och i H43 var det Zoran Roganovic för hela slanten. Men målvakten Johan Tholin gjorde en riktigt bra andra halvlek och gjorde så att förlustsiffrorna inte sprang iväg.

H43 kommer trots allt får det tufft i år, precis som väntat. Det var nog tur att man började så bra i serien som man gjorde. Och man ska nog be en bön om att Zoran inte blir skadad. För jag förstår inte hur man ska kunna vinna utan honom på plan. Nu väntar den viktiga bottenmatchen borta mot Caperiotumba. En förlust och det ser verkligen illa ut för de blå.

Lugi ska nog inte dra för stora växlar på vinsten. Nu kommer två tuffa derbymatcher på raken. Först Kristianstad hemma och sedan Malmö borta. Det kan gå hur som helst.

Sydsvenskan uppmärksammar Felix Kasch inhopp och mål igår. Och här har Lugi ännu en ny stor talang på gång. Lägg namnet på minnet! 


RSS 2.0