Vad har hänt?

Herrlagen i Lund plockar ju helt plötsligt poäng. Märkligast var väl ändå H43: s vändning i andra halvlek igår mot Alingsås. Följde matchen på Online och tänkte att Alingsås får sin väntade revansch, men så går tydligen reservmålvakten Johan Tholin in och spikar igen totalt. Kul! Men något skumt är det med Alingsås. Det är ju otroligt vad man varvar toppmatcher med bottennapp. Segrarna mot Alingsås ger arbetsro för H43 men än verkar en slutspelsplats riktigt avlägsen.

Ystad fick en halv revansch på Lugi igår. Men det var nära ytterligare en förlust för Ystadlaget, kvitteringen kom först när det återstod 8 sekunder. Matchen började precis som senast med att Lugi ryckte loss tidigt och så kom Ystad sakta men säkert tillbaka. Och i andra halvlek kändes det som att det kunde gå hur som helst, så oavgjort känns väl ändå rättvist. Lugi gjorde en bra match med tanke på att den kanske viktigaste spelare Anders Hallberg mycket tveksamt fick rött kort tidigt i matchen. Ersättaren Anton Roth har verkligen blivit en ny favorit. Lugi är just nu riktigt bra på högerkanten. Tänk om man hade värvat en bra skytt från vänster nio också. Då hade man kunnat konkurrera med toppen. Nu får man nog ändå vara nöjd om man kan fixa en slutspelsplats.

Hammarby klarade tydligen första hindret och lyckades skramla ihop en halv miljon. Men man har långt kvar att gå. Enligt HEH så krävs detta:

Klara kontrollbalansen till 28 dec 2011 - för detta behövde klubben 500 000 kronor i resultatförbättrande åtgärder, nya sponsorer, leverantörer som stryker fordringar, folk som skänkt pengar osv. Klart.

Klara verksamhetens drift för denna säsong som slutar 30 april. En miljon nya kronor ska in i kassan. Hoppet står till ett stödevenemang den 31 mars, insamlingar, sponsorer och matchintäkter efter EM. Inte klart ännu.

Klara Elitlicensen, klubben behöver resultatförbättring på ytterligare 500 000 kronor. Inte klart.

Och så måste man dessutom klara av att hålla sig kvar i elitserien. Det känns inte heller säkert.

HEH har ju några gånger utlovat en hemsida som skulle ha högre kvalitet och vara mer aktiv. Och då tycker jag det är riktigt slött att man inte uppdaterar tabellen i tid eller att man lägger in felaktiga värden. 

I dag är det dags för ett hett damderby i Lund i skuggan av Lundaspelen. Det ska bli intressant att se om Dragan Brljevic äntligen börjat få igång Lugi eller om man ska fortsätta att vara ett mittenlag. Och så ska det bli kul att se Vanessa Tellenmark som är en intressant talang. Frågan är om hon någon gång får chansen att visa upp sig i landslaget. 


Kommentarer
Postat av: Västerut

Jag håller med om att HEH:s hemsida inte håller måttet. Tror att Gentzel har haft en del att stå i och inte hunnit med. Prioriterat inom budget helt enkelt. Vad gäller resultat/tabell så är det hemmalaget som efter varje match ska skriva in rätt resultat på HEH.

2011-12-29 @ 17:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0