KIF Köpenhamn ångar på

Det var dags för ännu en toppmatch i Danmark idag. KIF Köpenhamn mötte svensklaget Ålborg. Och än en gång så var KIF Köpenhamn överlägsna. Den danske tv kommentatorn konstaterade att KIF tar död på all spänning i serien. Men än har man inte mött BSV så det finns kanske ett lag som kan göra motstånd. Ålborgs svenskar var riktigt bleka. Johan Sjöstrand blev tidigt utbytt med utan att ha gjort en enda räddning. Jan Lennartsson var totalt anonym. Tobias Arehn märktes i alla fall genom att göra några tekniska fel. Johan Jacobsson gjorde några mål men tar för sig alldeles för lite. Niklas Barud fick bara spela de sista minuterna när matchen var avgjord och lyckades då göra något mål.  
 
KIF Köpenhamn är ett märkligt samarbete. Vi pratar verkligen om en kulturkrock. Jylland och Köpenhamn är arvfiender. Det är stad mot land, Själland mot Jylland. Men på samma sätt som man verkar ha fått ihop ett spelarkollektiv så verkar man även ha fått ihop en publik som stöttar. Jag har svårt att tänka mig att det inte skulle bli guld i år.
 
Frågan är om Sävehof tar guld i år. Idag blev det ännu en förlust. Vem hade före säsongen trott att Hammarby skulle kunna slå Sävehof? Men det gick ju idag. Hammarby har verkligen gjort en rivstart i år. Det är en riktig överraskning. Men spel i Champions League sliter och det kommer att kosta Sävehof fler poäng under säsopngen.
 
Nu börjar jag ladda inför två derbymatcher. Lugis damer mot H65 i morgon och Lugis herrar mot Kristianstad på måndag. Det blir häftigt.
 
Och för övrigt anser jag att sajten Svenskhandboll bör göras om.

Lagseger

Passade på att titta på Sävehof mot Constanta igår. Faktiskt en riktigt underhållande match med hyfsat tempo och bra spel stundtals från båda lagen. Och det kändes jämnt och spännande trots att Sävehof var i ledningen nästan hela matchen.
 
Det var flera Sävehofare som gjorde en mycket bra match men jag tycker ändå att segerreceptet var att Sävehof är ett lag, ett kollektiv som kämpar för varandra. Det räcker alltid långt. Constanta fick inte ut lika mycket av sina spelare trots att de individuellt sett antagligen åtminstone var lika bra som Sävehofspelarna.
 
Bäst i Sävehof var Fredrik Larsson, Kent Robin Tönnesen och Viktor Ottosson. Larsson har ett spel som känns internationellt och han verkar lyfta sig när det är dags för Champions League. Tönnesen levererade igår och visade att det var en bra värvning. Bra skytte och bra passningar. Men min största behållning var ändå Ottosson på vänsterkanten. Jag gillar hur han använder sin handled med både skruvar och flippar. En cool spelare som äntligen verkar få den speltid han förtjänar.
 
Nu när man började med en seger så blir det säkert mycket roligare framöver att spela i CL och roligare för åskådare att följa. Den 7/10 så visar TV10 Sävehofs möte mot Kiel. Jag kommer att sitta bänkad.
 
Har fått ett svar från HK Malmös Uffe Mohlin. Jag nämnde i ett blogginlägg att jag fått ett nyhetsbrev som delvis var oläsbart. Nu svarar Uffe att han undersökt brevet och kontaktat andra mottagare och det verkar som om det bara blev fel hos mig. Antagligen har det varit något vajsing med min mailserver. Jag ber därmed om ursäkt för att jag kritiserade Malmös nyhetsbrev, som jag faktiskt annars tycker är riktigt bra.
 
Lugi erbjuder nu alla sina säsongskortsinnehavare en vinröd tröja. Målsättningen är att försöka bilda ett vinrött hav inför dammatchen mellan Lugi och H65 samt herrmatchen mellan Lugi och Kristianstad. Bra initiativ! Äntligen händer åtminstone något nytt. Sen återstår det ju att se hur många som hämtar ut sin tröja och framförallt tar den på sig. Lundapubliken har ju så otroligt svårt att stötta sina lag. Det är inte riktigt fint nog att heja, så jag är rädd att det inte blir ett vinrött hav, men det kanske kan bli en vinröd vattenpöl. Och det är bättre än inget.
 

Måndagen

VästeråsIrsta vann inte mot Hammarby som jag trodde. Men det var i alla fall inte långt borta. Förlust med ett mål mot Hammarby. Hammarby har onekligen haft flyt i början av serien. De har vunnit båda matcherna mot nykomlingarna med uddamålet. Det är två segrar som kan visa sig viktiga mot våren till när vi summerar seriespelet. Men att vinna de jämna matcherna tyder på att man just nu har ett bra självförtroende.
 
RIK däremot verkar förlora när det står och väger. Lite svårt att förstå eftersom RIK brukar vara ett riktigt fightergäng.
 
Undrar hur det ska gå för Malmö nu när man inte har en frisk mitt 6:a? Det är märkligt att man fått tre spelare skadade på samma position. Det vill nog till att nyförvärvet Carl-Johan Andersson snabbt är tillbaka från skadan har fick i matchen mot Drott.
 
För övrigt anser jag att sajten Svenskhandboll bör göras om. Jag blir irriterad varje gång jag besöker sajten. Vem i hela friden fick uppdraget att bygga den?
 
 

Dansk toppmatch

Satt och såg matchen mellan KIF Köpenhamn och Skjern i lördags. Det var inte vilken match som helst. Skjern hade inlett serien lysande medan KIF knappt hade lyckats besegra några av seriens sämsta lag. Kritiken var hård om att KIF tränade för lite och framförallt för att köpenhamnarna tränade för sig själva på Själland och Koldingkillarna för sig på Jylland. Det var nog många som bänkat sig för att få se KIF få storstryk. Och storstryk blev det men det var Skjern som fick torsk med 11 bollar. KIF var fullständigt överlägsna.
 
Som svensk var det kul att både se och höra vilka hyllningar Kim Andersson fick. Kommentatorerna kallade honom för en av de tre bästa spelarna i världen och att danskarna kunde känna sig lyckliga för att få chansen att se en sådan stjärna i den danska ligan. Med Kim i laget så var guldchansen stor. Och han var också bäst på plan med åtta mål och ett otal assist till flera mål. En roligt detalj var att det viftades med svenska flaggor i publiken. Kan aldrig tänka mig att hejaklacken till ett danskt lag någonsin tidigare använt sig av den blågula-flaggan. Lukas Karlsson var inte heller dålig så man kan prata om en svenskdag. Men frågan är om jag inte ändå blev mest imponerad av Kasper Hvidt. Hur kan han fortfarande efter alla dessa år fortfarande utstråla samma vilja och glöd? Blir han aldrig mätt på handboll?
 
Hemma slog Skåne Halland med 2-0. Ystad krossade Drott och Kristianstad slog Aranäs. I den sista matchen gick återigen Hedero Lucau in och spikade igen totalt. Han landade väl på 71 % i räddningar. Här har Kristianstad tydligen gjort en lysande värvning. Att Alingsås skulle slå Skånela var väntat. Skånela kommer att få det tufft. Likaså var det också väntat att Sävehof skulle slå Skövde.
 
Ikväll spelas
Må 24/9 19:00 HK Malmö - Redbergslids IK Baltiska Hallen
19:15 VästeråsIrsta HF - Hammarby IF HF Bombardier Arena
 
Det blir tufft för Malmö. RIK är bra i år. Undrar hur många som kommer och ser matchen? Ikväll är det ju samtidigt derby mellan HIF och MFF, men matcherna spelas faktiskt inte samtidigt så det skulle kunna gå att se på båda.
 
Och jag undrar om inte VästeråsIrsta vinner mot Hammarby som börjat bättre än väntat. Men nu har nog VästeråsIrsta vant sig vid det högre tempot och det kan räcka till vinst.
 
Som skåning så ser jag fram emot nästa måndag. Då har vi två heta derbyn.
Må 1/10 19:00 HK Malmö - Ystads IF HF Baltiska Hallen
19:00 Lugi HF - IFK Kristianstad Fofsparbankarena A
 
Det ska bli häftigt.
 
 

Märkligheter

Det blir ju märkligare och märkligare att Mikael Franzén fick kicken från Sävehof. Så jäkla dålig tränare verkar han ju inte vara. Det var ju ytterst nära att Alingsås tog två poäng borta mot Guif också. Ska verkligen bli intressant att se om Alingsås fortsätter på den inslagna vägen. Tydligen blev det diskussion efteråt om Zaches kvitteringsmål skedde före eller efter slutsignalen. Jag kan ha fel, men är det inte så att om skottet sker före slutsignalen medan bollen går i mål efter signalen så ska målet godkännas?
 
HK Malmö förser mig regelbundet med nyhetsbrev. Det får gärna fler klubbar göra. Malmös senaste nyhetsbrev inleddes med texten: "SDaHej ÄvÄäVenÄven EnFreSissista SGuiSpelarna i Spelarna i BarcelLiLiteLite HSå är det" . Inte helt enkelt att förstå. Undrar vad som hände där? Det gick ju inte heller vägen för Malmö i premiären borta mot Drott. Var det ringrosten som avgjorde? Nyförvärvet Carl-Johan Andersson blev skadad i början av matchen och det spelade säkert också sin roll. Malmö brukar ju varva vinster med förluster så då blir det väl en vinst hemma mot RIK på måndag.
 
VästeråsIrsta förlorade mot Skövde. Men Skövde vann tydligen inte helt utan besvär. Men VästeråsIrsta får räkna med att ligga i botten trots allt. Det är skillnad på allsvenskan och elitserien.
 
Den romerske politikern Cato d.ä. brukade avsluta sina tal med "för övrigt anser jag att Karthago bör förstöras" . Jag är känner mig snart sugen på att avsluta mina blogginlägg med "för övrigt anser jag att sajten Svenskhandboll bör göras om". Sajten är verkligen inte bra. Ful, svårnavigerbar, långsam och nu idag dessutom drabbad av driftstörningar.

Dagens matcher

Vad är det som är på gång i Höör? H65 tog ännu en seger ikväll. Denna gång mot Heid. Jag har det största förtroendet för tränaren Niklas Harris som jag tycker tvingades lämna Lugi på ett sätt som inte är till Lugis fördel. Nu verkar hans nya lagbygge fungera. Det ska bli spännande att följa laget i år. Läs förresten gärna Niklas tankar om damlandslaget i Skånskans pappersversion,
 
Kristianstad var länge illa ute borta mot RIK idag. Det såg ut att bli en vinst för Göteborgarna men skåningarna vann de sista 10 minuterna med 6-2 och lyckades till sist vinna med uddamålet. RIK är helt klart bättre i år och det samma gäller antagligen också Kristianstad. Kanske är man jämnare i år och då kommer man garanterat att hänga med i toppen.
 
Och Lugi fortsätter att spela bättre än vad jag trodde före seriestart. När inledde man ett seriespel med tre raka segrar senast? Jag ser fram emot nästa hemmamatch. Derby mot just Kristianstad. Det lär väl bli fler orangea fans än vinröda så publikmatchen lär lundaborna förlora, men handbollsmatchen borde kunna bli jämn.
 
Och grattis Sävehof till första segern!
 
Till sist. Tänk den som kunde skriva som Oscar Jensen! Jag avundas honom bloggen på Skånskan.

Proffsiga klubbar

På Svensk handboll står:
 
I årets serieupptakt har SHF:s tävlingsavdelning haft anledning att skriva in resultatet 0-10 på tre matcher.
 
Förra veckan var det mycket uppmärksamhet i Herrelitserien. Sävehof "bommade" en övergång och förlustmatchen mot Alingsås justerades till 0-10.

Nu har vi ytterligare två matcher där resultatet skall ändras:

Herrelitmatchen Hammarby-Skövde justeras från 29-21 till 10-0. IFK Skövde har missat att slutföra en internationell transfer.

I damerns elitserie justerar vi ett reultat från första omgången. Matchen H43/ Lundagård mot H 65 Höör som slutade 21-24 justeras till 0-10.

H 43 hade en icke spelklar spelare med i den matchen men hon blev registrerad till matchen mot Lugi.

Suck! Är inte det här rätt pinsamt för elithandbollen?

 

 


Premiärmatch

Det är alltid med viss spänning och förväntan jag bänkar mig för årets premiärmatcher. Hur bra är de nya spelarna, hur verkar laget, hur ser arrangemanget ut mm? Som Lugist vet man dock att man inte ska ha för stora förhoppningar om förändringar för då blir man bara besviken.
 
Och tyvärr så gick jag från herrarnas premiärmatch med både besvikelse och irritation. Låt mig börja med det sämsta. 712 åskådare är en ren skandal! Här har man chansen att sälja in sin produkt. Det är premiär och det är tv sändning. Möjligheten till marknadsföring är stor men istället så lägger man sig platt och skyller på fint väder, kulturnatt i Lund, tv-sändning och en dålig matchtid en lördag eftermiddag. I min bok finns det inga ursäkter om det inte kommer publik. Har man konkurrens så måste man anstränga sig ännu mer istället för att ge upp och tycka att det är omöjligt. Jag har tjatat om det här tusen gånger och snart ger jag upp. Jag kom på mig att tänka att varför har jag betalt inträde? Varför sitter jag här på Arenan? Varför ska jag bry mig när inte Lugis ledning verkar bry sig om det kommer åskådare eller ej? Nu är jag visserligen fortfarande irriterad men jag överväger faktiskt att sluta gå på Lugis  matcher. För hur roligt och festligt är det? Inspringets tidigare film, eld och musik var nu ersatt med en inmarsch som påminde om gamla tiders skolavslutning. Samma usla speaker som tidigare säsonger. En spillra till hejaklack. Trög och tyst publik. Och nu även glest befolkade läktare. Hur kul är det?
 
En bagatell. Det fanns ju inga pengar till en jumbotron så istället har Arenan en lösning med två projektorer och två skärmar. En lösning som knappt fungerade från början eftersom skärmarna är för små och ljussvaga. Och nu i över ett års tid har den ena projektorns ljussken sakta men säkert försvagats. Nu går det överhuvudtaget nästan inte att se något alls på den ena skärmen. Hur svårt kan det vara att byta ut lampan? Det säger en del om hur proffisgt Arenan sköts. Och hade jag varit sponsor så hade jag avstått från att betala för att ha ett budskap på skärmarna. Varför betala för något som inte fungerar.
 
Matchen var inte heller särskilt lysande. Lugi kunde mycket väl ha förlorat. Men som tur är spelade nyförvärvet Espen Christensen bra i målet och fick priset som bäst i Lugi. Men det priset borde Albin Tingsvall ha fått. Han var bäst och avgjorde till Lugis fördel i slutet av matchen när det stod och vägde. Joakim Ernstsson var däremot rätt blek. Jag saknar fortfarande en skytt på V9 i Lugi. Behållningen var nästan den irriterade stämningen på plan och på läktarna. Domarna hade tur att det inte urartade för de hade inte kontroll över matchen. Mycket stormade runt Nacor Medina som fullt rättvist fick priset som bäst i RIK. Jag gillar faktiskt Medina. Han är duktig och att han sen visar humör och provocerar gör bara att matcherna blir mer intressanta att se på.
 
Såg sen Guif tvåla till Sävehof. Bagarn själv nämnde Bagarneffekten. Och det kan mycket väl vara så att han är förklaringen till två raka inledande förluster. Han bad om tålamod att vänta in det nya Sävehofspelet. Frågan är hur lång tid han får på sig. Kan inte låta bli att bli imponerad av Guif. Flera skador och fysiskt rätt små spelare och så går man in och satsar i alla lägen. När det gäller mod, vilja och inställning så slår få lag Guif.
 
Vad var det för märkligt veckans lag som presenterades på lördagen i tv? Hur kan man ha med Fredrik Ohlander i målet när han överglänstes av Herdeiro Lucau i den första matchen? Och Oskar Ysander på linjen? Undrar förresten varför Martin Frendesjö aldrig säger ordet honom. Han envisas att säga han i alla sammanhang.
 
Sävehofs damer imponerade mot Skövde. Men man hade också med sig domarna på ett upprörande sätt i början av matchen. Men klassskillnaden var trots allt tydlig. Och Lugis damer vann enkelt mot H43. Det var ju väntat. Men det är märkligt med Maria Adler. Igår så föll hon tillbaka i gamla synder och gjorde väl bara ett enda mål utifrån. Hon såg trött ut. Hur sköter hon sin träning?
 
Till sist kul att både Ystad och Kristianstad har gått vidare i EHF-cupen. Det blev trots allt rätt enkla avancemang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oups

Utan att precis vara en Einstein så har jag ändå varit fräck nog att då och då anklaga svenska handbollsklubbar från vara lite väl amatörmässiga. Vad ska man säga om Sävehof som spelar med Bliznac innan han är klar för spel och åka dit med 0-10? Proffsigt?
 
Per Johannson har tagit ut sin sista landslagstrupp inför dubbellandskampen mot Island 2 och 3 oktober. Man kan snacka om sista natten med gänget.
 
MV
Cecilia GRUBBSTRÖM
Maria OLSSON
Filippa IDÉHN
V6
Louise SAND
Jessica HELLEBERG
H6:
Emma HAWIA SVENSSON
Hanna FOGELSTRÖM
M6:
Linn BLOHM
Tina FLOGNMAN
Ulrika ÅGREN
9M:
Linnea TORSTENSON
Isabelle  GULLDÉN
Johanna AHLM
Angelica WALLÉN
Jamina ROBERTS
Jenny ALM
Maria ADLER
Linn LARSSON
Sabina JACOBSEN
Ida ODÉN
 
Och minsann är det inte ett antal debutanter! Jag räknar till fem stycken. Men så är det ju också några som slutat i landslaget. Men jag tycker det ska bli intressant att se två nya kantspelare. För att inte tala om att Maria Adler äntligen får chansen. Sammantaget så tycker jag att det är ett intressant lag. Ska bli kul att se hur det går mot Island. Måtte man hinna få ihop ett lag till EM. Men sannolikheten är ju ändå trots allt stor att det kommer att gå bättre än i OS.
 

Premiär

Några snabba rader om gårdagens herrpremiär. Jag giasade fel i hälften av matcherna eller rätt i hälften om man vill bygga upp sitt självförtroende. Och visst var det några överraskningar.
 
Vilken härlig revansch för Mikael Franzén som inte bedömdes tillräckligt bra för att leda Sävehof trots två raka SM-guld. Med Bagarns mindre lyckade sejourer i Danmark och Lugi i minnet så var bytet tveksamt.
 
Jag tippade en blygsam placering för Lugi i år och genast så fick jag svar på tal. Men att man skulle vinna så pass enkelt borta mot Drott måste förvåna de flesta. Ett Lugi som dessutom brukar ha svårt i början av säsongerna.
 
Guif och RIK vann trots allt programenligt. De är bättre lag än sina motståndare.
 
Kristianstads seger borta mot Ystad imponerar. Tydligen var det målvakternas match där Lucau var bättre än Ohlander. Som ni såg på mitt tips i förrgår så tror jag på Kristianstad i år.
 
Nykomlingen Skånela borde ha vunnit mot Hammarby. Men man tappade en ledning på sex bollar på sista kvarten. Handlade väl till störata delen om orutin kan jag tro. Bra publiksiffra, runt 1500 är inte dåligt.
 
Överlag så var det bra publiksiffror. Alla matcher lockade fler än 1000 åskådare.
 
Och till helgen så har vi handbollshelg på tv.Inte alls så dumt.
 
En liten skräll i Lund igår. H65:s damer slog H43:s med 24-21. Det hade inte de blå räknat med. Och på söndag möter H43 lokalkonkurrenten Lugi. Risken är stor att det blir en inledning med två raka förluster för H43. 

Sjöstrand

Så Johan Sjöstrand landade i Aalborg Håndbold. Där gjorde danskarna ett klipp. Och det är säkert bra för Johan också. Nu kommer han förhoppningsvis att få speltid. Aalborg är en riktigt nordisk klubb med norrmän, danskar och nu fem svenskar. Johan gör som ni vet följe med Jan Lennartsson, Niclas Barud, Tobias Aren och Johan Jakobsson.
 
En annan av Aalborgs nya spelare är Mads Mensah Larsen, AG Köpenhamns stora talang. Barcelona ville ju köpa honom men han tackade nej och valde istället Aalborg. Lite småcoolt och antagligen också smart gjort.
 
Ulrik Wilbek har blivit utsedd till världens bästa tränare av IHF. Det känns helt rätt. Däremot känns valet av Norges damtränare Thorir Hergeirsson inte lika rätt. Norge verkar att ha tappat under hans ledning. Jag hade hellre sett Frankrikes Olvier Krumbholz eller Brasiliens Morten Soubak.
 
Ulrik Wilbek ska dessutom redan nu bli sportchef i det danska handbollsförbundet med ansvar för alla danska landslag. De uteblivna framgångarna för damerna de senaste turneringarna samt för herrarna i OS har antagligen påskyndat processen. Ulrik skulle ju inte tillträda i den rollen förrän efter hemma-EM 2014. Nu får han istället dubbla jobb ett tag.
 
Om ni undrar var alla AG: spelarna tar vägen efter konkursen så har danska TV2 en förteckning:
Kasper Hvidt: KIF København
Stefan Hundstrup: KIF København
Henrik Toft Hansen: BSV
Mikkel Hansen: Paris Handball
Lars Jørgensen: KIF København
Joachim Boldsen: KIF København
Christian Malmagro: Montpellier
Rene Toft Hansen: THW Kiel
Fredrik Petersen: HSV Hamburg
Gudjon Valur Sigurdsson: THW Kiel
Mads Mensah Larsen: Aalborg
Carlos Prieto: Kadetten Schaffhausen
Nicklas Ekberg: THW Kiel
Kim Andersson: KIF København
Arnor Atlason: Flensburg Handewitt
Kasper Ottesen: Hammarby
Steiner Ege: Slutat
Peter Henriksen: Slutat
Olafur Stefansson; Slutat

Oklara;
Snorri Gudjonsson
Magnus Andersson

 
 

Tiden går fort

När SM-finalerna har spelats i maj så brukar jag tycka att det är en oändligt lång tid till seriespelet startar igen men vips så är det dags igen. Och jag känner riktigt hur det spritter i kroppen. Härligt! Herrarna hade elitserieupptakt för någon dag sedan. Att Sävehof skulle tippas som guldvinnare var ju inget skrälltips precis. Det lär bli dubbla guld dessutom. För vem kan hota Sävehofs damer? Imponerande vilken tyngd Sävehof har skaffat sig i handbolls-Sverige. Här finns mycket att lära för andra klubbar.
 
Tränar tipset gick som bekant så här:
1 IK Sävehof
2 Ystads IF
3 Eskilstuna Guif
4 IFK Kristianstad
5 Lugi HF
6 HK Malmö
7 Redbergslids IK
8 Alingsås HK
9 IFK Skövde & Drott
11 HK Aranäs
12 Hammarby
13 VästeråsIrsta
14 Skånela
 
Jag tror däremot att det går så här:
1 IK Sävehof
2 IFK Kristianstad 
3 Ystads IF
4 Eskilstuna Guif
5 IFK Skövde
6 HK Malmö
7 Drott
8 Alingsås HK
9 Lugi HF
10 Redbergslids IK
11 HK Aranäs
12 VästeråsIrsta
13 Hammarby
14 Skånela
 
Jag tror alltså mer på Skövde och mindre på Lugi. Har svårt att tänka mig att Lugi blir topp sex.
 
Intressant premiäromgång för herrarna med många derbyn. Kul också att det nästan är en komplett omgång på onsdag kväll.
 
On 12/9 19:00 Skånela IF - Hammarby IF HF Fyrishov A
19:00 Alingsås HK - IK Sävehof Nolhagahallen
19:00 Eskilstuna Guif - VästeråsIrsta HF Eskilstuna SH
19:00 HK Drott Halmstad - Lugi HF Halmstad Arena
19:00 Ystads IF HF - IFK Kristianstad Österporthallen
19:16 Redbergslids IK - HK Aranäs Lisebergshallen
 
Jag tror att Skånela, Sävehof, Guif, Drott, Kristianstad och RIK vinner.
 
Jag efterlyste en mer tydlig Peter Gentzel på sistone. Nu har jag i alla fall sett ett uttalande från honom i media. Han vill tydligen lägga kommande handbollsfinaler i Stockholm. Det känns ju så där. Jag hoppas i alla fall inte att han tänker lägga finalerna där permanent. Fördeln är väl att det blir lite mer uppmärksamhet i media. Vem vet, man kanske till och med kan få några sekunder i SVT, om nu inte svenskarna samtidigt spelar otroligt bra i NHL. Men annars utmärker sig inte Stockholm som en handbollsstad precis. Jag tycker finalerna ska ligga i handbollens verkliga maktcentrum, dvs i söder eller väst.
 
Vem ersätter Per Johansson i damlandslaget? Det har ju varit en del diskussioner i ämnet. Ska Rustan Lundbäck eller Magnus Frisk ta över? Eller kanske Thomas Sivertsson? Jag lägger min röst på Magnus Frisk som alltid levererar i Skövde.
 
Ulrik Wilbek verkar få Henrik Kronborg som assisterande. Jag minns Henrik som en kanonvärvning i H43 och en mindre lyckad sådan i Lugi för något år sedan. Men han har på kort tid gjort ett bra jobb som tränare i Danmark.
 
Imponerande med runt 3000 åskådare när Kristianstad spelade mot en slovenskt lag i EHF-cupen. Det hade inget annat svenskt lag mäktat med. Helt klart har Kristianstad Sveriges bästa handbollspublik. 
 
Och omvänt så tycker jag att det ska bli intressant att se hur mycket publik Lugi tappar i år. Kurvan lär fortsätta nedåt. Nu har ju herrarna inte ens ett derby mot H43 att luta sig mot.
 

Skit

Skrev precis ett långt inlägg om handbollspremiären och så försvann allt. Fick ett roligt felmeddelande från Blogg.se om att något hade gått fel. No shit! Trött man blir. Får väl försöka skriva ett nytt lite senare under dagen.

Tränarbyten

Så fick äntligen Jevgenij Trefilov sparken för ryska damlandslaget. Det var inte en dag för tidigt. Det har varit 13 långa år. Frågan är dock om ryskorna äntligen får en tränare som har en mer modern ledarstil eller om ersättaren fortsätter i den ryska traditionen.
 
En betydligt bättre tränare Per Johansson vill ju inte längre leda de svenska damerna. All motivation försvann tydligen i OS. Men det måste också vara otroligt frustrerande att leda damerna, som verkligen kan blanda högt med lågt. Aftonbladet spekulerar i Thomas Sivertsson. Men det känns väl så där. Han har inte riktigt det erfarenhet som man kanske borde kunna kräva, men för att få erfarenhet måste man ju också få chansen. Men oavsett vem som ersätter så blir det svårt att ta över efter Per som gjort ett bra jobb med laget. Men förhoppningsvis kan laget få en tränare som inte bara letar spelare i Partilletrakten. Det tror jag att landslaget kommer att tjäna på.

Efterlysning

Fick ett mail från ett allsvenskt damlag som söker en bra äldre ledig målvakt. Det behöver ej vara svensk men med EU pass, samt ytterligare en-två spelare. Hör gärna av er till mig om tips, så förmedlar jag dessa vidare.

RSS 2.0