Minsann

Vanessa Tellenmark är klar för LUGI. Det var som fasen! Kul att hon äntligen tog sitt förnuft till fånga. Hon borde ha gått till Lugi för länge sen, men hon tyckte väl att det hade varit en prestigeförlust. Bytet gick väl enklare nu när gamla lagkamrater som Emma Friberg och Ebba Engdahl redan hade vågat byta till de vinröda.
 
Lugi är att gratulera. Jag tycker att Vanessa är en av de största talangerna som kommit fram i Sverige de senaste åren. Jag gillar verkligen hennes sätt att helt orädd sticka in näsan och hon blir inte sämre av att ha ett ruggigt bra skott. Ska verkligen bli kul att följa henne i Lugi även om jag tror att hon blir svår att behålla på sikt. Hon lär bli intressant på andra sidan Öresund.
 
 
 
 

Kärvar lite

Det var ju en mörk dag för lundalagen i torsdags. Hur H43 kunde tappa en stor ledning till uddamålsförlust är ett mysterium. Och mysteriet blir inte mindre av att det inte är första gången i år. Fattar inte hur de blå gång på gång kan tappa ledningar i slutet av matcherna. Blir man trötta eller drabbas man av nån slags prestationsångest? Det var väl sista tåget som gick för H43 att slippa ett kval. Men jag tycker inte att man ska vara allt för oroliga för ett kval. Man borde ganska enkelt slå lag från allsvenskan.
 
Och Lugi åkte också på en uddamålsförlust mot Guif. Lugi brukar ju ha svårt mot Guif borta så det var inte så förvånande. Men det är lite surt att det går lite knackigt nu för Lugi. Man inledde återstarten riktigt bra genom att vinna två derbyn och dessutom vinna borta i EHF. Men sen har det varit två bortaförluster i elitserien och en tappad poäng hemma mot Ademar Leon. Frågan är om det är europaspelet som blir för mycket för laget. För Kristianstad har också tappat flytet och har några förluster på rad.
 
Men att det går tyngre för Lugi och Kristianstad nu gör ju bara serien ännu mer jämn och spännande.
 
Är imponerade av HK Malmö och av Magnus Andersson i år. Det är minsann inte enkelt att slå Kristianstad på deras hemmaplan. Malmö blir farliga i slutspelet.
 
Undrar vilket av lagen Ystad, Drott och Skövde som tvingas att kvala? Alla tre lagen är de som underpresterat mest. När jag såg Skövdes lag inför säsongen så trodde jag aldrig att de skulle långt ner. Och Ystad verkar vara ett lag i upplösning, även om man nu samlade ihop sig och vände mot H43 i torsdags. Drott är mer ursäktade eftersom man trots allt haft ett lite tyngre spelprogram med spel i Champions League.
 
Apropå Champions League. Man kan konstatera att de svenska elitserierna för damer och herrar har närmat sig omvärlden. Sävehofs damer är väldigt nära en europeisk topp. Och Drott, Kristianstad och Lugi har inte heller gjort bort sig. Att man närmar sig beror delvis på hemvändare av utlandsproffs men inte enbart. Vi är duktiga i Sverige på att ta fram talanger och utveckla handbollsspelet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hett

Det gick tydligen hett till i matchen mellan Lugi och Alingsås. Lugis Jildenbäck och Alingsås Tellander "slogs" och publiken kastade ner saker på Zanotti och en matchdelegat. När jag läste att domarna inte var tillräckligt kompetenta för att hantera matchen så tänkte jag helt ärligt att det måste vara bröderna Gomér. Och tyvärr hade jag rätt i min misstanke. Detta domarpar är inte bra. De kunde inte ens döma i en lättdömd match mellan Hammarby och RIK i helgen. Domarstandandarden i Sverige är ett problem och borde ha högsta prioriet för förbundet. Det drabbar svensk handboll och det ser jäkligt illa ut att svenska domare diskvalificeras från internationella uppdrag.
 
Lugi är annars på march just nu. Först revansch mot Ystad och Malmö och nu även två raka vinster mot Alingsås. Det är trots allt ett styrkebesked att vinna borta mot Alingsås även om spelet tydligen kärvade lite igår.
 
Jag har varit kritisk mot Lugis ovilja att värva ytterligare en målvakt. Och så hoppar Johan Larsson då och då in och gör stormatcher och var väl bäst i Lugi igår. Och det verkar som om Lugi haft tur som helt plötsligt kanske har fått en reservmålvakt av god standard. För det handlar om tur och inte en medveten handling. Lugi trodde inte själva på Johan Larsson i början av säsongen när man hade en helt annan reservmålvakt. Så även om resultatet av Lugis flathet verkar ha blivit gott så är det fortfarande ytterst märkligt att man inte värvade en målvakt inför säsongen. Och om nu Johan Larsson är en bra målvakt. Varför får han inte spela mer? Mot Ystad senast när Christensen underpresterade dröjde det ändå 45 minuter innan Johan kom in.
 
Ystad ja. Det är obegripligt hur man kan vara så dåliga. Visserligen har man drabbats av skador men borde ändå inte vara ett lag i spillror. Den här säsongen är körd och Ystad får vara glada om man slipper kvala för att vara kvar.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0