Ja, det svider fortfarande

Jovisst, svider finalförlusten fortfarande. Men som tur är så har det varit en hel del handboll senaste veckan som gjort att jag fick annat att tänka på.
 
Först kan man konstatera att Sveriges B-landslag verkligen är ett B-lag. Nej, det är inte helt rätt. Det är idag mer ett C- eller D-lag. Knappast ens ett U-lag. För visst var det otroligt bleka matcher mot Norge. Det gör mig orolig för framtiden.
 
Och så var det en härlig final four-helg. Vilka semifinaler! Kiel mot Vezprem var en otrolig kraftmätning med fysiskt hårt spel. Och det var som vanligt imponerande att se ytterligare ett prov på Kiels vinnarkultur. Och vilken match Palicka gjorde i målet! Men den roligaste matchen var Barcelona mot Flensburg. Där Barcelona var så otroligt nära att vinna men där Flensburg på ett märkligt sätt lyckades vinna efter dubbla förlängningar. Finalen var lite blekare men även här vände Flensburg till vinst. Flensburg kan tacka Glandorf och framförallt Mattias Andersson för titeln. Mattias andra halvlek var verkligen imponerande. Sjöstrand var inte heller dålig i finalen men inte i närheten av Mattias. Kul dessutom med ett nytt lag som mästare.
 
Hade lovat ett inlägg om Lugi och den här bloggens framtid i förra veckan. Men det smög sig. Vädret blev lite för bra för att sitta inne och blogga. Men inlägget kommer vad det lider.
 
Skrev senast om Lugiandan, att många i Lugi tycker att handbollen kommer i andra hand. Har fått mer vatten på min kvarn. Först får jag veta att Wickman-Modigh funderar på att sluta med handbollen. Han vill hellre satsa på den civilia karriären nu när han fått ett kvitto på hur bra han kunde bli efter att ha satsat på handbollen några år. Det är inte alla som väljer att sluta när man är på gränsen till ett internationellt genombrott. Och så har vi Tingsvall som tackade nej till att spela EM i vintras. Där var helt plötsligt studierna viktigare. Och nu har vi Axnér som väljer att träna dotterns flicklag istället för herrlaget. Men detta kommer inte som någon större överraskning för mig. Har full förståelse för att Axnér tycker att han haft för mycket att stå i senaste åren. Det tar tid att både träna ett lag, blogga och jobba som kommentator. Och jag antar han i förhållande till nedlagd tid får mycket bättre betalt som kommentator. Så valet mellan tv-jobbet eller tränarjobbet var säkert enkelt.
 
Men chansen till en ny SM-final känns allt mer avlägsen nu för Lugis herrar. Det blir tufft att tappa Hippe, Meijer, Hallber, Zanotti, Axnér och nu kanske även Wickman-Modigh. Och hur är den fysiska statusen för Jernemyr och Ernstsson? Inte växer hoppet när Lugis ordförande i Sydsvenskan hävdar att utan prispengarna för SM-finalen så hade man inte haft råd att värva en ersättare för Hallberg. Hur är det möjligt att det hänger på pengarna från förbundet? Man spar ju lönerna till Zanotti, Hippe, Hallberg mfl. Hur är det ekonomiska läget egentligen? Ska det bli en ny SM-final så vill det till att man värvar en riktigt bra tränare, två skyttar på niometer, en mittnia och kanske då även en mittsexa. Men det lär ju aldrig hända.
 
Nu närmar sig det dubbla kvalet för herrarna och damerna. Det blir en ödesdag den 15 juni, framförallt för herrarna mot Rumänien men damerna ska helst också vinna mot Schweiz annars kan det bli tufft att nå EM. Det blir en spännande dag. Gillar förresten att man kör ett dubbelarrangemang i Scandinavium. Det borde innebära fler åskådare till damkampen. Måtte nu bara Göteborgarna ställa upp och stötta landslagen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0