Allt är inte hopplöst

Det är kanske så att Sverige har tappat i slagkraft jämfört med andra länder, men än är det inte helt kört. Lugis damer och Drotts herrar går vidare i Cupvinnarcupen. Guif är vidare i Challenge Cup. Sveriges damlandslag slår Frankrike på bortaplan. Sävehof förlorar bara med fyra bollar borta mot Veszprem. Inte så dåligt ändå.

Och Hammarby vann mot RIK. Frågan är om man klarar av att betala sina skatteskulder. Det måste vara jobbigt att år efter år balansera på gränsen till konkurs. När ska man få en balanserad ekonomi? Det går inte att bara skylla på att konkurrensen är stor i Stockholm. Det största antalet möjliga sponsorer finns faktiskt också där.


Diverse

Kan inte låta bli att reta mig på att Handbollsklubben i TV4 är så snuttifierad. Varje gång man har diskuterat ett ämne en stund och det börjar hetta till och bli intressant, så bryter man och kastar sig handlöst in i nästa ämne. Det blir aldrig en djupare diskussion eller analys, allt blir så jäkla ytligt. Ska programmet ha något värde så får man antingen förlänga programtiden eller stryka något ämne. Men annars tyckte jag att man var mer rätt på det i förrgår när man diskuterade Sveriges problem. Vi måste träna mer, på ett annat sätt och framförallt så måste spelarna brinna för att satsa fullt ut. Och vi måste börja prova nya grepp. Förbundet måste bli mer aktivt och innovativt. Ut och lär av omvärlden! Varför tar t ex inte klubbarna in utländska tränare? När H43 hade "Kos" vid rodret så hände det saker. Eller när Lugi hade Lars Friis Hansen.

Matchen i tisdags var annars rätt seg. All handboll i Tyskland är inte bra.

Lindesberg är för rädda att förlora och då är det inte lätt att vinna matcher. Igår borde man ha fixat två poäng, men det blev oavgjort ännu en gång hemma. Och Alingsås fortsätter att spela dåligt.

Förstår inte hur jag för ett tag sedan kunde avfärda Malmö och skriva att de inte blir ett topplag i år. Det var verkligen att vara för tidigt ute. Segern i går visar att man troligen blir bland de åtta bästa i år.

Topplagen ångar på. Snacka om utklassning igår mellan Guif och Hammarby. Och Sävehof vann derbyt som väntat.

Drott och Alingsås är årets besvikelser hittills. Undrar om de kommer tillbaka i slutet av säsongen. Och Lugi gör en bra höst för tredje året i rad. Men det återstår att se om man kommer att hålla hela året ut i år eller om det kommer att bli ett ras igen under våren?

Men det finns fler lag som det går lite tungt för. I Danmark så fortsätter det att gå motigt för BSV och AaB. När det gäller det sistnämnda laget så är det inte så konstigt eftersom man inte finns nästa år. Men vad är problemet hos BSV? Kolding däremot verkar på gång efter den usla starten.

Dagen efter

Jag skäms. Jag glömde bort Anders Hallberg igår och borde naturligtvis ha nämnt honom för han var ju också en matchvinnare vid sidan av Kim. Vilken skillnad det är på Hallberg nu och i början av serien. Jag vill inte gå så långt som att säga landslagsklass, men han är just nu väldigt viktig för Lugi.

Och jag borde kanske också nämnt Creutz i H43, som gjorde oväntade mål från nio meter. Och idag så kom jag dessutom på vem han liknar.

Domarna Widell/Åström var mycket nära att hamna i blåsväder igen. Ett tag kändes det som om de höll på att tappa kontrollen. Går det att bedöma en situation mer olikt än gårdagens händelse där båda domarna stod lika långt ifrån situationen och den ene dömer målvaktens boll och den andra straff +  utvisning? Det är inte mina favoritdomare precis.

Publiksiffran var som sagt bra, men det blir problem när det blir många besökare. Igår var det svårt att ta sig in i Arenan. Och varför väntade man så länge med att öppna båda kioskerna på andra våningen? Och parkeringsplatserna räckte inte till. Och vilket kaos det blev när bilarna skulle köra iväg efter matchen. Och hur kul är det för de gående som kommer norrifrån att trampa i leran i Stadsparken? Hur ska det gå i VM? Är rädd för att varken Arenan eller kommunen riktigt räcker till för ett sådant arrangemang. Det som skulle kunna bli bra PR för kommunen kan mycket väl istället resultera i badwill.

Bäst i stan

Nu är Lugi utan tvekan bäst i stan. Både herrarna och damerna dominerar. Traditionen vägde lätt idag och Lugis herrar bröt trenden och vann två derbyn i rad.

Men det var en seg och dålig match. Åtminstone i första halvlek. Lugi var verkligen inte bra framåt. Ingen vågade sticka in näsan utan spelade mest i sidled. Det var tur för de vinröda att H43 inte heller var bra. Men en bit in i andra halvlek så tog helt plötsligt Kim Ekdahl du Rietz för sig. Han stod i princip helt ensam bakom rycket som gav Lugi vinsten. Hoppas att han äntligen har förstått att han kan göra mål varje gång han känner för det.

H43 ska dock ha en eloge för att man inte vek ner sig, utan kämpade in i det sista. Tyckte att man var rätt bra i försvaret. Zoran var bäst som vanligt. Men det blir tufft för H43 varje gång man punktar honom. Bambergs ersättare Fors på kanten gör inte heller bort sig. Men vad har hänt med Daniel Lindqvist? Han är inte lika bra som vanligt i år.

Förutom Kim Ekdahl så var det väl ingen i Lugi som märktes mer än andra. Linus Persson var inte lika bra idag som i de senaste matcherna. Joakim Svensson kunde gott fått chansen.

Och jag har tjatat om att Lugi borde prova något nytt i arrangemangen, vilket inte varit så populärt. Men idag så fanns det några nya grepp. Jag tyckte det var smart att låta Lugis gymnaster visa upp sig. Och här finns ju en uppsjö av pausunderhållning. Varför inte låta alla Lugis verksamheter visa upp sig? Och idag fanns det en morot för dem som röstar på matchens lirare, fyra biljetter till World Cup låg i potten. Och om det alltid finns något att vinna så fyller omröstningen en funktion. Programbladet var uppdaterat med Lugis tillskott till truppen. Vet inte om det beror på att jag klagade efter förra matchen. Och idag visade man repriser vid målen och frångick därmed den tidigare policyn. Det var på tiden, jag har aldrig förstått varför man inte vågat detta tidigare. Hoppas nu Lugi fortsätter på den inslagna vägen så att det här inte var en engångsföreteelse. Och publiksiffran var riktigt bra, trots det usla vädret. Noll grader, blåst och regn gör säkert att några stannar hemma.

Lugis klack gjorde ett bra jobb även denna gång. Men övriga Lugifans var ju pinsamt tysta. Det hjälpte inte mycket att Kulan försökte få igång läktarna. Det var väl för många sponsorer på plats. H43 publiken hördes faktiskt mer.


Lugi dam

Glömde ju alldeles bort att nämna Lugidamernas stronga insats igår. Vinsten borta mot Biseri i Montenegro imponerar. Man hade tydligen allt emot sig: domarna, funktionärerna, publiken och lyckas ändå vinna andra matchen med större siffror än vad man förlorade i den första. Otroligt. Och jag undrar om Lugis herrar hade varit lika mentalt starka i samma situation. Jag tror inte det. Lugi har aldrig haft ett damlag med samma mentala styrka. Det blir allt roligare att följa damerna i år. Hittills obesegrade i serien och nu alltså i 1/8-final i Cupvinnar Cupen. Hade varit kul om man nu fick ett bra danskt lag att mäta sina krafter med. Det hade ju säkert lockat lite publik också.  


Derbydags

Derbyna kommer tätt i årets serie. Nu är det dags för årets andra Lundaderby för herrarna. Traditionen säger att samma lag sällan vinner samma derby två matcher i rad. Och hemmalagen brukar förlora. Så då pekar ju allt på att H43 vinner. Men Lugi känns ändå som favoriter idag. De är just nu ett bättre lag. Men det är konstigt att det sällan är en het derbystämning på läktarna. Det är precis som om man inte vågar heja eftersom man kanske sitter bredvid en som håller på det andra laget. Vi får se om Lugiklacken håller trycket uppe i kväll. Och jag hoppas att det blir en jämn och tuff tillställning.


Dagens matcher

Matchen mellan Malmö och Kristianstad blev tydligen lika jämn som de brukar bli. Denna gång drog Malmö längsta strået. Och matchen lockade strax över 1000 åskådare. Jag säger inte mer.

Och Skövde ångar på.

Märkliga odds förresten som Svenskaspel satte. Hur Ystad och Hammarby kunde favoriter förstår jag inte. Lika lite som att Malmö kunde vara storfavoriter mot Kristianstad.

Två svenska vinster och två förluster i dagens spel mot utländska lag var inte så dåligt ändå. Undrar om inte Guifs sätt att spela handboll funkar bra mot utländsk motstånd.

Nu har jag läst inlägget på Guifs hemsida som Avbytarbänken tipsade om. Snacka om frustration från Andrés Kristjánssons sida. För att sammanfatta hans inlägg så menar han att Guifs spelare är disciplinerade, han ifrågasätter rekryteringspolicyn hos domarkommittén, kompetensen hos domarna, samt att domarkommittén tar för lätt på vikten av social kompetens hos domarna. Och till sist så menar han att spelarnas, ledarnas och föreningarnas ord väger för lätt i förhållande till domarnas. Och så får Sävehof en känga, de dominerar inte lika mycket som de borde i serien.

För det första så är det ju inte första gången som Guifs spelare är i hetluften. De har brustit i omdöme ett antal gånger både på och vid sidan av planen. Att helt glömma bort detta är rätt märkligt i ett debattinlägg. Det tyder på att det inte bara är spelarna som brister i omdöme. Och han verkar rätt avundsjuk på Sävehof. Och det finns det ingen anledning till. Sävehof har jobbat sig fram till den position man har i svensk handboll.

Men han är å andra sidan inte heller helt ute och cyklar. Jag tycker också att domarna rätt ofta brister i social kompetens. Handboll är en svårdömd sport. Man måste reagera snabbt och ofta tolka situationerna mer än att verkligen analysera vad som händer. Och då är det inte konstigt att det kan bli fel. Men det tror jag att de flesta inblandade accepterar bara "felbedömningarna" fördelas rättvist. Och framförallt om man har en dialog med spelarna och ledarna. Men många domare vill inte erkänna sina misstag och vill hellre försöka få respekt från spelarna och ledarna än en öppen dialog och avspänd stämning under matcherna. Andrés nämnar domarparet Åström/Widell och jag måste fråga: när hände det att de dömde en match utan att det blir en irriterad stämning från båda lagen?

Och kanske har han rätt när menar att föreningarnas, spelarnas och ledarnas rättigheter väger för lätt i förhållande till domarnas. Man kan kanske inte alltid utgå från att domarna är helt objektiva och opartiska. Och förbundet borde någon gång kunna besluta mot domarnas ord.

Men grundproblemet är väl rekryteringen till domarkåren. Det är alldeles för få som vill bli domare och är urvalet litet så får man inte heller fram tillräckligt många bra domarpar. Vad ska förbundet göra för att få fram fler domare? Jag hoppas verkligen att den frågan diskuteras i förbundet.
Munsbitar

Team Tvis Holstebro var totalt chanslösa mot AG Köpenhamn igår. Även om AG tappat en poäng hemma mot Skjern så är de i särklass i danska ligan. Lite synd att man inte får se dem i någon internationell turnering för de är riktigt bra. För att vara ett köpelag så har de en förvånansvärt bra lagmoral. Bra gjort av tränarna! Även om det kryllar av duktiga spelare så är jag mest imponerad av deras smarthet som lag. De känns riktigt rutinerade och internationella. Så fort motståndarna tappar i fokus eller tvekar så blir de straffade.

Kollade lite på Joakim Ernstsson igår. En gång i tiden var han ett stjärnskott på väg in i landslaget, men nu är han ute i kylan. Det har gått rätt bra för honom i danska ligan, men igår tyckte jag att han vägde lätt mot AG-spelarna.

Kolding blev en annan munsbit mot Montpellier igår. Ett Kolding som utklassar Sävehof blir sedan utklassade av Montpellier. Det är sån skillnad mot svenska lag och topplag i Europa.

Lugiklacken undrade om de hördes i webbtv-sändningen. Och det gjorde de. Inte hela tiden och inte så mycket, men nog hördes bl a ropen "men vi har Bönne Nordmark".

Signaturen OK satte nog fingret på problemet med Pelle Käll när han/hon skrev: "Pelle Käll kan helt klart handboll, men människor är han lite sämre på..........!".

Och nu väntar en intressant handbolls-eftermiddag.


Rättvis seger

Såg Lugis match på webben idag. Lugi hade kommandot från början till slut och vann fullkomligt rättvist. Och då brände ändå Lugi flera frilägen och hade absolut flest tekniska fel. Och ändå vinner man klart. Ystad var alltså riktigt dåliga. Om Ystad fansen drömt om guld i år så kan man glömma det rakt av. Det var kört redan när man anställde Pelle Käll som tränare. Vet inte varför han aldrig levererar, han kan ju handboll. Brister han i intelligens, psykologi, smarthet eller vad handlar det om? Och varför tog Ystad in honom överhuvudtaget?

Tycker att handbollssändningarna på webben blivit bättre. Jag betalar gärna 30 spänn. Men fortfarande finns det vissa tekniska problem och produktionen tangerar ibland töntighet. Det är märkligt att experten i dag uttalade (Kim Ekdahl) de Rietz som de Rajs. När kommentatorn samtidigt hade rätt uttal. Hur svårt kan det vara?

Lugi börjar bli bra. Gudmundsson är lysande på kanten. Hallberg har blommat upp. Linus Persson i mål gör sitt jobb. Och Ekdahl du Rietz sätter motståndarna i otroligt press hela tiden. Och jag närmar mig tillfället när jag ska smörjas in i tjära och fjädrar och be Zanotti och Axnér om ursäkt.

Avbytarbänken tyckte inte att han mästrade mig förra året och jag tog kanske i, men nog hade han lite pekpinnar i sitt bloggande. Men oavsett det så saknar jag hans bloggande, som gav mig mer än vad Evert Ekh gjorde. Hoppas han trivs med sina nya arbetsuppgifter. Och jag ska läsa tipset om Guifs hemsida. Det verkar bl a handla om domaren som en gång vände sig mot mig på läktaren och högröd i ansikten skrek: "Prova själv att döma! Det är min själ inte så lätt!". Och det är det inte, men då måste man också anstränga sig att hitta domare som är tillräckligt kompetenta. Idag känns det lite som om förbundet är glada för det som finns. Det är inte bara landslaget som tappat internationellt. Samma sak gäller domarkåren. 

Till Nellies mamma vill jag bara säga att ja det står Stürmerfoul i pannan på mig. Om du är observant så kan du säkert identifiera mig mig på derbyt mot H43 på måndag.
Några tankar

Idag har Lugi en supporterbuss till Ystad. Hoppas den blir fullsatt. Men jag är för tyvärr för feg för att åka med. Jag vågar inte riskera att bli igenkänd. Lite synd för det känns som en rolig sysselsättning en fredag kväll. Det får bli att titta på webben istället. Men det är svårt att tippa hur det ska gå i matchen. Lugi ligger före i tabellen, men eftersom laget då och då har problem med inställningen så känns matchen oviss. Men jag tänker ändå satsa en slant på Lugi eftersom oddset är högre för Lundavinst.

Skövde går på bra nu för tiden. Och ligger betydligt högre i tabellen än vad experterna trodde före säsongsstarten.

Är Drott äntligen på gång nu?

Jag skrev igår att Lugi vinner derbyt på måndag. Men bortalagen brukar ju vinna så då är det dags för H43. Och kanske kan de spela mindre under press nu när de vann över Lindesberg. Men nej, jag tror ändå att Lugi vinner.

Så signaturen Martin är flera personer. Det förklarar en del.

Intressant derby på söndag också mellan Malmö och Kristianstad. Lär bli jämn och mycket fight.

Apropå Kristianstad så har man lyckats fylla den nya hallen bra. Något som Lundalagen inte lyckades med. Undrar vad det kan bero på ;-) .

Kul att fyra svenska lag möter internationellt motstånd i helgen. Men jag undrar hur mycket stryk Sävehof och framförallt Alingsås kommer att få.

Martin

Har börjat få några kommentarer från signaturen Martin. Det är alltid kul att få reaktioner. Förra året så mästrade Avbytarbänken mig ett flertal gånger. Och med rätta också tillräckligt många gånger för att det skulle svida i skinnet. Och nu har Martin börjat ta över. På ett sakligt sätt så trycker han till mig då och då. Nu senast skrev Martin föjande:

"Om Adler varit en mycket bättre spelare än Roberts så skulle hon givetvis varit med. Nu är det istället så att spelarna är ganska likvärdiga i grunden. Förmodligen resonerar Per Johansson ungefär så här;

1) Internationell erfarenhet. Roberts har mött och prsterat mot några av världens bästa denna säsong. Adler har varit bra, men har inte spelat de stora matcherna.

2) En oinvigd landslagsspelare som kommer få sparsamt med speltid. Vem passar då bäst? Givetvis den spelare som spelar med den givna mittnian även i klubblaget. När dessutom Helleberg (som ska vara med före Skogsberg) finns på kanten så kan Sävehoftrion luta sig emot klubbsamarbetet.

3) Skåne eller väst. Skit samma."

Intressant argumentation, men jag tror fortfarande att det är lättare för Sävehofare att bli uttagna till landslaget än spelare från andra klubbar. Det kan visserligen ha att göra med att man vill dra nytta av att spelarna känner varandra från klubblaget, men jag tror faktiskt att landslagets tränare inte är helt objektiva. Det tog t ex alldeles för lång tid för Sabina Jacobsen att få chansen. Här hade vi en spelare som vann skytteligan flera år i rad, men som inte fick någon chans. Hade hon istället spelat i Sävehof så hade landslagsplatsen garanterat kommit fortare. Adler är inte heller helt utan erfarenhet från internationella matcher. Hon var trots allt med i det landslag som vann VM tidigare i år. Men jag kan tycka att Roberts kanske ligger lite före i utvecklingen just nu, men nu är ju tydligen målsättningen helt plötsligt OS 2012, och då skulle man kunnat ta med Adler för att hon skulle lära inför framtiden. Men jag hoppas att man tagit med Roberts för att man hellre vill ha en snabb och rörlig spelare istället för en vars profil är tyngd och styrka. Det hade varit ett skäl som är oantastligt. Men som sagt jag är inte säker på att det är detta som är skälet. Nåväl, man kan alltid diskutera uttagningar. Men det återstår att se hur bra det kommer att gå för damlandslaget de kommande åren.

Exit Lindesberg

När Puljevic sparkades i våras så gick Lindesberg ut och sa att man ville återgå till den anda som tidigare präglat Lindesberg. Att man då slog in på en linje som innebar en mer undanskymd plats i handbolls-Sverige anade jag inte. Men efter förlusten mot H43 så pekar det mycket på att Lindesbergs sejour i elitserien är över för den här gången. Förhoppningsvis kan man komma tillbaka igen, men det är inget man gör på beställning. Tycker ändå som sagt att det är tråkigt om Lindesberg åker ur. Alla lag kan ju inte spela i Götaland. Och tajmingen med den nya hallen är den sämsta tänkbara. Ska man ha någon chans överhuvudtaget att stanna kvar så är det nog nödvändigt med någon förstärkning till laget. Men det har man väl inga pengar till. H43 å andra sidan kan andas ut ett tag nu. Man slipper tänka på nedflyttning ett tag och får lite mer arbetsro. Men på måndag blir det förlust mot Lugi.

Och RIK var det bättre laget mot Alingsås idag. Men Alingsås vann ändå som de brukar göra på hemmaplan. Men vinsten satt hårt inne. Jag kan inte låta bli att undra varför Alingsås tappat spelet i år. Det offensiva spelet idag var riktigt uselt. Jag trodde tidigare att Alingsås skulle komma igen och klättra i tabellen, men nu börjar jag tvivla. Skulle Alingsås ta sig till slutspel så lär det inte bli en finalmatch. RIK är däremot roligare att se. De är nästan ett juniorlag men spelar ändå på samma nivå som seniorer. Det är kul att se alla dessa respektlösa talanger. Och Rickard Lönn kan mycket väl kunna bli landslagets frälsare på V9.  

Måste också säga att jag alltid blir lika imponerad av Alingsåspubliken. De kan verkligen konsten att skapa ett tryck i Skolådan.

Hänt en del

Har inte hunnit blogga regelbundet senaste dagarna vilket känns lite synd när det trots allt har hänt en del senaste tiden.

Kan börja med Hamburg-Kiel igår. Vilken match! Återigen påminns man om hur långt efter vår inhemska handboll ligger. Lövgren och Axnér är ju inga direkta orakel precis, de brukar inte vara bättre på att tippa än vilken svensson som helst, och igår såg de länge ut att ha fel igen, men i slutsekunderna fick de rätt och Hamburg vann matchen med uddamålet. Men jag tycker att Kiel var det bättre laget, trots alla skadorna, men kanske var det just den smalare truppen som gjorde att Hamburg tilläts komma tillbaka i slutet. Trots att Axnér ifrågasatt Ahlm några gånger den senaste tiden i sin blogg så kan man inte bortse från att han hade platsat i VM-truppen. Men nog verkar han trots allt ha tappat en del framåt. Förutom Ahlm, herre Gud vilka spelare som sprang omkring på plan: Laskovic, Omeyer, Jicha, Fernandez m fl.

Sen Handbollsklubben efteråt. Ja, det är roligt att TV 4 visar handboll och att de till och med avsätter lite tid för avslutande diskussioner. Men tyvärr så tycker jag att programmet blir lite väl flåshurtigt. Det är för snabba ryck och för lite sakliga analyser. Det blir tyvärr en hel del struntsnack och lite väl mycket klubben för inbördes beundran.

Några exempel: Det går ju inte att säga att Sävehof står i särklass i Sverige. De är bra och kanske bäst just nu, men i särklass? Nej, det kan man väl inte säga. Damerna leder visserligen serien, men är inte obesegrade i år. Det är däremot Lugis damer. Och herrarna leder visserligen också, men har trots allt tappat några poäng. Och hur många SM-guld har herrarna plockat ihop de senaste säsongerna? Och hur nära var det inte att man förlorade finalen i förra året? Men det är helt rätt att Sverige ligger efter när det gäller seniorlag. Men inte när det gäller ungdomslag. Vi har inga problem att få fram talanger, men det är steget till seniorverksamheten som vi missar. Jag tycker att Axnér gör det lite lätt för sig när han säger att skälet till att vi tappat mot omvärlden är för att vi fortfarande tror att vi är bland de bästa, att det handlar om vår attityd. Visst inser vi att vi inte är så bra längre, men det finns nog en övertro i svensk handboll på att vi tränar rätt och att spelarnas inställning är fullt tillräcklig. Jag tror det handlar om att svensk handboll är för konservativ. Man vågar inte prova nyheter längre, utan trampar på i gamla fotspår. Hur mycket åker man ut i världen och lär sig av andra länder? Vi har garanterat en hel del att lära oss nu för tiden. Det är inte som förr när andra länder kom till oss för att lära. Och spelarna måste träna mer och bli mer professionella och satsa fullt ut på sin handboll för att bli bra som seniorer. 

Och vad var det för dumheter att tycka att Mikkel Hansen är bäst i världen? Han är riktigt bra just nu men man kan inte utse honom som världsstjärna efter några toppmatcher i danska ligan och en landskamp mot ett dåligt Vitryssland. När han är i form så har han ett av världens bästa skott, men han är fortfarande alldeles för ojämn för att vara en världsstjärna.

Och det kändes lite desperat när man tyckte att Sveriges enda chans i VM är vår hemmabana. Tror inte att det blir så många svenskar på läktarna. Man kanske skulle haft ett lägre biljettpris för att locka fler blågula supportrar. Skulle Sverige möta Danmark i Malmö så lär danskarna få störst stöd. Jag tror fortfarande att Sverige är tillräckligt bra för att gå till mellanrundan. Mer kan man inte begära.

Och så har vi det här med damernas EM-trupp. Man kan konstatera att chansen att komma med i EM underlättas om man spelar i västra Sverige. Enbart två skånskor fick plats, vilket känns som några för få. Jag hade t ex gärna sett att Petra Skogsberg eller Anna Olsson kom med. Och man tar med talangen Jamina Roberts istället för talangen Maria Adler. Några ord om Jamina Roberts. Jag har följt henne under alla hennes ungdomsår. Och hon är en talangfull spelare med otroligt speed och bra skott, men också en spelare som är riktigt otrevlig. Om jag tänker på all handboll jag sett, inkluderande ungdomshandboll och seniorhandboll både inom och utom Sverige, så tror jag faktiskt att hon platsar på topp-5 listan över ojusta spelare. Hon är som Christian Zeitz med skillnaden att han verkar göra sina dumheter omedvetet. Hårda ord visserligen, men hur många matcher har jag inte sett Sävehofs ungdomsspelare bänka Jamnina eftersom de inte vågat släppa ut henne på plan. Och nu får hon alltså en plats i EM-laget. Lite svider det allt. Jag hoppas verkligen att hon mognat som spelare.

Och vad är det för obehaglig symbios mellan Oscar och Per Carlén? Varför kan de inte gå olika vägar? När ska Oscar börja stå på egna ben? Och hur kan Hamburg göra samma val som Flensburg och låta Per träna laget bara för att få Oscar som spelare. Fast å andra sidan är Hamburgs nuvarande tränare ingen stjärna precis. 

AaB lägger alltså ner som förväntat. Återkommer någon av svenskarna med Larholm i spetsen till Sverige? Otroligt att man bara kan lägga ner en verksamhet så där bara rakt upp och ner.

H43 och Lindesberg gör kanske upp i morgon om vem som åker ur serien direkt. Tur för de blå att Milosevic är tillbaks. Jag tror att H43 vinner och därmed säkrar avståndet ner till Lindesberg.

Och alldeles strax så startar toppmatchen mellan Sävehof och Guif. Jag sätter en slant på Sävehof-vinst.
Klack eller inte klack

En minidebatt dök helt plötsligt upp i den här bloggen. Gjorde Lugis klack sig skyldiga till ett övertramp eller ej igår? Och signaturen Martin fick uppleva att vissa i klacken inte gillar att bli kritiserade. Och jag har ju också fått ta emot en del kritik från klacken och bl a blivit utskälld i ett antal mail. Men man ska inte dra alla över en kam. Det finns de i klacken som också klarar av att föra en konstruktiv diskussion. Men det är synd att klacken är så jäkla känslig för kritik. Ibland känns det som om alla som inte tillhör klacken är fiender. Och det var korkat gjort om någon i klacken igår kallade en Lugiledare för gubbjävel.

Men den intressanta frågan är klackens vara eller inte vara. För egen del är svaret givet. Klacken behövs verkligen. Det är betydligt roligare att gå på match när klacken är på plats och gör sitt jobb. Och man får antagligen acceptera ett och annat övertramp. Och jag vill också försvara klacken. Man kan inte vara hur mesig som helst i en klack och då är det inte så konstigt att man ibland går för långt. Och samtidigt är vad som är att gå för långt något som beror på tillfället och hur olika känsliga personer är. Ett exempel. Någon slängde in en rosa gris i tyg till Oscar Jensen i Malmö Arena. Alla hade kanske inte gillat detta, men Oscar skrattade själv.

För min del hoppas jag att klacken växer mer och mer. Och att man alltid är på plats. Och att man blir ännu skickligare på att heja. Och att man slipar bort dumheterna. Jag tycker fortarande att det är smartare att stötta sitt lag än att förolämpa motståndarna.


Mentalt

Handboll är en märklig idrott. Tänk så mycket det mentala spelar roll. I förra mötet mellan Malmö och Lugi så var Lugi otroligt bleka. Och idag så var Malmö helt borta under hela matchen. Hur är det möjligt med två matcher med så helt olika matchbild? Jag kan konstatera att båda lagen fortsätter sin vana att varva bra insatser med usla.

Före matchen skrev jag att jag inte fattade hur Lugi kunde släppa Oscar Jensen till Malmö. Snacka om att jag fick svar på tal. Linus Persson spikade totalt igen medan Oscar knappt räddade en enda boll i första halvlek. I andra halvlek så visade dock Oscar hur duktig han är. Men Oscar hade inte heller samma hjälp av sina lagkamrater som Linus hade.

Jag gillar Lugis nya koncept med ett säsongsprogram kompletterat med tunna matchprogram. Men om man nu har valt att ha enkla tresidiga matchprogram så borde man också kunna göra dem mer aktuella. Det stör mig att tre av spelarna i Lugis trupp saknades i matchprogrammet.

Synd att Klacken inte har en konsekvent verksamhet. Mot Drott var den stor, idag var det inte många som dök upp. Men de som var på plats jobbade bra. Trummorna hördes under större delen av matchen. Skulle dock önska att man höll ett lägre tempo. Klacken får ofta för sig att trumma alldeles för snabbt.

Förutom Linus i mål så vill jag lyfta fram Johan Follin som blir bättre och bättre. Så jäkla bra han är både i försvar och anfall. I Malmö var nog Oscar Jensen bäst trots allt.

Dagens domarpar Eydun Samuelsson och Andreas Hansen var från Färöarna. Jag tyckte faktiskt att de gjorde en godkänd insats.

Till sist måste jag säga att det är kul att Lugi börjar släppa fram nya talanger. Idag dök Simon Stridsberg upp på kanten och 16-årige Jonatan Wilthorn gjorde sitt första elitseriemål.

Undrar förresten varför Zanotti var ilsken hela matchen? Laget spelade ju bra.


Söndag

Per Carlén överlevde längre som tränare än vad jag trodde när han fick chansen i Flensburg. Men nu tog det alltså slut. Undrar om han nu hamnar i Hamburg? Hade jag suttit i Hamburgs ledning så hade jag valt en annan tränare. Är Oscar Carlén verkligen så intressant att man vill ta in Per?

Jag har tidigare avfärdat HK Malmö och sagt att man inte blir något topplag i år heller och så har man helt plötsligt smygit upp till en tredjeplats i serien. Poängen mot Sävehof visar på klass.

Och Alingsås fortsätter att förlora. Vad är problemet?

Och Hammarby har helt plötsligt vaknat till liv och plockar poäng på löpande band. Jag är förvånad och snart lika imponerad som Axnér.

Nu kommer det ett antal avgörande matcher den närmsta tiden. Redan idag mellan HK Malmö och Lugi. En Malmövinst och Malmö ligger tre poäng före Lugi. Kanske blir Malmö topp-4 ändå i år. Malmös värvning av Oscar Jensen från Lugi har varit lyckad. Fattar inte att Lugi släppte honom. Lugi borde förresten vara taggade idag, för vilken utspelning från Malmös sida det var i Malmö Arena! Hoppas tändningen är bättre i Lugilaget idag än mot Aranäs senast. Man skulle kunna lära en hel del av damlaget, som verkligen vet hur man gör för att kämpa.

Undrar hur många som kommer till derbyt idag? Färre än 1800 är ett klart underbetyg.

När får man förresten se Malmö i någon tv-sändning?

Axnér ställer förresten frågan för vilka Malmö bedriver sin verksamhet eftersom publiken inte kommer. Men den frågan kan han egentligen ställa till samtliga lag i Sverige. Som jämförelse hade AG Köpenhamn över 7000 i publiken igår.

Aranäs och Kristianstad har också lika många poäng inför dagens möte. Kul med nykomlingar som klarar sig bra i serien.

Jag ser också fram mot mötet mellan Sävehof och Guif i veckan. Kan Guif utan Zacke klara sig mot Sävehof?

Och så har vi bottenmötet mellan H43 och Lindesberg. En verklig måstematch för Lindesberg. Kan tänka mig att båda lagen kommer att vara otroligt spända och nervösa. Jag tror dock att H43 vinner. De känns trots allt mer stabila än Lindesberg och så har man ju hemmaplan.

Såg två toppmatcher i danska ligan igår. AG Köpenhamn mötte tvåan Århus och krossade jyllänningarna totalt i andra halvlek och vann med 34-25. Århus började dock bra och spelade jämnt i första halvlek, men sen rasade som sagt allt. Niclas Ekberg fortsätter att få bra beröm och gjorde 7 mål igår. Men matchens stora stjärna var Mikkel Hansen som bombade in 10 mål. Några mål gjorde han från 14-15 meter. Det kändes som om han kunde göra mål när han vill. Han verkar ha blommat ut sen han kom tillbaka till Danmark efter tiden i Barcelona. En annan intressant spelare som också börjat figurera i landslaget är Kasper Irming i Århus. En rätt liten spelare med otrolig speed som började som kantspelare men som spelar mer och mer från nio meter.

I den andra matchen möttes Skjern och Kolding, två lag som tränas av svensktalande tränare. Skjern har börjat serien lysande medan Kolding istället har haft stora problem. Men Kolding är på väg upp i serien och matchen var en bra värdemätare var dessa lag står i år. Och det blev en häftig match som böljade fram och tillbaka men där Skjern hela tiden kändes som det bättre laget. Men Kolding kämpade mest och lyckades hänga i hela matchen. Att det blev oavgjort kändes trots allt rättvist. Nu övertar Skjern andra platsen efter AG.

Förra årets mästare AaB lyckades bara få oavgjort mot bottenlaget FIF. Det går verkligen tungt för mästarna. Och hotet om nedläggning till nästa säsong vilar fortfarande över laget.

Axnér avslutar sin senaste blogginlägg med att tycka att Kristianstad är fel arena för en VM-semifinal eftersom den är för liten. Men det är egentligen inte så många arenor i Sverige som skulle ta in fler åskådare i en semifinal, så valet är inte så dåligt ändå.

Men man kan lungt konstatera att FOF Arena i Lund däremot har fel storlek. Den är för stor för elitseriehandboll men för liten för andra arrangemang. Jag tror att man kommer att få svårt med lönsamheten.

Till sist. På tisdag väntar matchen mellan Hamburg och Kiel i TV4 Sport. Vilken godbit!


Överraskningar

Malmö är ett märkligt lag. Vem hade kunnat tro att de skulle plocka Sävehof på en poäng igår? Och det kunde också ha blivit två. Som sagt, Malmö är svårtippade. Det är bra att Sävehof inte går helt opåverkade genom serien. Det hade varit tråkigare om de ryckte loss i serien.

Och så förlorade Alingsås igen. Vad är det som inte stämmer? Visserligen var både Bernhardsson och Bliznac borta igår, men ändå. Det såg ju bra ut när Wedberg kom tillbaka som tränare, men så har det blivit tre raka förluster nu. Och dessutom i jämna matcher, matcher som Alingsås förr ofta klarade av att vinna med sin kämpaglöd. Märkligt hur lätt det är att komma in i en negativ spiral.

Och Hammarby går bättre än väntat. Det är också konstigt. Jag som trodde att de skulle slåss om nedflyttningen med Lindesberg och H43.

Ikväll får H43 stryk igen. Tråkigt att Bamberg är borta resten av säsongen. Och jag undrar vad som hänt med Daniel Lindqvist. Han är sig inte riktigt lik i år och har inte varit lika tongivande som han brukar i H43. Hoppas för H43: s skull att han snart är tillbaka i gammal form igen.

Det ska bli intressant att se om Ystad kan vinna mot RIK i morgon. Det känns som en viktig match för båda lagen. Det känns som om det kan bli en jämn match. Jämna matcher lär det också bli mellan Aranäs och Lugi (tror inte att Aranäs spelar lika dåligt igen som de gjorde borta mot Lugi) samt mellan Drott och Kristianstad. Malmö däremot bör ju vinna mot Lindesberg (ett Lindesberg som snart måste börja fixa lite poäng).


Håndboldbrag

I lördags spelades alltså dubbelmötet i Herning med nytt publikrekord för dansk handboll med över 12 000 åskådare. Skjern vann mot AaB och AG Köpenhamn besegrade BSV. Just nu verkar det som om Skjern och AG kommer att slåss om guldet till våren. Kos insats i Skjern börjar få mycket beröm. De danska elitlagen har lika svårt med Skjerns offensiva försvar som de svenska hade för H43:s när Kos tränade de blå.

Men även om det var publikrekord så var Kasi-Jesper missnöjd med arrangemanget. Han stod i dansk tv och pratade om vikten av en helhet i arrangemangen. Man kan inte bara erbjuda en bra match, det måste också vara fest före, under och efter matchen. Det ska bli intressant att följa Kasi-Jesper i Danmark. Och hade jag varit arrangemangsansvarig i någon svensk klubb hade jag åkt över på ett studiebesök och sett AG spela hemma. Kan man skapa en handbollsfest där så borde man kunna göra det i Sverige också. 

Inom parantes så kan jag förresten berätta att AG:s spelare och ett antal sponsorer kom till matchen i ett chartrat flygplan. Snacka om att vårda relationen till sina sponsorer. 

Av svenskarna i dubbelmötet så märktes Larholm mest i den första matchen (varken Wremer eller Lennartsson spelade) och Niclas Ekberg i den andra matchen. I dansk tv så berömde man Ekberg. Man sa att det var en av de bästa värvningarna som gjorts i Danmark. Man nämnde bl a att han hittills enbart missat en enda straff under säsongen.  

37-21

Ja, jäklar vilken överkörning Ystad fick igår mot Guif. Undrar hur länge Pelle Käll är kvar som tränare i Ystad? Men det kan knappast komma som en överraskning för Ystads ledning att Käll tidigare inte levererat som tränare. Men det är inte bara Pelles fel. Spelartruppen är sämre i år. Avsaknaden av Niclas Ekberg och Hasse Karlsson är stor.

Gjorde ju bort mig som vanligt när jag trodde att signaturen Blå höll på H43. Det finns trots allt fler blåa lag i Sverige. Ett annat blått lag är Alingsås som det också gått tungt för i år. Och inte kommer det att bli lättare nu när Bliznac är borta några omgångar. Men även om det kärvar för Alingsås nu så kan mycket väl bli farliga i slutspelet.

Apropå blå lag. Så verkar det som om det finns hopp för Anton Månsson i Melsungen. Lagets nye tränare Michael Roth från Wetzlar säger sig i alla fall vilja ge honom en chans. Vi får se om framtiden blir roligare för Anton.

Torsdag

Det var mycket handboll igår. Och med vinröda ögon så var det en härlig kväll.

Lugi damers vinst över Sävehof borta imponerar. Det är inte ofta Sävehof får stryk, framförallt inte hemma. Men Lugi börjar få rätt bra koll på Sävehof. Damernas försvarsspel, som inte precis bär normal Lugistämpel, är antagligen bäst i Sverige. Att vinna mot Sävehof trots att man bara gör ett mål sista kvarten är otroligt. Och Sanna Åstrand i mål visade igår varför hon är med i bruttotruppen till EM. Det här kan bli riktigt roligt med Lugiögon sett. Och jag som var skeptisk till damlaget före säsongen. Så jäkla korkat.

Före herrarnas match skrev jag att laget antagligen skulle behöva stöd från klacken för att slå Drott. Men det var ju också helt fel. Redan när laget sprang in kändes det i luften att laget var heltaggat. Zanotti skrev före matchen i matchprogrammet att det skulle bli kul att spela hemma efter två raka bortaförluster. Och det märktes. Lugi krossade Drott de första 20 minuterna. Jag tror aldrig att jag har sett ett så chanslöst Drott. Kim Ekdahl var på igår. Han var helt omöjlig att stoppa under första halvlek. Joakim Svensson i mål var också lysande i början. Det var egentligen ingen i Lugi som hade en dålig dag. Men förutom Kim och Joakim så vill jag ändå lyfta fram Johan Follin. Han blir bara bättre och bättre. Och Johan Andersson, ersättaren för Björn Nordmark och Kim Johansson, som går in och gör en klockren insats.

Några ord om klacken. Jag tycker att klacken behövs. Det blir en helt annan stämning i Arenan. Igår var den lite större än vanligt. Gratis mat lockade tydligen några fler. I går sålde dessutom klacken lotter till sin verksamhet. Vågar jag hoppas på att det betyder att klacken gör en satsning säsongen ut. Hoppas det. Och om någon undrar så köpte jag några lotter i lotteriet. Men jag måste också säga att klacken var lite väl tyst igår. Bättre kan ni. Men jag undrar varför Glasmästarn försvann från klacken redan efter några minuter. Vad hände?

Som herrarna spelade igår så börjar jag misstänka att jag kan komma att få äta upp allt jag sa före säsongen om tränarparet och laget. Men det bjuder jag gärna på bara Lugi vinner.

Signaturen Blå skrev i veckan att jag inte skulle dra för stora växlar på några blå förluster. Men nu är man uppe i sju stycken på åtta matcher. De blå får nog räkna med att ligga kvar i botten. Men det var ju en sur förlust igår med uddamålet borta mot Hammarby. Återigen lär Espen Christensen ha gjort en stormatch i mål. Kul att han knackar på dörren till norska landslaget. Men det är tråkigt att två stormatcher i rad av honom ändå inte leder till en vinst för laget.

Malmö krigade tydligen till sig en vinst borta mot RIK. Jag trodde RIK skulle vinna men icke sa nicke. Malmö är ett svårtippat lag. Man varvar vinster och förluster hej vilt. 

Men det gick som jag trodde att Aranäs skulle vinna borta mot Lindesberg. Det är bara att konstatera att Lindesberg får svårt att klara kontraktet. Tajmingen med den nya hallen är inte den bästa.

Lika väntat var väl Sävehofs vinst mot Alingsås. Märkligt att det går så tungt för Alingsås i år. Att man bara skulle ha fyra vinster efter tio matcher var det väl inte många som trodde före säsongen. 

Och ikväll vinner Guif över Ystad. Och Guif hakar därmed på Sävehof i toppen.
Kritik

Fick kommentaren: "Kom med lite förslag istället för bara gnäll om hur dåligt det är, då blir du trovärdig. Och varför våga du inte publicera ditt namn. Om du lämnar detta är du ett gjutet "namn" i den kommitté som arrangerar!".

Och detta från en som inte heller skrev sitt fullständiga namn.
 
Har fått liknande kritik förr, men jag har faktiskt kommit med en hel del förslag under åren. Det är bara att plöja igenom inläggen, om man vill.

Det är kul med kritik. Då inser man att man lyckats nå fram till någon. Men det är inte alltid så att kritiken är så genomtänkt eller logisk.

Jag hävdar fortfarande att jag kan kritisera även om jag inte har lösningarna och jag behöver faktiskt inte ställa upp och jobba för någon organisation. Det minskar faktiskt inte värdet på det jag skriver.

Men jag kan hålla med om att jag är lite väl gnällig och torr. Jag är väl en tråkig jävel som person,antar jag.

Men för fan, jag får trots allt också positiv kritik mellan varven.

Bloggar

Någon skrev en kommentar en gång att det är det andra året som är jobbigast när man bloggar. Det är då man börjar tycka att det tar tid och är jobbigt samtidigt som glöden avtar. Det är helt enkelt inte lika kul att blogga längre. Så det är inte konstigt att Evert Ekh vikt ner sig, även om han säger att han ska uppstå igen.

Så två av vårens mest populära handbollsbloggar Evert Ekh och Avbytarbänken har upphört. Trist, men förhoppningsvis dyker det upp nya bloggar. Men det är som Avbytarbänken skrev i en kommentar till Evert Ekh: "Till slut tryter orken. De som bör ta till sig av det som skrivs läser knappast ändå. Tyvärr!". Och precis så är det. Som bloggare är det lätt att överdriva ens betydelse. Man vill påverka och då är det tufft att ta till sig att ingen som har makt bryr sig eller ens läser ens blogg. Det gör det inte precis roligare att blogga.

Men att det dök upp ett antal handbollsbloggar helt plötsligt är nog ett tecken på att det finns ett missnöje mot förbundet och klubbar bland oss handbollsälskare. Vi börjar bli frustrerade över att det händer alldeles för lite nytt. 

Handboll har fortfarande lite töntstämpel över sig. Många tycker att det är lite gammeldags och mossigt. Lite som ett arv från det svenska folkhemmet. Och det är synd, för tempot och den fysiska hårdheten borde ligga helt rätt i tiden. Det borde inte vara omöjligt att göra handbollen mer populär om man bara försökte. 

Två nya grepp

Jag har ju efterlyst lite nya grepp kring marknadsföring och matcharrangemang. Hörde igår att Lugis klack fixat så att alla som vill vara i klacken till dagens match, Lugi-Drott, bjuds på mat i Arenan. Nu vet jag inte om man kanske redan provat detta tidigare, men oavsett vad det så är det ett bra initiativ. Mer sånt! Nu återstår att se hur många det blir i klacken ikväll. Och hur mycket man kommer att stötta sitt lag. Jag tror Lugi kan behöva lite extra stöd mot ett Drott som verkar bli bättre och bättre.

Märklig skada förresten på Fredrik Wahlström i Lugi. Han slog visst sönder handen på en soptunna i Kristianstads Arena i tisdags.

Apropå publikstöd. Det blir nytt publikrekord i dansk handbollshistoria på lördag. Det är dubbelmöte enligt samma modell som slaget i Malmö mellan AaB-Skjern och BSV-AG Köpenhamn i Hernings nya arena.

Inte mindre än 12138 biljetter är sålda och man hade kunnat sälja 3-4000 fler enligt arrangörerna.

Man kan konstatera att handbollen är stark i Danmark, trots alla ekonomiska problem i klubbarna.

Damernas bruttotrupp

Idag så blev det klart vilka spelare som ingår i bruttotruppen till EM.

Maria ADLER, Lugi HF
Jenny ALM, HK Kroppskultur Dam
Sanna ÅSTRAND, Lugi HF
Matilda BOSON, Spårvägens HF
Johanna BUNDSEN, IK Sävehof
Kristina FLOGNMAN, Toulon Saint Cyr Var Handball
Hanna FOGELSTRÖM, IK Sävehof
Isabelle GULLDÉN, IK Sävehof
Nathalie HAGMAN, Skuru IK
Jessica HELLEBERG, IK Sävehof
Therese ISLAS HELGESSON, Toulon Saint Cyr Var Handball
Anna-Maria JOHANSSON, Team Esbjerg
Gabriella  KAIN, KIF Vejen
Lisa KARLSSON, Skövde HF
Jennifer KASMAN, IK Sävehof
Anna LARSSON, Skövde HF
Anna OLSSON, Eslövs IK
Anna-Carin PETERSSON, Skuru IK
Jamina ROBERTS, IK Sävehof
Sabina JACOBSEN, Lugi HF
Cecilia GRUBBSTRÖM, IK Sävehof
Petra SKOGSBERG, Lugi HF
Linnea TORSTENSON, FC Midjylland
Angelica  WALLÉN , Team Esbjerg
Therese WALLTER , Skövde HF
Johanna WIBERG, Eslövs IK
Annika WIEL FREDÉN, BK Heid
Jenny WIKENSTEN, IK Sävehof

Som Lugi-fan är jag glad att fyra stycken platsar. Förutom givna Sabina Jacobsen så är jag glad att Petra Skogsberg, Maria Adler och Sanna Åstrand är med. Petra har varit lysande i Lugis matcher. Och Sanna har verkligen förtjänat en chans att visa upp sig. Hon har utvecklats de senaste åren och jag gillar hennes explosiva spelstil som jag tycker har saknats i landslaget. Här har vi en målvakt som verkligen gå in och spika igen i målet. Och i Maria har vi antagligen en blivande stjärna. Snacka om fysiskt stark spelare.

Undrar hur det kommer att gå i EM? Tänk så kul det kan bli om laget kan undvika sina svackor under matcherna!

Hemmabana

Danska tränaren Ulrik Wilbek har varit och inspekterat Malmö Arena samt det kommande spelarhotellet och hamnat helt i extas. Han går ut i dansk media och är fullkomligt lyrisk. Han tycker att arenan är fantastisk och har sällan sett ett bättre hotell. Nu hoppas han bara att danskarna kommer att vallfärda över sundet, så Malmö blir till en hemmabana. Det lär bli mycket rött och vitt i Malmö under januari månad. Hoppas det blir en del gult och blått också.


45 minuter

Jag hann inte till Kristianstad men fick åtminstone se H43 idag. En riktigt småtrevlig match.

45 minuter, så länge var H43 i ledningen mot Sävehof. Riktigt bra kämpat av de blå, men det gick som det brukar mot Sävehof. En punktmarkering på Zoran och ett fortsatt nötande så gick Sävehof ikapp och förbi.

Sävehof var lite tyngre, skarpare och hade fler att matcha. Men vilken insats Espen Christensen gjorde i H43: s mål. Och hur bra är inte Zoran Roganovic? Han skjuter 80 % av skotten i målvaktens övra högra hörn, men de går ändå in. 

Nu gäller det för de blå att ladda om och vinna mot Hammarby. En förlust och man ligger näst sist.

Jag saknade H43: s unge speaker, Emil Friberg. Var höll han hus?

Jag satt och jämförde H43: s film vid inspringet med Lugis. H43: s känns mer modern. Jag tycker att Lugis är rätt mossig med gamla bilder från den enda gång Lugi vann guld. Men eftersom jag inte gillar Lugis film så lär den ju vara kvar. Hur skulle det se ut om man lyssnade till mig?

Och Kristianstad är fortsatt obesegrade i den nya arenan. Ett tag såg det ut som om Lugi skulle vinna men nu gick det som jag trodde. Och jag är rädd att Drott också blir för svåra på torsdag.

Och att Guif skulle vinna är inte förvånande. HK Malmö får vänta ett tag till på att bli ett topplag.

Men att Alingsås och Ystad inte klarade av att vinna förvånar mig.

Kan det vara så att Ystad med Käll vid rodret inte blir ett topplag i år? Nästa match lär också bli en förlust. Guif borta blir för svåra.

Och vad är det med Alingsås i år? Trodde att man skulle klättra snabbt uppåt efter tränarbytet. Och i nästa match väntar Sävehof. Det blir tufft, framförallt med tanke på vad som hände förra gången de möttes.


 

Lite av varje

Först några ord om Alexandra Möller som efter en lång tids frånvaro från handbollen pga allvarlig sjukdom gjorde debut i helgen för Eslöv. Verkligen kul att hon är tillbaka till handbollen igen. Starkt gjort! Jag är imponerad.

Och nu satsade jag precis pengar på att Aranäs slår Lindesberg och att Kristianstad slår Lugi. Känns inte som några större skrällar precis.

Övriga segrare i denna omgång är antagligen Sävehof, Alingsås, Guif och Ystad.

Hade sett fram emot ett besök i Kristianstads nya Arena ikväll, men så kommer jag inte loss från jobbet. Surt! Det får bli ett besök en annan gång, kanske under VM.

Har lite svårt att släppa att herrarna spelade knackigt i de första två EM-kval matcherna. Visserligen tyckte jag att herrarna Axnér och Hellgren jagade upp sig lite för tidigt, men det är onekligen lite oroande att man inte är bättre än så här just nu.

Apropå att VM närmar sig, så tycker jag att biljetterna är för dyra. Är det någon som vet hur föräljningen går?

RSS 2.0