Håndboldbrag

I lördags spelades alltså dubbelmötet i Herning med nytt publikrekord för dansk handboll med över 12 000 åskådare. Skjern vann mot AaB och AG Köpenhamn besegrade BSV. Just nu verkar det som om Skjern och AG kommer att slåss om guldet till våren. Kos insats i Skjern börjar få mycket beröm. De danska elitlagen har lika svårt med Skjerns offensiva försvar som de svenska hade för H43:s när Kos tränade de blå.

Men även om det var publikrekord så var Kasi-Jesper missnöjd med arrangemanget. Han stod i dansk tv och pratade om vikten av en helhet i arrangemangen. Man kan inte bara erbjuda en bra match, det måste också vara fest före, under och efter matchen. Det ska bli intressant att följa Kasi-Jesper i Danmark. Och hade jag varit arrangemangsansvarig i någon svensk klubb hade jag åkt över på ett studiebesök och sett AG spela hemma. Kan man skapa en handbollsfest där så borde man kunna göra det i Sverige också. 

Inom parantes så kan jag förresten berätta att AG:s spelare och ett antal sponsorer kom till matchen i ett chartrat flygplan. Snacka om att vårda relationen till sina sponsorer. 

Av svenskarna i dubbelmötet så märktes Larholm mest i den första matchen (varken Wremer eller Lennartsson spelade) och Niclas Ekberg i den andra matchen. I dansk tv så berömde man Ekberg. Man sa att det var en av de bästa värvningarna som gjorts i Danmark. Man nämnde bl a att han hittills enbart missat en enda straff under säsongen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0