Hemmaseger

Tänka sig! Kristianstad kan trots allt förlora en handbollsmatch! Lugis vana att bjuda motstånd satt roligt nog fortfarande i. Men det ligger mycket i det som Axnér sa före matchen att det är en fördel att möta Kristianstad i början av säsongen innan man hinner spela ihop laget. Det är tydligt hur mycket tunnare Lugis trupp är än Kristianstads. I Lugi vilar mycket på Simon Jeppsson. Han var bra igår men det finns mer att plocka fram ur Simon. Han kan bli hur bra som helst. Det avgör han själv.
 
I Kristianstad blev jag imponerad av Philip Henningsson. Lågan är bra på att ta fram talanger.
 
Matchen var jämn och rätt bra för att vara så tidigt på säsongen. Visst det var många slarvfel från båda lagen men det var mycket som också var bra. Försvarsspelet var helt ok, åtminstone så länge domarna inte lade sig i, och stundtals var även anfallsspelet bra.
 
Måste säga att Jasmin Kliko är en tråkig domare. Det är så frustrerande hur han blåser sönder handbollsmatcherna. Det blir inget flyt och det blir nästan jobbigt att sitta i publiken och titta på.
 
Tänka sig också att man hade bytt lamporna till projektorerna i arenan. För första gången på många år så kan man nu se vad som visas på skärmarna. Men fortfarande är ljudet riktigt dåligt, i alla fall, där jag sitter. Det går knappt att höra speakern. Visserligen ingen större förlust men ändå.
 
Vet inte om jag gillar Lugis tröjor. Ser lite löjligt ut med knäppning i halsen och eftersom knappen tydligen lossnar lätt så ser tröjorna ut som de gått sönder. Men design är väl viktigare än funktion.
 
Men mycket var sig likt. Inget arrangemang och ingen större fest vid sidan om. Ingen hejaklack för hemmalaget att tala om. Publiksiffran kunde ha varit bättre. Vad mer vill lundaborna ha? Derby mot Sveriges bästa lag och dessutom hemmavinst. Kan det bli bättre än så? Har skrivit det förr. Lugi måste bli bättre på att marknadsföra sina matcher. Det räcker inte med vimplar på stadsbussarna.
 
Förre ordföranden Thomas Persson tackades av. Inte saknar jag honom. Minns fortfarande allt han lovade när han tillträdde. Inte blev det mycket som genomfördes inte.
 
Vad är det för ledarskap som Ola Lindgren tillämpar? Det kan knappast vara det mest lämpliga ledarskapet att konstant gnälla och vara sur. Man kan göra annat än att skälla på spelarna för att motivera ett lag. Han beter sig faktiskt som ett besviket barn. Mer kan man begära av en ledare på den nivån.
 
Och varför vågar inte domare ge gult till kort till Ola? Märkligt att han tillåts skälla på domarna som han gör.
 
 
 
 

Handbollsligan

Är det någon som vet varför elitserien bytt namn till handbollsligan? Och varför en ny sajt?
 
Tycker att sajten ser lite amatörmässig och tråkig ut. Retar mig t ex på att det under Höjdpunkter fortfarande visas inslag från förra säsongen. Klickar man på Spelschema, Tabell och spelschema eller Live score hamnar man på svenskhandboll.se, inte heller så snyggt.
 
 
 
 
 
 

Inte går det som man tror

Trodde ju att både Ystad IF och Sävehof skulle vinna igår. Men icke.
 
Ystad IF var otroligt bleka. Men så har man också många skador i laget.Hade inte Persson i Ystad-målet storspelat så hade det blvit utklassning. Lugi å andra sidan var bättre än förväntat. Nye målvakten Cavar var en positiv nykomling. Det samma gäller Pellas på kanten som även om han missade många lägen ändå verkade vara en riktig talang. Vill minnas att Axnér talade illa om regeländringen som underlättade att spela med sju utespelare. Men man hade ändå tydligen tränat rejält på att spela utan målvakt. Igår var ju det ett framgångsrecept. Däremot så verkade domarna lite vilsna när det gäller regeländringarna.
 
RIK slog överraskande Sävehof. Fast RIK är riktiga underdogs. De är alltid bättre än vad man tror.  

Hur går det idag

Denna veckas matcher:
 
Ystad IF slår Lugi
Sävehof slår RIK borta
Kristianstad slår Aranäs borta
Malmö slår IFK Ystad
 
Alingsås slår Guif
Ricoh slår Hammarby
Ystad IF slår Kristianstad borta
IFK Ystad slår Aranäs
Sävehof slår Skövde
Guif slår Ricoh
Malmö slår Karlskrona borta
 
Undrar hur många rätt det blir?
 

Nu kör det igång

Det var ett tag sedan jag skrev något i den här bloggen. Vet egentligen inte hur jag vill göra framöver men än så länge vill jag inte lägga ner bloggen. Ska istället försöka börja skriva lite oftare och lite mer regelbundet.
 
Först några ord om OS.
 
Handbollsmässigt är OS kul. Det är ju en turnering som verkar betyda mycket för de flesta spelare. Och jämfört med VM så håller OS en högre klass. Kul också att det både är dam- och herrmatcher samtidigt.

Skönt att både Norges OS-dominans på damsidan och Frankrikes på herrsidan bröts. Rysslands damer spelar rolig handboll nu förtiden och var verkligen värda guldet. Danmarks guld på herrsidan var lite mer överraskande. Jag trodde att Tyskland eller Frankrike skulle ta hem guldet. Danmark verkar ju inte lika harmoniska som förr och har tappat lite i kvalitet. Men tydligen så orkade inte Frankrike att ställa om efter semifinalen mot Tyskland.

Jag hade vissa förväntningar på Sveriges damer. Trodde före OS att de skulle spela om medaljerna. Och man inledde också bra men tappade både energi och spel allt eftersom. Det kan man ju fundera på hur det kunde bli så. Tycker det kändes som om Signell blev mer och mer förvirrad och handlingsförlamad ju längre in i turneringen man kom. Han bytte runt utan att hitta en uppställning som fungerade och som han trodde på. Det var också ett antal spelare som inte var helt i toppform. Några exempel: Linnea Tortstensson var blek framåt. Frågan är om hon inte enbart ska spela försvar. Bella Gulldén var sämre nu än i våras. Det kändes tunt på högernio och kanske borde Signell låtit Hagman spela ännu mer där istället för på kanten. Filippa Idehn däremot var en positiv överraskning. Har aldrig sett henne bättre.

Herrarna hade jag däremot inga större förväntningar på men lyckades ändå bli besviken. Att komma 11:a efter både Tunisien och Argentina är dåligt. Här var det ännu fler spelare som var ur slag: Kim Andersson var dålig/feg, han har nog gjort sitt i landslaget trots allt. Jim Gottfridsson var helt ur slag och var helt under isen mot Slovenien och Polen. Andreas Nilsson missade ovanligt många frilägen. Lukas Nilsson försvann efter fotskadan som kom redan efter någon minut i första matchen mot Tyskland. Mattias Andersson fick för mycket speltid trots att han inte var i form. Bäst i laget var Johan Jacobsson och Tobias Karlsson. Jag tror att man hade kunnat lägga till Appelkfksf till bästlistan om han hade fått chansen.

Som vanligt när det är VM eller OS så blir domarnivån rätt ojämn. Vissa domare borde inte få döma. Tyckte att herrarna blev hårt drabbade av de iranska domarna i matchen mot Egypten.

Nu kör äntligen handbollsligan för herrar igång. Det känns alltid som en lång väntan efter SM-finalerna men tiden går trots allt rätt fort.

För egen del så tror jag inte så mycket på Lugi. Tycker också att Axnër ser pressad ut på stan. Ska det gå bra för Lugi krävs att Simon Jeppsson och Alfred Jönsson lyfter. Men jag undrar om Simon har psyket och om Alfred fortfarande är för ung. Men med lite flyt så kan man nog gå till slutspel.

Topp fyra tror jag blir Alingsås, Malmö, Kristianstad, och Sävehof. Men inte nödvändigtvis i denna ordning.Ska bli intressant att se hur Kristianstad lyckas ersätta alla spelare som lämnat laget. Kan bli tufft.

Vem som tar hem guldet ser vi i maj.

 

 

 

 


RSS 2.0