Nu är det dags

Så nu börjar handbollssäsongen rulla igång så smått. Tyska ligan är igång, Svenska cupen har startat och snart så startar även seriespelet. Det känns alltid lika roligt och förväntansfullt!
 
Flinck på Aftonbladet menade i en artikel att handbollssommaren varit sämre än piss. Och han har rätt. Det finns många problem inom handbollen både internationellt och nationellt. Om jag begränsar mig till Sverige så är det ju inte roligt att nästan alla handbollsklubbar har ekonomiska problem. Det hotar den inhemska handbollen. Och inte förbättras klubbarna situation av att lansera en streamingtjänst för handboll som är helt orealistiskt dyr. Hur mycket man än gillar handboll så är det troligen inte särskilt många som nappar på ett abonnemang på 489 riskdaler. Jag gör det i alla fall inte. Vansinne! 
 
Och till eländet kan vi lägga till att alla ungdomslandslag underpresterade i mästerskapen under sommaren med undantag möjligen för U19-damerna som trots allt ändå blev femma i EM. 
 
Ett glädjeämne hittade jag trots allt i sommar. Emme Adébo återvänder som klubbchef i Lugi. Han lär få det tufft att få skutan på rätt köl men med honom på plats så har Lugi i alla fall en eldsjäl som kommer att ge järnet för att rädda Lugi. Som utomstående känns det som om Lugi villade bort sig när han försvann. Allt fler började tumma på Lugis värdegrunder. De värdegrunder som verkligen är Lugis styrka och som gör klubben unik. Och klubben verkade också att ha fått hybris och drog på sig alltför många anställda. Jag vill minnas en tid när Lugi hade två-tre anställda som skötte allt. Men hur många var man inte i höstas? Hoppas verkligen att man går tillbaka till "back to basics". 
 
Och sen skadar det ju inte om fler företag i Lund stöttar den enda förening med elitverksamhet i staden och som samtidigt har en fantastiskt fin ungdomsverksamhet. Det är en skandal om inte fler vill sponsra barn och ungdomars välbefinnande.
 
Men hur kommer det att gå under säsongen. För Lugis del så tror jag att herr- och damlaget båda kommer att tillhöra bottenlagen och jag blir inte förvånad om herrarna åker ur. 
 
Herrarnas serie vinns av Kristianstad och damernas av Sävehof så mycket kommer att vara sig likt. Och sig lik är fortfarande rötägget Christoffer Brännberger. Är det inte dags att stänga av honom för gott?
 
Till sist ett slags löfte. Den här bloggen har varit rätt inaktiv under en längre period men denna säsong ska jag försöka att hinna med åtminstone ett inlägg i veckan. 
 
 
 
 

RSS 2.0