Final four

Handbollens finalspel i Champions League är verkligen häftiga tillställningar med både stor och entusiastisk publik. Jag var tidigare tveksam till att slutspelen fortsätter att avgöras på samma ställen år efter år. Men visst funkar det med Budapest och Köln? Det blir som ett slags Mekka att återvända till. Vi får se hur länge det blir dessa städer som får arrangera. 
 
Vipers vann övertygande damernas finalspel och det var kul att se hur bra Jamina Roberts var i matcherna. Hon kommer verkligen till sin rätt i Vipers sätt att spela handboll. 
 
Herrarnas vinnare Magdeburg fick däremot kämpa för att ta hem pokalen. Man får väl ändå säga att det var en skräll. De flesta hade säkert tippat dem som det sämsta laget av de fyra. Men lagmoral och vilja räcker långt. Semifinalen mot Barcelona var en fantastisk match som kunde slutat hur som helst. Men i straffläggningen så vek Barcelona ner sig och missade fyra av fem straffar. Vem hade kunnat tro det före matchen? Både Wanne och Pettersson missade sina straffar. Det är bara att konstatera att Wanne inte längre är en säker straffläggare. Landslaget bör antagligen hitta någon annan som bär huvudansvaret för straffar. 
 
Och så blev det en nästan lika bra final. Även denna blev otroligt jämn. Ett tag kändes det som att Kielce skulle dra ifrån men Magdeburg kämpade sig i kapp och i sista förlängningen så lyckades man att avgöra med en del hjälp från domarna. Nog borde Kielce fått en straff i slutsekunderna. Och vad ska man säga om Gisli Kristjansson? Axeln ur led i semifinalen och så kommer han in i finalen och satsar fullt. Det märktes att axeln var kass för han kunde inte skjuta men lyckades ändå göra några mål genom att helt enkelt bara lägga in bollarna. Imponerande! Men frågan är hur hans framtid ser ut? Hur mycket mer stryk tål hans kropp?
 
Nu blir det inte så mycket handboll på ett tag. Känns lite konstigt och tomt. Men det är väl ett välbehövligt uppehåll, framförallt för spelarna i tyska ligan. Och snart är hösten här igen......
 
 
 

Grattis i efterskott

Vill bara önska IFK Kristianstad grattis i efterskott! Det måste kännas skönt i nordöstra Skåne att det blev ett guld efter några missade år. Nu kanske publiken vänder åter till hallen. Tycker de har svikit lite de senaste åren. 
 
I den avgörande matchen var Kristianstad det bättre laget och vann rättvist även om Sävehof länge spjärnade emot. Kanske var det avgörande att Skipagøtu mattades på slutet och gjorde väl sin sämsta match i finalspelet. Bäst rakt över i alla matcher var annars Markus Olsson. Vilket finalspel han gjorde! 
 
Nu närmar sig slutet på säsongen, vilket alltid känns lite vemodigt, men det finns fortfarande några guldkorn kvar att se. Finalspelet i Champions League både för damer och herrar är alltid lika kul. Vem som blir mästare för damerna känns rätt ovisst men när det gäller herrarna så vinner Barcelona i år igen. Och så har vi avslutningen i den tyska ligan. Där pekar det mesta på nytt guld för Kiel men osvuret är ju bäst. Det är otroligt vilken lång säsong de har i Tyskland. Förstår att spelarna blir slitna. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0