Minsann

Så vann Lugis herrar en match i elitserien. Det är kanske snart dags att göra en pudel. Jag trodde att Lugis damer skulle klara sig kvar men herrarna åka ur. Men efter de första omgångarna så verkar det ju bli tvärtom men än är det långt kvar av seriespelet så osvuret är bäst. Men ärligt talat så tycker jag att Lugis herrar har presterat mycket bättre än förväntat. Så länge truppen kan hålla sig skadefri så finns det nog en chans. 
 
Igår var målvakten Hedberg lysande. Och Kammenhed var omvänt lika bra som han var dålig i matchen mot Alingsås. Janhall och Sandström gjorde minsann inte heller bort sig. Stabilast av alla är dock ändå Axel Månsson. Vad månde bliva? 
 
Men Lugi? Är det den dåliga ekonomin, eller en snål sponsor eller dåligt omdöme som gör att man delar ut ytterst fula och klena buketter till matchens lirare? Rätt pinsamt tycker jag. Hoppas på bättring.
 
Annars har herrarnas elitserie inletts överraskande. Vem hade trott att Ystad skulle ligga i botten med noll poäng efter tre omgångar eller att Amo skulle ligga i topp. Kristianstad har också inlett skakigt med enbart två poäng. Men tyvärr är det snarare ett svaghetstecken att serien även i år lär bli jämn. Det finns inget riktigt bra lag. 
 
Lite överraskande har även damerna inlett. H65 har enbart två poäng. Och Kristianstad full pott. Vem hade gissat på det?
 
Men oavsett kvalitet så är det ju alltid kul med jämna serier.
 
Och så undrar jag hur det gick med handbollens streamingsatsning? Hur stor förlustaffär blev det?
 
 
 
 
 
 

Nu rullar det på

Äntligen är säsongen i full gång. Seriespel och internationella matcher tröskar på. Det är en härlig tid. 
 
Både herrarnas och damernas seriespel inleddes med skrällar. Sävehofs damer tappade en poäng borta mot Västerås. Och Kristianstads herrar förlorade klart borta mot Hallby. Visserligen tidigt att spå men kanske blir serierna jämnare än förväntat. 
 
Inte lika skrälligt är att både Lugis damer och herrar inlett med förluster. Risken är stor att båda lagen åker ur. Jag såg Lugi herrars bortamatch igår mot Alingsås och även om det gick bättre än vad jag hade trott på förhand så är det bara inse att det kommer att bli tufft för de vinröda. Truppen är tunn. På vissa positioner finns det bara en hyfsad spelare. Vad händer när skadorna kommer? Försvaret verkar rätt ok men framåt kommer man att ha svårt att göra mål. Det svider i mitt vinrödahjärta. Hoppas verkligen att klubben kommer att få rätt på sin ekononomi så att man återigen kan ha två bra elitlag. Drott är ett varnande exempel på hur snabbt det annars kan gå utför. 
 
Jag brukar se minst två matcher i tyska herrligan varje vecka. För någon dag sedan såg jag RNL slå Erlangen. Mikael Appelgren gjorde verkligen en stormatch i målet.Det var nästan som förr i tiden. Mest spektakulärt var när han springande kastade sig och slajdade iväg en boll när laget spelade utan målvakt. Kul också att se Gustav Davidsson framåt i RNL. Svenskarna i Erlangen gjorde blekare insatser. Varken Simon Jeppsson eller Hampus Olsson var särskilt lyckade och Jonathan Svensson tror jag inte fick någon speltid alls. En annan svensk målvakt som gjorde det bra för någon dag sedan är PeterJohannesson som också gjorde en stormatch när Bergischer slog Gummersbach. Det var Bergischer första seger i år. Laget har ju varit ett stabilt mittenlag de senaste åren men i år kommer de trots segern att få det svårt. Tappet av tränaren Sebastian Hinze till RNL börjar märkas. Linus Arnesson har varit länge nu i Bergischer och jag tycker att han alltid har gjort bra insatser när jag sett laget spela så även denna gång. Isak Persson satt på bänken hela matchen. 
 
Tyska herrligan verkar bli jämn. Kiel kommer att märka att Niklas Landin har lämnat och lär inte vinna serien. Tror inte heller på Flensburg trots värvningen av Simon Pytlick. Han verkar inte riktigt trivas i omgivningen. Magdeburg kanske kan utmana men de känns inte heller lika bra som förra året. Kanske är det Füchse Berlins år i år. Eller kanske rent av Melsungen som verkligen inlett överraskande. 
 
På lördag kommer jag att se Bergischer mot RNL. Alltid kul att se många svenskar på plan. 
 
Och i Champions Leauge ångar Aalborg på. Final Four känns fullt möjligt för danskarna. 
 
 

RSS 2.0