Vardag

Så här efteråt när mästerskapen är avklarade så är vi åter inne i handbollslunken, vardagen. Men det är inte så dumt det heller. Tyska herrligan rivstartade i förra veckan med två toppmöten. Först Kiel mot Magdeburg och efter det så följde Füchse Berlin mot Flensburg. Två häftiga matcher. Favoriterna Magdeburg och Füchse Berling vann som väntat. Kampen om guldet kommer att stå mellan dessa två. Och jag måste säga att Magdeburg imponerar. Efter att besegrat Kiel relativt enkelt så mötte man Melsungen, som också var en toppkandidat, och vann nästan en utklassningsseger. Det är ju otroligt hur bra Claar fortsätter att vara. Jag kommer att se Champions Leaguefinalerna i Köln senare i sommar och räknar med att Magdeburg kommer att vara ett av finallagen. Det bör de vara om de nu inte skulle bli utsatta för skador. Kan de ta hem titeln i år också?
 
Hemma så går det trögt för Lugi. Det börjar onekligen se tungt ut för både herrarna och damerna. Det gör ont i min vinröda själ. Och en olycka kommer inte ensam. Nu vet jag inte ens om det är bra om herrarna skulle klara sig kvar för nu har spelarna börjat försvinna inför nästa säsong. Hur ska Lugi klara sig utan Axel Månsson, Mads Kragh Thomsen, Axel Andersson och Adrian Hesslekrans? Det finns tyvärr en stor risk att Lugi riskerar att följa i Drotts och RIK: s spår. Åker man ur elitserien så är det inte ens säkert att man håller sig kvar i Allsvenskan. Vägen tillbaka kan bli lång. Och åker man ner i seriesystemet så lär intresset för handboll i Lund, om möjligt bli ännu sämre, med risk för att färre  ungdomar väljer att börja spela handboll. Vem hade trott att det skulle börja se så mörkt ut för Lugis framtid?
 
I övrigt så kan jag konstatera att Ystad är väg upp i tabellen. Vad var det som hände i början av säsongen? Det är verkligen inte omöjligt att det blir en final mellan Ystad och Sävehof.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0