Lite av varje

Herrarna hade ju två trevliga matcher mot Spanien i förra veckan. Det känns alltid skönt när Spanien besegras. Det har inte varit så vanligt de senaste åren. Även om det är tydligt att Spanien kommer att vara svagare ett tag framöver eftersom de släper efter lite i generationsskiftet så gjorde ändå Sverige ett piggt intryck. Eric Johansson fortsätter att imponera och Felix Claar var fullständigt lysande. Och det var flera nykomlingar som tog för sig på ett bra sätt som t ex Andreas Lang och Isak Persson. Däremot så fortsätter Max Darj att missa läge efter läge, vilket gör mig orolig. 
 
Och till skillnad från VM så fick även Michael Apelgren säga något i timeout. Men det ska man nog inte ta som en garanti för att Solberg ändrat sig. Det skulle inte förvåna mig om Apelgren kommer att få hålla tyst i nästa mästerskap. 
 
Och spelarflykten från Lugi fortsätter. Nu försvinner även damspelare på löpande band. Hur ska detta sluta? 
 
Jag har knappt kommit över Lugis förlust mot Ystad. Det går fortfarande inte att förstå hur det kunde bli så många utvisningar och en straff på den korta tiden. Nu gäller det verkligen för herrarna att bita ihop och komma tillbaka. 
 
Mitt gamla favoritlag, Boden Handboll, är glädjande nog på väg uppåt igen. Kanske kan det bli en ny elitplats inom kort. 
 
 
 
 
 
 

Kollaps

Jag har sett många handbollsmatcher i mitt liv och då och då så händer det verkligen oväntade saker. Men aldrig har jag sett en sådan härdsmälta som i gårdagens match mellan Lugi och Ystad. Vad hände i slutet? Det kommer säkert att dröja innan jag ser något liknande igen. Lugi borde ha tagit minst en välbehövlig poäng men förlorade på ett helt otroligt uppseendeväckande sätt. 
 
Jag fick några flashbacks till andra tillfällen där domarna avgjorde matchen till Lugis nackdel. Jag tänker på Jasmin Kliko som visar ut en Lugispelare i semifinalspelet mot Drott för några år sedan. Vad gjorde Lugisspelaren för fel enligt Kliko? Jo, vid en avblåsning så lade han ner bollen fem centimeter fel. Och sen vände Drott matchen och vann.
 
Och så har vi Peter Hansson i sekretariatet som i blåste bort Lugis kvittering mot Drott i slutsekunden i samma semifinalspel. Detta gjorde han utan att skämmas från en position där han absolut inte kunde avgöra om bollen var över mållinjen i tid eller ej.
 
Gemensamt för dessa händelser är att sådant här uppstår när domarna är mer uppfyllda av att visa upp sig än att göra det jobb som det är utsedda att göra. Och gårdagens domare var likadana. De var otroligt petiga matchen igenom men de var så uppumpade av testosteron och en vilja att visa upp sig att de gjorde en hel drös av tveksamma, ja rent av felaktiga beslut. Med ett annat domarpar så hade inte matchen uraratat från Lugis sida. Utvisningen på Casper Käll och på Axel Andersson med tillhörande straff var väl hårda. 
 
Men det måste också sägas att det också är jäkligt klantigt av Lugi i slutet när ledarna i Lugi drar på sig en utvisning och att Rasmus Nilsson ger en ful eftersläng som ger rött kort. 
 
Var detta sista chansen för Lugi? Egentligen inte. Det kan avgöras i hemmamatchen mot RIK. 

El Clasico

Varje match för Lugis herrar är nu viktig. Och kvällens derby mot Ystad är ovanpå det även laddat med en hel del prestige. Det är dags för ännu en El Clasico som fansen i Ystad och Lund gärna beskriver de inbördes mötena. Lugi har dagen till ära stavat fel till El Clasico på hemsidan. Det går utför för det akademiska Lund.
 
Har svårt att tänka mig att Lugi utan självförtroende ska kunna slå ett Ystad som tvärtemot är fyllda med självförtroende efter det framgångsrika europaspelet. Det lär bli en vinst för det vita laget. 
 
Men så länge OV och RIK också förlorar sina matcher så finns chansen kvar till kval för de vinröda.
 
Läste en artikel om att det vore bäst för Lugi att åka ur så att man kan bygga upp något nytt. Men jag tror det kan vara spiken i kistan för handbollen i Lund. Risken är att Lugi, precis som H43, inte kommer tillbaka.
 
Och om både Lugis herrar och damer skulle åka ur så är det något som är svårt att ta till sig. Det är obegripligt att en kommun med över 100 000 invårnare och med ett antal framgångsrika internationella företag inte skulle kunna ha ett enda elitlag i någon sport. Även om många i Lund inte är intresserade av idrott så vore det ändå en skandal. 
 
Såg Magdeburg förvånansvärt enkelt slå Füchse Berlin igår. Segern för Magdeburg gjorde en jämn toppstrid i tyska ligan ännu jämnare. Det går inte att gissa vilket lag som kommer att bli tyska mästare. Det var kul att se Oscar Bergendahl i Magdeburg. Han passar verkligen bra in i laget. Max Darj i Füchse Berlin var blekare. Tycker att han missar för många lägen. Börjar kännas som om både Niclas Ekberg och han har passerat "bäst-före-datum".
 
Och damlandslaget förlorade två matcher mot Frankrike i helgen. Med undantag att första halvlek i första matchen så spelade damerna jämnt med Frankrike och det är egentligen bra gjort. Jag har sagt det förr men damerna verkar vara i världstoppen för att stanna. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0