Mellan mästerskap

Denna tid på året är inte enbart juletid utan även tiden mellan handbollsmästerskapen. Damernas blev klara i början på månaden och nu laddar vi inför herrarnas.
 
Det var ett märkligt dam-VM. Det var flera udda händelser, som t ex:
  • Frankrikes och Danmarks misslyckande. Vad var det med Frankrike?
  • Korea och Tyskland som inledde så starkt och som sen tappade. Vad hände här?
  • Det otippade finalparet, Holland och Spanien
  • Finalen där domarna avgjorde vilka som vann
  • Sveriges berg- och dalbanespel
Att följa de svenska damerna är inget för någon med ett svagt hjärta. Hur kan det skilja så mycket i kvalitet under och mellan matcher? Hur kan man göra så många tekniska fel? Jag skulle inte bli förvånad om Sverige har flest tekniska fel av de lag som hamnade bland de åtta bästa.
 
Jag har alltid varit tveksam till Signell som tränare. Jag tycker han verkar handlingsförlamad när det går emot och jag kan inte förstå att han i så många av de inledande matcherna valde att ta starta med Hanna Blomstrand som var helt ur slag. Hon borde inte ens ha tagits ut till truppen. Någon gång måste man döda sina "darlings". Hanna var inte den ende som var ur slag. Nathalie Hagman var inte heller särskilt lysande. Bäst var Filippa Idéhn, Linn Blohm och Anna Lagerquist. Två lysande genombrott gjordes av Emma LIndqvist och Melissa Petrén. Båda är allroundspelare som Sverige kommer att ha stort nytta av i framtiden. Bella Gulldén visade att hon har högst nivå av alla men fick inte så mycket speltid på slutet. Bra var även Jamina Roberts och Carin Strömberg. Var sin bra match gjorde även Mikaela Mässing och Olivia Mellegård. Men som lag gjorde Sverige egentligen enbart två bra matcher, de mot Japan och Tyskland. Resten var så där. Men huvudmålet nåddes att få en kvalplats till OS. Och den platsen borde man inte kunna missa.
 
Nu närmar sig herrarnas "hemma"-EM. Jag tror inte att man ska ha för stora förhoppningar. Tycker det ser tunt ut på både höger- och vänstersex, även om jag är glad att Lucas Pellas fick chansen. Tror mellanrundan blir för tuff. Men vi får väl se.
 
Från hemmafronten kan jag konstatera att IFK Kristianstad blir farliga i år, trots allt. Nu har man fått upp farten. Jag kan dock inte att låta bli att konstatera att deras hemmapublik inte var så hängivna som man kunde tro. Det var värst så många som försvann från läktarna när det gick tungt för laget.
 
Och Lugis damer har också fått upp farten sen man äntligen bytte ut Dragan Brljevic. Att det skulle ta så lång tid!! Lugis styrelse är ofta svår att förstå sig på.

RSS 2.0