Topp och botten

Veckans skräll har onekligen RIK stått för. Vilken märklig förvandling från förlusten mot Skånela till utklassningen av Guif. Men det är det som är tjusningen med idrott. Men jag är ändå inte helt förvånad. RIK borde ha fler poäng än vad de hittills har hämtat in. Laget är bättre än sin placering. Inte lika glädjande för RIK var att Nacor Medina än en gång hamnat i blåsväder. Jag gillar Nacors sätt att spela handboll. Det är pang på i alla lägen och det stör mig inte heller att han är lite småful och irriterande, men han måste lära sig att hantera sitt humör. Jag är övertygad om att motståndarlagen utnyttjar detta och provocerar honom under matcherna. Det är faktiskt inte så snyggt det heller. Nu hotar Nacor med att sluta spela handboll i Sverige. Det har han sagt förr men i verkligheten är det nog inte så lätt för honom att få kontrakt utomlands. Han är inte tillräckligt bra.
 
Kristianstad var i serieledning för en dag. När händer detta senast? Antar att man får gå tillbaka 30-40 år. Men det är inte alls omöjligt att det kommer att hända fler gånger i år. Med tanke på handbollens betydelse för Kristianstad kommun så förtjänar man en sådan framgång. Men som sagt topplaceringen varade bara en dag för igår så vann Lugi mot Skövde. Men som vanligt kan jag inte bara glädjas åt framgången. Tyvärr så finns det alltid något som retar mig i Arenan.
 
Jag börjar med det negativa. Det hör inte till vanligheterna i Lund heller att man har ett lag i serieledning. Men i år är Lugis herrar riktigt bra. Man är i topp och möter ett annat bra lag, Skövde. Det är fredagkväll och Lundaborna bör inte ha så mycket annat för sig. Och ändå kommer det bara strax över 1000 åskådare. Det är uselt och ett sånt otroligt underbetyg åt Lugi och Lundaborna. När ska Lugi på allvar börja anstränga sig för att locka publik till Arenan? Varför ligger det inte högt på agendan? År efter år så är det samma tveksamma och usla marknadsföring. Är det verkligen helt omöjligt att få samma intresse och publiktryck i Lund som i Kristianstad? Och ärligt talat är det inte pinsamt med en enda ensam person i "klacken"?  
 
Varför har man förresten bytt ut inspringet med film, musik och eld mot att man bara lallar in i ett led? Blev det mer handbollsfest av det?
 
Nu det mer positiva. Vi som var på plats fick i alla fall uppleva en mycket bra handbollsmatch mellan två bra lag. Det var helt klart en av de bästa matcher som spelats i Arenan. Det var tempo och variationsrikt anfallsspel. Jag njöt större delen av matchen. Det är bara att konstatera att Lugi, till min förvåning, är bra i år. Spelet sitter helgjutet och laget börjar utstråla ett självförtroende. I går inledde Skövde bäst men Lugi verkade inte bli stressat av att hamna i underläge utan bara gnetade på. Och efter ett tag så var man ikapp och förbi. Lugi kan nog gå långt i år. Bäst i Lugi var Joakim Svensson i mål och mitt 9:an Anders Hallberg. Det sistnämnde har inlett strålande i år. Det finns inte många som är bättre på den positionen i Sverige. I Skövde var Linus Lake bra som alltid och jag är också imponerad av Andreas Cederholm. Han är inte lång men vilken skytt. Vilken spänst och man riktigt ser att han väntar in målvakten innan han skjuter. Arrenius var däremot blek. Bäst före datum verkar vara passerat. Sämst på plan var domarparet bröderna Gomér. De kom in helt fel i matchen och la nivån alldeles för lågt. Det går inte att spela handboll om man inte får röra vid motståndaren. Det upptäckte domarna efter ett tag och försökte höja nivån men då blev det bara en massa inkonsekventa domslut. De blåste nästan sönder matchen i en match som faktiskt var väldigt snäll. Ett klart underbetyg!
 
Äntligen så har de ansvariga för Lunds Arena bytt ut lampan på den ena projektorn. Det tog bara två år. Men nu när den projektorn lyser som det ska så märker man att det är dags att byta lampan på den andra också. Varför i hela friden bytte man inte båda när man ändå var uppe i taket och jobbade? Det är sånt jag inte förstår mig på. Även om en lampa kostar en slant så kan väl inte Arenan stå och falla med den kostnaden. Men det är nog ont om pengar. Klockan som jag tyckte att man skulle byta batteri på är nu helt borta. Den var tydligen sönder. Undrar om den kommer att ersättas så att det åtminstone finns en enda klocka som visar tiden i hallen? Vad kan en ny väggklocka kosta? Några hundralappar? Otroligt.
 

Kommentarer
Postat av: Gubbfint

Jag vill bara säga att jag håller med dig i marknadsfrågan. I Kstad så är fredagsmatcher de bästa publikmatcherna efter derbyn ochslutspel.Det generella publikintresset här beror på att marknadsfolket i IFK kan sin sak och har lyckats skapa en drivkraft bland företag att synas i samband med arrangemangen. Arenan är det bästa stället i stan att nätverka på. För privatpersonen har man gjort besöket i arenan till mer än en match:mat, dryck, supportershop, arrangemang i entre/korridorer, etc. Sen har man lyckats skapa en riktigt bra atmosfär inne i hallen:bra speakers (2st), bra modern musik som triggar publiken,oftast bra musikunderhållning innan o i pausen , en klack stods av klubben och elitseriens bästa inspring(gåshud utlovas).
Mycket av detta borde Lugi oxå kunna prestera med rimliga medelMan har precis som IFK de fysiska förutsättningarna på plats..Sen tar det sin tid att bygga supporterkultur, men den kommer inte gratis.
Och Kstad går det inte att missa att det är match, då det kommer en hel tidning i brevlådan inför varje match.
Hoppsas du besöker oss nästa vecka, en vecka före match har man sålt över 3000 biljetter.....
Tack för ordet.

2012-10-31 @ 20:22:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0