Åhus

Och så har beachhandbollen startat i Åhus. Det är fantastiskt hur denna turnering vuxit fram under åren. Vilken smart idé det var att köra igång. Och vilket klipp för Åhus handboll och kommunen.

Jag minns hur liten men charmig tävlingen var från början. Jag har för mig att det endast fanns en enda baja-maja. Sen har det vuxit och vuxit, men samtidigt så har charmen och lekfullheten också försvunnit. Det var härligt att gå mellan planerna i skogen och det var lätt att springa ner och ta ett dopp i havet mellan matcherna eller ta en matbit i restaurangerna. Nu är det mer välorganiserat och mer seriöst och mer tråkigt.

Jag nämnde problemet med alkohol tidigare. I ärlighetens namn så försöker arrangörerna göra vad de kan för att minska superiet, men det är inte bara tonårsspelarna som är ett problem, utan även många ledare, som deltar i turneringen på sin semester och tycker det är ok att dricka på kvällarna. Då är det inte konstigt att ungdomarna också gör det eller för den delen åskådarna som kommer från när och fjärran. 

Hörde en intervju på tv igår med företrädare för Båstads kommun eftersom Båstad fått kritik för att tjäna för lite på tennisveckorna. Men då har kritikerna inte förstått någonting. Det stämmer säkert att man inte direkt får in några slantar, men via skatten så drar kommunen in pengar från alla som tjänar pengar på Båstad Tennis. För att inte tala om den publicitet Båstad får som bara den är värd stora summor. 

Kristianstad kommun däremot verkar ha förstått vilken kassako Beachhandbollen är och sponsrar turneringen. Tänk om Lunds kommun också kunde förstå vilket värde Lundaspelen, världens största inomhusturnering i handboll (och basket), har för Lunds kommun. Här verkar det otänkbart att sponsra turneringen, utan kommunen tar istället bra betalt för alla tjänster. Ett exempel: kommunen ville för något år sedan dela ut turistkartor till spelare, ledare och supporters, men ville att arrangören skulle betala för kartorna!!! Lunds kommun är alltså lika korkad som kritikerna till Båstad verkar vara.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0