Handbollskväll

Jag kan fortfarande inte smälta att det har varit handbollskväll två tisdagar på raken. Som handbollsfanatiker är jag ju inte precis bortskämd med handboll i svensk tv. Tycker att Jihde gör ett bra jobb i studion. Det verkar banne mig som att han faktiskt gillar handboll.

Har en fundering kring dagens debatt om hur vi ska utveckla bättre spelare i Sverige och hur svenska tränare är skolade. Det var ju rätt intressanta idéer som ventilerades, men jag kunde inte låta bli att fråga mig hur dessa idéer ska kunna förverkligas. Många klubbar är konservativa och försiktiga, för att inte tala om Handbollsförbundet. Det finns en stor tröghet inom handbolls-Sverige. Vi är alldeles för rädda för att prova något radikalt nytt. Det gäller inte bara seniorhandboll utan även ungdomshandbollen. Varför t ex inte prova att ta bort ungdoms-SM helt och hållet? Eller varför kan inte fler lag tona ner betydelsen av tidiga framgångar?


Kommentarer
Postat av: Ungdomstränare

Ta bort usm. Varför då? Hur skulle det främja utvecklingen?



USM är en given del i en spelares utveckling. Att få spela matcher mot bra motstånd, där varje match är viktig och en förlust kan innebära respass. Kräver helt annan fokus och inställning än serielunken.



Som tränare är USM dessutom, i de klubbar som inte toppar för jämnan, enda chansen att se timmar av slit löna sig. Det kan vara oerhört frusterande att som ungdomstränare veta att laget kan mer, men att vissa individer tyvärr inte klarar det. Dessa individer ska ha lika mycket speltid i serie och andra cuper, men SM är chansen för de som kommit längre i utvecklingen att slippa "hämmas" av andra. Sen kan de som inte kommit lika långt utvecklas i sitt tempo, på träning och i serie.



Ovanstående kan låta tufft, men många tränare skulle inte fortsätta om det inte vore för nerven som SM skapar.

2009-11-11 @ 11:47:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0