Lite smått och gott

Såg Skjern förlora mot GOG i lördags. Jag hade totalt glömt bort att H43: s fd tränare Veroljub "Kos" Kosovac efter några år i Spanien numera är chefstränare för Skjern. Det var kul att höra honom försöka säga några ord på danska. Starten har varit hyfsad för honom i Skjern, men matchen i lördags var en viktig "fyrapoängsmatch" som alltså förlorades. GOG har därmed lyckats få en liten lucka ned till Skjern. Skjern spelar förresten en träningsmatch mot HC Midtjylland i veckan där alla intäkter går till målvakten Johan Jakobsens cancerbehandling. Johan har spelat för båda lagen. En snygg gest minst sagt. 

Dansk media pratar om en ny europeisk domarskandal. De rumänska domare som dömde Champions League matchen mellan Aalborg och Hypo Niederösterreich, och som Hypo vann, har tydligen varit inbjudna gäster hos Hypo under förra weekenden. Nu ska enligt uppgift europeiska handbollförbundet undersöka saken. Undrar om det kommer att finnas något år utan skumma domarincidenter?


Inför veckans Super Cup så kan man notera att Oscar Carlén verkar vara i gott slag. I helgen blev han Flensburgs bästa målgörare med 8 mål i matchen mot Hamburg. Det ska bli kul att se hur herrarna klarar sig mot Tyskland, Danmark och Norge. Och det ska bli intressant att se hur det funkar på V9 positionen. Matcherna går att se på TV4 Sport och jag längtar redan.

Danska landslags M6: an Michael V. Knudsen kan ev komma tillbaks till den danska ligan nästa säsong. Hans kontrakt med Flensburg går ut denna säsongen och han förhandlar bl a med några danska klubbar. Det märks att många spelare i det danska herrlandslaget börjar bli gamla. Ett generationsskifte är på väg och det kan innebära att den framgångsrika danska eran står inför ett slut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0