Mörker

Nu var väl matchen mot Danmark ikväll inte rena mörkret men på vänster 9 positionen har landslaget mer än problem. I kväll var det rena mörkret. Stackars Stenbäcken fungerade lika dåligt som mot Lugi senast. Matchningen av honom är tveksam. En kille utan självförtroende blir inte säkrare av att misslyckas i en landskamp. Jag hade gärna sett mer av Bliznac. Men det vi fick se av honom var inte heller lysande. Tänker bl a på ett läge i första halvlek när Bliznac helt plötsligt är fri på linjen, men helt ostörd väljer han ändå att spela in till mitt 6:an. Vad är det som gör att han och Stenbäcken inte vågar ta för sig? Problemet med V9 är i alla fall något för Staffan och Ola att bita i. Många experter tycker inte att Kim Ekdahl platsar, bl a att han är för valpig. Men jag tror i alla fall att han hade vågat ta för sig. Men det är inte lönt att spekulera eftersom han knappast är helt återställd till det är dags för EM.

Men som sagt det var inte enbart negativt ikväll. Det fanns en hel del ljusglimtar. I första halvlek var Persson helt ok (Hellgren och Perlskog envisades ett tag med att kalla honom för Anders Svensson!). Dalibor Doder, Lukas Karlsson och Oscar Carlén skötte sig också bra.  Niclas Ekberg som bara spelade i första skötte sig också utmärkt. Både anfallet och försvaret glimtade stundtals till.

Och så var Jonas Kjellman lika okoncentrerad som han tyvärr ibland är i landslaget. Det är väl inte alltid lätt att vara världsstjärna och möta alla förhoppningar och krav.


Kommentarer
Postat av: Avbytarbänken

Lite underligt i andra halvlek då man spelade med Doder och Lukas Karlsson samtidigt, trots att man fortsatte med ett växel/skytte-spel. Där hade Bliznac passat bättre.Håller med om det underliga inspelet, men hade inte Gustafsson trampat över så hade det varit en "genipass" istället. Stenbäcken var verkligen totalt usel. Tre av fyra skott gick rakt på målvakten.Tobbe Karlsson känns överskattad som försvarare.

2009-10-29 @ 22:38:26
URL: http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se
Postat av: !

Stenbäcken har ingenf ramtid i landslag. Pinsamt av kommentatorer att kalla Anders för Svensson hela tiden. TV4 förnedrar handbollen. Kim EdR hade iaf varit en bättre tillgång än tröge Stenbäcken och väldigt valpige Bliznac. Bättre med KIm i mitten (i framtiden), Oscar till höger och Doder på V9. Lukas också given att få mkt speltid.

2009-10-31 @ 13:24:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0