Ungdomsspelare

Zlatan har ju satt igång en diskussion i fotbolls-Sverige om att det är bra att ungdomar får chansen att spela i seniorlagen så fort som möjligt.

Och det är ju något som handbolls-Sverige tvingats till pga proffsflykten till utlandet och den dåliga ekonomin. Även om vi gärna hade sett att svenska klubbar blir framgångsrika utomlands, så är det positivt att våra ungdomar får chansen tidigt. Det kommer att gynna landslagen.

Det finns några exempel på hur illa det kan gå när man inte ger ungdomarna chansen. Vi har den svenska ishockeyn som tappat i slagkraft när man valt att ersätta flyktade svenska spelare med utländska istället för att släppa fram de egna ungdomarna.

Vi har de danska handbollsdamerna som också blivit sämre när man gjort likadant. I takt med att den danska damligan blivit allt bättre med utländska proffs så har landslaget blivit sämre.

Så ibland hoppas jag att svensk handboll fortsätter på den inslagna vägen och undviker importer från Balkan eller Baltikum, även om det innebär att vi kan glömma att något klubblag slår igenom internationellt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0