Damernas World Cup

Idag så var det Sveriges första match i World Cup i Århus. Vi var väl många som trodde att Sverige skulle vara chanslösa mot Ryssland utan Madeleine Gustafsson, Therese Isla Helgesson och Johanna Wiberg. Och

Och starten var katastrofal anfallsmässigt men efter underläge i början av matchen så kom Sverige tillbaka. När Gabriella Kain spikade igen i början av andra halvlek så gick Sverige ikapp och förbi. Slutresultatet blev 25-23 till Sverige.

Sabina Jacobsen som legat i skyttetoppen i svenska serien de senaste åren fick idag sin första riktiga chans i landslaget, vilket hon förvaltade väl med fem mål. Och försvarsmässigt skötte hon sig också rätt väl efter en lite skakig början. Wallén gjorde också ett piggt inhopp med bl a två straffmål. Men bäst ändå var Gabriella Kain i målet.

Det kanske kan bli ett svensk roligt VM trots alla skador. Men antagligen måste damerna bli stabilare framåt för att kunna gå långt. Det är märkligt hur tjejerna kan tappa anfallsspelet helt och hållet. Hur är det möjligt att tappa så många bollar? Men bakåt känns det verkligen stabilt.

Med tanke på hur unga de flesta tjejerna är så borde Sverige om något år kunna hamna i den absoluta världstoppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0