Däst

Efter alltför mycket julmat och dryck känns det skönt att återigen börja tänka på handboll. Det känns bra att uppehållet inte varade längre.

Inte var det en större överraskning att Pelle Käll fick kicken före jul. Men hur tänkte man egentligen när man tog dit honom? Synd att man inte fick höra snacket. Fattar fortfarande inte hur man kunde tro att det skulle bli en bra värvning. Hoppas nu att Pelle Käll analyserar varför det även den här gången inte gick så bra för honom. Hans största brist verkar oförmågan att kommunicera med spelarna. Kanske det är dags gå en kurs?

HEH utropar stolt att Jonathan Stenbäcken kanske för gott skrivit in sig i historieböckerna med sina 20 gjorda mål och imponerande 14,1 MEP. Verkligen en imponerande prestation men är det något man kan vara säker på så är det att hans första plats inte kommer att vara för evigt. Om man nu inte får för sig ändra regelverket så att det blir ännu svårare att nå dessa poäng. Alla rekord slås förr eller senare.

Igår var det en full omgång (även om Ystad-H43 tydligen tillhörde nästa omgång). Det hör inte till vanligheterna. Omgången innehöll några förvånande resultat. Tänk att Lindesberg kunde slå Skövde hemma! Vem hade trott det? Så det här Lindesberg som jag dömt ut flera gånger under säsongen redan har tydligen inte vikt ner sig. Starkt att laget tydligen fortfarande tror sig kunna klara av kontraktet. Och Aranäs visade åter styrka genom att spela jämnt med Sävehof. Man var ytterst nära att plocka en pinne. Jag är riktigt imponerad. Tydligen gick det tufft till i matchen. Och vem hade trott att Hammarby skulle vinna mot Drott även om Drott helt klart har svårt att hitta rytmen. Däremot klättrar Alingsås äntligen sakta men säkert uppåt i tabellen. Det kan bli en rolig vår för laget. Och Lugi visar att man är stabilare i år än de förra säsongerna. Och Ystad visade glädje efter att ha tappat Pelle Käll och vann över ett H43 som annars också är på uppgång. Kristianstad förlorade väntat mot Guif. Men snart kommer Lars Möller Madsen. Undrar hur det ska gå?

Matcherna kommer tätt nu före VM. Redan i morgon och övermorgon är det dags igen när serien vänder. Och sen är det dags att börja ladda för VM. Kim Ekdahl du Rietz visar att han kanske äntligen har lyft sig en nivå. Just nu så är han i bra form. Men jag undrar ändå om han får sitt stora genombrott i VM, så som Staffan Olsson verkar tro. Kim känns fortfarande inte tillräckligt mogen och rutinerad. Men jag har ju haft fel förr.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0