Förlust

Danmark vann alltså som väntat, men det gick ju inte riktigt illa. Bara lite så där halvdåligt på slutet. Början på första halvlek var däremot rätt positiv. Synd att man inte kunde fortsätta på den inslagna linjen.

Sandström skötte sig i mål, men frågan är om han lyckade spela till sig en plats i truppen. Men hans räddningar på Lars Christiansens kantlägen var riktigt läckra. Kim Ekdahl och Robin Andersson var riktigt pigga i början, men Kim gick ner sig när han helt plötsligt inte vågade ta för sig längre. Undrar om Robin tog Lukas plats nu. Det vore kanske inte helt fel.

Men det är jädrigt surt att svenska lagets oförmåga att lägga bra straffar fortsätter. Det är precis som om svenska straffskyttar inte tänker när de ska skjuta. Varför är det helt omöjligt att först finta målvakten och sen skjuta när målvakten är ur balans. Det var pinsamt att se både Ekberg och Petersen slänga bort tre straffar i rad. Man kan jämföra med Lars Christiansens straffskytte där han väntade tills Sandström börjat röra sig.

Överlag så är Danmark ett smartare lag. Man verkar tänka mer när man spelar och antagligen är Wilbek en betydligt smartare coach än Staffan/Ola.

Det är oroväckande att det svenska anfallsspelet kunde köra fast som det gjorde i andra halvlek. Det verkade inte finnas någon reservplan när det kärvade. Vi får nog räkna med rejäla svackor i spelet under matcherna i VM.

Och in med Jernemyr i laget!!



Och det verkar inte bara vara jag som tycker att Daniel Kristiansson är en dålig kommentator. Axnér verkar också tycka att Daniel är korkad. Annars hade han inte drivit med honom som han gör.


Kommentarer
Postat av: hh

Med tanke på att man spelade utan vänsterhänt niometersspelare som normalt sett är våra starkaste kort på niometer och att man saknade ett par andra viktiga spelare så var det ett bra resultat, särskilt med tanke på att det här med undantag av ett par spelare var ett ordinarie danmark.

2010-12-08 @ 23:38:03
Postat av: Tuntankarn

Oftast går ju svenska förbundskapteners/coachers energi åt till att protestera mot 99 % av domsluten emot så där finns väl en del att hämta...

2010-12-09 @ 18:24:06
Postat av: Tuntankarn

Va skönt det är att skicka nån dum tanke till en gästbok där inte Leif Lindenhall ska läsa genom och sen censurera bara för att man måste vara hövlig!

2010-12-09 @ 18:25:21
Postat av: Tuntankarn

Ja Jernemyr måste komma med i sluttruppen!

2010-12-09 @ 18:26:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0