Toppmatch

Lugi visade idag mot Sävehof att de blir ett topplag i år. Åtminstone om Kim Ekdahl du Rietz fortsätter att vara lika bra som han var idag. När Kim lyfter så lyfter också Lugi. Men det känns faktiskt som om Lugis spel fungerar bättre och bättre varje match. Idag var man det bästa laget mot ett Sävehof som kändes lite oinspirerat men ändå så tar Sävehof en poäng. Det är imponerande att Partillegänget gång på gång gnetar sig till poäng och när Johan Andersson blev utvisad under matchens sista två minuter så trodde jag att Sävehof skulle vinna, men så blev det alltså inte.

Kim Ekdahl har verkligen blommat ut de senaste matcherna. Jag är så glad att han äntligen visar upp all den talang som han utan tvekan har. Jag hoppas det håller i sig över VM och resten av elitserien.

I Sävehof så öste Jonathan Stenbäcken in mål efter mål, åtminstone i början. Men största anledningen till att det blev en poäng var annars målvakten Thomas Forsberg. Under mitten av andra halvlek så räddade han det ena friläget efter det andra. Hade han bara fixat hälften av alla frilägen så hade Lugi vunnit klart idag.

En skillnad från förra året är förresten att Lugi tar timeout mycket snabbare och vid rätt tillfällen. När Sandgren och Zanotti delade på ledarskapet så dröjde det ofta alldeles för länge innan timeout-kortet kom fram.

Publiksiffran på över 1600 personer trots vinterkylan är inte dålig.

Men jag kan inte låta bli att undra varför Lugi inte har en konsekvent linje när det gäller arrangemangen. Under derbyt så kunde man vinna VM-biljetter om man röstade på matchens lirare, men idag så fanns inget i potten. Även idag så var det underhållning i pausen, men snart kommer väl en match utan någon underhållning.

Lugiklacken gjorde också ett bra jobb idag. Jag hade dock önskat att man kunde trumma i samma tempo en längre stund. Redan efter några sekunder har man ett så högt tempo att ingen i publiken kan hänga med. Tycker förresten speakerbordet kunde ha bättre samspel med klacken. Ibland när klacken försöker få igång publiken så spelar man helt plötsligt musik och dränker klacken,

Och Lindesberg vann äntligen en match och tog därmed sista chansen att klara kontraktet. Det måste kännas skönt för de orangea. Kanske växer självförtroendet nu så att det kan bli ännu fler poäng.

Att Guif skulle vinna var väntat och det var väl lika väntat att det skulle bli jämnt mellan Ystad och Drott. Jag har ju dömt ut Ystad i den här bloggen, men man ligger trots allt på en sjätteplats.

Kristianstad verkar ha tappat lite av orken. Kommer man att sjunka i tabellen nu? H43 vann väl lite väl stort i måndags.

Axnér dominerade i gårdagens handbollsklubb. Programmet behöver en som säger ifrån. Men varför går Hellgren så ofta i försvarsställning? Tror inte att personkemin mellan är den bästa mellan Hellgren och Axnér. Jag tycker i alla fall att Axnér har mer koll på läget och framförallt så är han betydligt tydligare i sin analys och i sina åsikter. Hellgren är lite väl flummig. Men jag tycker fortfarande att Handbollsklubben behandlar ämnena alldeles för kortfattat. Det känns inte seriöst när man aldrig går på djupet med någonting.

Av det behandlades igår så vill jag bara säga att jag håller med Axnér om att förbundet varit dåliga på att marknadsföra VM utanför handbollskretsen. Det verkar som om man tror att bara de redan frälsta är intresserade av ett VM. Annars hade man väl försökt att marknadsföra VM på andra ställen än i handbollshallarna.







Kommentarer
Postat av: dfg

"Tror inte att personkemin mellan är den bästa mellan Hellgren och Axnér."



Tror? Du skulle bara veta vad Hellgren anser om "kollegorna Axnér, Jihde och Ekwall.

2010-12-02 @ 07:39:58
Postat av: lovisa

godmorgoN:)

2010-12-02 @ 08:35:02
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: dnul i neröS

Håller med dig till punkt och pricka i vad du skriver om handbollsklubben. Axner levererar, Hellgren försvarar sin antika syn och vägrar ta steget från "Bengans melodi" till dagens handbollstänk. Dra sedan ner antalet frågor att belysa eller förläng programmet.

2010-12-02 @ 09:38:05
Postat av: LL

Gillar att det blir lite diskussioner mellan olika synsatt i handbolsklubben synd bara att det ska avbrytas precis nær diskussionen borjar bli intressant. Bara att instamma med alla andra, langre program eller farre amnen. Att Axner och Hellgren inte ar bastisar har val varit tydligt lange men tycker snarare att det lyfter programmet.

2010-12-04 @ 10:44:47
Postat av: Enslingen

Detta med att avbryta är Leif Lindenhall specialist på på sin egen hemsida AlltOmHandboll. När det inte passar så bryter han in och avslutar alla diskussioner, precis när det börjar hetta till och bli intressant. Skulle tro att han är vår näste storcensor!

2010-12-04 @ 17:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0