Dags att vakna

Det börjar kännas som om Lugis spelare efter en lång svit utan förluster har börjat tro att de kan vinna matcher även om de går på halvfart. Men handbollsspelare bör veta att man inte vinner några matcher om man inte har rätta viljan och om Lugi efter de två senaste derbyförlusterna (som nu är tre raka) inte börjar inser detta så lär det inte bli någon SM-final, något som de vinröda verkar börja hoppas på. Dagens inledning mot HK Malmö var nästan pinsam. Lugi var lika blekt som färgen på bortastället.

Men  det var inte bara spelarna som hade dåligt fokus. Redan efter några få minuter var det tydligt för alla Lugifans i Malmö Arena att Lugi inte var på plats rent mentalt. Men Zanotti och Sandgren återföll i gamla synder och väntade alldeles för länge med ta time-out. Det var rätt sympomatiskt att Zanotti tog fram time-out korten efter runt 10 minuter men valde att lägga ner det för att istället ta fram snusdosan och sen dröjde det ytterligare några minuter och ytterligare några mål i baken innan kortet kom fram. Och då var matchen redan körd. Det är rätt märkligt att man inte inser att man faktiskt kan ta time-out när det börjar gå dåligt, man behöver inte vänta tills katastrofen är fullbordad. Med en tidigare time-out från Lugi kunde det ha blivit en match. För efter time-outen så blev resten av matchen jämn.

Och vad Kim Ekdahl höll på med är ett mysterium. Han sprang omkring och skrattade och snackade med motståndare och lagkamrater, men gjorde inte mycket rätt spelmässigt. Han sköt från fel lägen och när han hade bra lägen så passade han till lagkamrater eller så försökte få frikast genom att fastna i motståndarförsvaret. Jag har tidigare skrivit att det som hindrar Kim från att bli en storstjärna är hans psyke och Kims insats idag visade att det är något som inte stämmer mentalt. Han blev också mycket riktigt bänkad stora delar av matchen.

I slaget i Malmö fick Lund torsk. Förutom Lugi så förlorade även H43, men de försökte verkligen vinna, till skillnad från Lugi. De spelade helt jämnt med Ystad men förlorade när Uddevalladomarna visade ut Roganovic i slutminuterna. Utvisningen var helt klart mycket hårt dömd och det var märkligt att den togs av måldomaren som inte kan ha sett situationen. Plandomaren däremot reagerade inte. Jag förstår Pelle Käll att han skällde ut domarna efter matchslut. Det är alltid tråkigt när domarna avgör matchutgången. Måste säga något om Daniel Lindqvist. Det snackas mycket om Roganovic men Daniel är lika viktig för H43. Han kanske är en doldis för många men jag tycker att han är en av elitseriens bästa spelare.

Jag kan inte låta bli att nämna att det fortfarande är konstigt att Ystad inte får ut mer av sina stjärnor. Inget av lagen idag kändes som några SM-finalister.

Sammantaget tycker jag att arrangemanget var lyckat. Det var kul att se så många handbollsfans på ett och samma ställe. Och Malmö Arena är Sveriges snyggaste på insidan, sen kan Stockholmare och Göteborgare tycka vad de vill. Men det var synd att man inte lyckades sätta svenskt åskådarrekord i elitseriehandboll.



 




Kommentarer
Postat av: !

YIF´s stjärnor? Seifert spelade inte och Ekberg spärrades av helt på sin kant. Istället gavs då Philip Nilsson utrymme och var mkt bra. Den tredje "stjärnan" är kanske Hammarstrand och han var bäst på uteplan tillsamans med Gedda.



Vi satt närmast utvisningen på Zoran och den är solklar om än oavsiktlig. Slag upp i ansiktet. Axnér var kanske den skyldige som knuffar Nilsson mot ZoRo.

2010-02-14 @ 07:34:42
Postat av: Stinga

Det Kim EdR och Lugi visar upp påminner oroväckande mycket om Sävehofs sammanbrott efter VM förra året.

Är det så att vissa spelartyper inte klarar att hantera både stora och mindre sammanhang på ett bra sätt? Och är det så att klubbar och landslag måste hantera detta på något sätt?

2010-02-14 @ 11:05:26
Postat av: Anonym

Lugi HAR problem. Kim EdR har länge haft problem med psyket och inställningen till sin handboll. När nu äve Forsmoo behöver flytta hem pga saker utanför handbollen så klart att detta påverkar. Hoppas dock de löser detta så att Lunds stolthet kan komma igång till slutspelet.

2010-02-14 @ 12:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0