Danskt

I morgon så är det pokalfinal i dansk handboll, både för herrarna och för damerna. Pokalfinalerna är stort i Danmark precis som i andra länder. Varför är det omöjligt för oss svenskar att engagera oss i cup spel? Varför kan det aldrig bli lika stort i Sverige?

FCK är representerat i båda finalerna. Damerna möter SK Århus (som är en av de klubbar som har störst problem med ekonomin) och herrarna möter serieledande Bjerringbro-Silkeborg. Skulle tro att FCK: s damer och Bjerringbros herrar kommer att vinna.

Danska damlandslagets tränare Jan Pytlick gjorde förresten ett lite märkligt utspel i veckan. Han gick till attack mot Aalborg och kritiserade klubben för att satsa svenskt med resultatet att Aalborg har svårt att behålla sina danska stjärnor. Han menade också att satsningen på svenska spelare i förlängningen försvagar det danska handbollslandslaget. Det är väl tveksamt att orsaken till att det gick dåligt för de danska damerna i VM skulle bero på de svenska spelarna i Aalborg. Men det är nog mycket troligt att alla utländska stjärnor i den danska damligan är skälet till att damerna tappat i slagkraft. De unga danska tjejerna i de olika klubbarna får säkert för lite speltid. Det försvårar sannolikt möjligheten att få fram nya danska talanger.

Noterar dessutom att Ystadbekantingen Henrik Knudsen är uttagen i den danska EM-truppen. Det tog verkligen tid innan han kom med, men tydligen går det verkligen bra för honom i Polen.


Kommentarer
Postat av: Malmöbo

Det har varit stort med cupen en gång i tiden, åtminstone var det så i Malmö i början av 1970-talet. När IFK Malmö, i div 2 (då andra serienivån) möte storlaget Hellas i semifinal i svenska cupen, kom vill jag minnas, 4040 åskådare till Baltiskan.

Det var tider det!!

2010-01-02 @ 13:49:05
Postat av: njem

tycker helt klart det vore kul med ett återupplivande av formatet svenska cupen i handboll....speciellt för alla i de lägre divisionerna. frågan är väl om det finns intresse och hur långt ner i divisionerna man ska gå....eller bara att olika divisioner kommer in efter ett visst antal omgångar...hmm...

2010-01-02 @ 17:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0