Fallet Kjell Eliasson

Har glömt att kommentera Elitdomarföreningens inlägg i debatten om Kjell Eliasson. Ordföranden Jonas Åström kom med ett uttalande i förra veckan. Med tanke på hur han och partnern Niclas Widell brukar döma matcher är det inte särskilt förvånande att Elitdomarföreningen eller Jonas Åström inte verkar ha förstått problemet.

Man kan egentligen inte förvänta sig något annat än att domarna sluter leden och ställer upp för domarbasen. Det brukar ju fungera så när en grupp utses för kritik utifrån. Naturligtvis tycker man då att kritikerna har fel och att det inte finns något som helst som är fel i det man själv sysslar med. 

Det är illa att man inte verkar fatta att det inte spelar någon roll om kritiken saknar grund eller ej. Det handlar inte om Kjell Eliasson gjort fel eller ej. Problemet är att flera tränare i elitserien tappat förtroendet för honom.

En förutsättning för att kunna döma eller vara delegat är att de man har i uppdrag att bedöma har förtroende för en. Saknas förtroendet kan man inte utföra sitt uppdrag. Kjell Eliasson verkar ha sålt bort förtroendet hos alltför många elitserietränare för att kunna fungera som domarbas och matchdelegat. Och eftersom jag inte kan se hur Kjell Eliasson skulle kunna bygga upp förtroendet igen, så finns det ju ingen annan utväg än att avgå för handbollen skull. Det är konstigt att varken han eller Elitdomarföreningen verkar förstå detta. För i Elitdomarföreningens svar tas naturligtvis inte upp problemet med att förtroendet saknas och hur man bör göra för att förtroendet ska återskapas. Antagligen är man mer mån om sig själva och sin position än om handbollen. Det handlar mer om prestige än om förnuft.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0