Lagsport

Måste först konstatera att det inte alltid är lätt att förstå de kommentarer som skrivs.

Och nu något om lagsport. Kiel blev åter igen tyska mästare. Det är ingen slump. Hamburg och Rhein Neckar Löwen värvar stjärnor men vinner ändå inte. Lagsport är något speciellt. Det går inte att bara värva lysande individualister och tro att det ska ge resultat. Ett lag är starkare än summan av de enskilda individerna. Det är märkligt nog allt för vanligt att klubbar tappar omdömet och tror att det går att köpa sig till framgångar. Om jag för en stund ska bli allvarlig så är detta inte något som är begränsat till idrottsvärlden. Det är ju också modernt inom arbetslivet att fokusera på individer. Det är alldeles för många orgaisationer som prioriterar individuella prestationer istället för gruppers. Och det kostar mer än vad man tror.

Såg avgörande matchen mellan Kiel och Grosswallstadt. Några tankar från i lördags. Vad ska man säga om Mattias Andersson i mål? Han har alltid varit en duktig målvakt men som han har blommat upp på gamla dar. Och visst hade det varit kul att se Gentzel i eltiserien nästa år?`Gud vad bra Filip Jicha är, vem kan konkurrera med honom om positionen som bäst i världen? Har inte Joakim Larsson stannat i sin utveckling? Är det inte något som är fel på Omeyer? När började han egentligen med sitt psykopatbeteende? Och vad är det fel på Zeitz? Det är bara att titta på hans ögon så ser man att det är något som inte stämmer. Blicken är helt tom. Men han är verkligen otroligt underhållande på plan. Och visst har Ahlm blivit sämre i det offensiva spelet, men det finns fortfarande ingen annan svensk som är i närheten på linjen. Och tänk om vi hade någon spelare i Sverige med samma spänst som Narcisse. 

Kan det vara så att H43 värvat en linjespelare från Lindesberg? 

Nu börjar snart fotbolls-VM och vilken skillnad det är i mediabevakning jämfört med handbolls-VM. Synd att Sverige inte är med i Sydafrika, men det ska ändå bli roligt att se alla fotbollsmatcherna den närmsta tiden. Allt handlar trots allt inte om handboll.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0