Mer om H43

Jag har tydligen retat upp en blå supporter. Han menar att H43 har en bättre ekonomi än Lugi och att man gör rätt som satsar på juniorerna. Han menar att man ska satsa långsiktigt och inte vara kåt på en SM-titel.

Jo, det är rätt att Lugi också har problem ekonomiskt. Men till skillnad från hur H43 har agerat tidigare så har Lugi jobbat långsiktigt med att få rätsida med sin ekonomi. Man har hittills varit försiktiga när det gäller att dra på sig kostnader. Det missade slutspelet i år kom dock säkert som en negativ överraskning. Jag tror inte att Lugi kommer att riskera sin ekonomi om Dalibor skulle visa sig bli för dyr. Då avstår man säkert hellre.   

Jag hävdar fortfarande att H43 som tydligen trots allt gjorde ett plusresultat förra året (en bidragande orsak var säkert skadan på Milosevic, som gjorde att H43 slapp betala ut lön), har en ansträngd ekonomi. Valet att satsa på juniorer beror mer på hänsyn till ekonomin än en vilja att satsa långsiktigt.

Nu verkar det dock som att värvningar kan vara på gång. Enligt uppgift så tittar H43 norrut i sina värvningsförsök. Tydligen kan en spelare från Djurgården och en från Hammarby vara på gång. Man letar främst efter en M6: a naturligt nog.

Lite förvånad är jag att man drar på sig kostnader i form av administrativ personal. Man anställer Uffe Mohlin på heltid som press- och marknadschef. Mohlin har ju fungerat som sportchef tidigare, utan någon större succé (tänker bl a på de poängavdrag som drabbade H43 och som Mohlin var ansvarig för). Antagligen har personliga kontakter spelat en roll när han anställdes. Och dessutom anställer man en verksamhetschef på 60 %. Och detta bara ett halvt år efter att man inte hade råd med kanslipersonal. Om man nu har lyckats få in nya sponsorpengar så tycker jag nog ändå att man kunde hållt igen på administrationen och istället satsa på någon spelare. För blir det inga nyförvärv så tror jag att de blå får det svårt att hålla sig kvar. Och åker man ur så skulle det innebära ett stort ekonomiskt bakslag.

Till sist, ett stort grattis till H43/Lundagårds Ebba Engdahl som helt plötsligt ska spela UVM. Verkligen kul att hon får chansen, trots att hon aldrig tidigare spelat någon landskamp. Ebba är dotter till lagets duktige tränare Kent, som fört ungdomslaget hela vägen upp till elitserien. En stark prestation och en framgång som jag unnar Kent efter alla år som ungdomstränare. Det ska bli intressant att följa laget i elitserien. Det kommer säkert att gå bra. Jag tycker att man gjort kloka värvningar.


Kommentarer
Postat av: Lundabo

Skrattretande att påstå att H43 klarade ekonomin bättre än LUGI. Klubben var konkursmässig. Styrelsen kickades och Uddenäs fick gå in och rädda klubben med miljonbidrag igen för 3:e gången på 10 år. Kom inte och jämför Lundaklubbarnas långsiktiga ekonomisk koll för de ligger inte i samma liga.

2010-06-06 @ 13:23:32
Postat av: Tidigare spelare för Kent

Det är väl den enda framgången Kent har haft som tränare.

Antingen har han bättrat sig(tvivlar på det) eller så ligger någon av de andra tränarna bakom succén.

Kent är verkligen ingen höjdare till tränare, eller så är det bara kvinnor som har respekt för honom....

2010-06-16 @ 14:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0