Gårdagens match

Det var ju en rolig match igår mellan Hammarby och Guif. Verkligen svängigt i högt tempo. Klart sevärt tycker jag. Det är kul att se Guif. Jag gillar deras sätt att verkligen satsa 100 % i alla lägen. Och vem kan inte beundra Robin Andersson snabba fotarbete eller speeden på kantspelarna. Men Zacke verkar ha problem med fokus. Det var alldeles för många missar och det har var väl varit så ett tag nu. Det håller inte i slutspelet. Och när målvakten Daniel Johansson har en bra dag så är Guif svårslagna. Är lite nyfiken på en sak. Guif värmde upp i svart-rödrandiga tröjor. Vad är det för tröjor? Och varför har man inte dem som matchställ? Det är för få randiga tröjor i svensk handboll.

Hammarby gjorde ingen dålig match. Tycker att man spelade ovanligt klokt. Tingsvall blir bättre och bättre som skytt, men han hade problem i försvaret mot de snabba Guifarna. Och vad månde bliva av Doderkopian Pujol? Vilken lirare! Och Åström var som vanligt bra i målet.

Det var intressant att jämföra coachningen före och under match. Staffan Olsson är påfallande tråkig. Guifs tränare har helt annan utstrålning och säkert även större förmåga att lyfta sina spelare.

Är inte Hammarbys speaker en av de mest irriterande i Sverige? Jag klarar inte riktigt av hans tjoande varje gång Hammarby gör mål.

Frågan är dock om Guif klarar av att hålla formen även i slutspelet? Skulle gissa att man toppat formen för att kunna nå slutspelet efter det risiga starten på säsongen. Men lyckas man blir man farliga i år också. Hammarby bör också klara sig vidare till slutspel, men väl där tror jag inte att det går lika bra som vanligt. Hammarby är sämre i år.

Och ikväll lär båda Lundalagen få stryk. Och det samma gäller väl även för Malmö och Skövde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0