Slutspelsplatserna

Hammarby är i praktiken klar till slutspel, men sen är det fortfarande ovisst om vilka lag som kniper de två sista platserna.

Tabellställningen är:

7. Lugi 25 11 2 12 692 727 -35 24
8. Redbergslid 25 11 1 13 758 746 12 23
9. HK Malmö 25 11 1 13 675 706 -31 23
10. IFK Skövde 24 10 2 12 670 683 -13 22

Skövde har två matcher kvar att spela och övriga en match.

Lugi möter Lindesberg borta. Normalt en svår match, men Lindesberg har inget att spela för eftersom de inte kan undvika kvalet. Det kan räcka för att det ska bli en Lugivinst.

RIK möter ett Alingsås som verkar ha börjat komma igång igen. Det bör bli förlust för RIK. Jag tror vi kan räkna bort RIK från slutspelet.

Malmö möter Kristianstad hemma. Det kan ju gå hur som helst, men jag tror att Malmö får problem med nerverna och att Kristianstad därför vinner.

Skövde möter Hammarby hemma och H43 borta. Det bör bli minst två poäng. Man kan säkra platsen genom två vinster.

I så fall blir det Lugi och Skövde i slutspel. Lugi kan till och med förlora mot Lindesberg, om nu Malmö och RIK förlorar.

Jag har varit tveksam till Lugis slutspelsplats tidigare, men efter RIK: s förlust igår, så känns helt plötsligt slutspelsplatsen möjlig. Det gäller bara att Anders Hallberg och Kim Johansson lyckas dra med sig resten av laget.

Jag och många andra har ju tyckt att Lugi underpresterat under våren. Men när jag tänker efter så tippade jag Lugi som 7: a i serien före säsongsstart. Så egentligen ligger de på den plats jag hade förväntat mig. Lugi är antagligen inte bättre än vad tabellen visar. Det handlade kanske bara om ovanligt mycket flyt i höstas.


Kommentarer
Postat av: http://stockholmshandbollen.bloggagratis.se/

Solklart fall....Lugi klarar ej slutspel. Zanotti får åka på bröllopsresa tidigare än beräknat. Skövde vinner mot Hammarby idag(bra då Skövde ska vara där)...RIK klarar 8:e platsen då man tar 1 poäng mot AHK i sista....då är man 8:a med bättre målskillnad...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0