En landskamp

Igår möttes Danmark och Vitryssland i EM-kvalet. Det var en del snack om Siarhei Rutenka före matchen. Kunde han lyfta Vitryssland så pass att de kunde utmana Danmark. Men det kunde han inte. I Barcelona konkurrerade han ut Mikkel Hansen men i gårdagens match var Mikkel totalt överlägsen. Mikkel gjorde mål när det behagade honom. Efter att ha gjort 10 stycken så fick han vila resten av matchen. Rutenka däremot var rätt osynlig och kom upp i 4 mål. Det måste ha kännts skönt för Mikkel att få lite revansch för tiden i Barcelona.

Danmark vann rätt enkelt och hade fullständig kontroll över matchen och de flesta spelarna fick tid på plan. Vid sidan av Mikkel Hansen så skötte sig René Toft Hansen och evigt unge Lars Christiansen alldeles utmärkt. Toft Hansen kommer att bli en bra ersättare för Michael Knudsen. Det var också intressant att se Kasper Irming ta för sig på plan. Han är från början kantspelare men spelade i går på nio meter. Det han saknar i längd kompenserar han med speed.

På söndag så spelar Danmark mot Schweiz. Det lär väl bli vinst då också och då är EM-platsen i princip redan klar. Det enda lag i gruppen som kan hota Danmark är Ryssland, men de är ju inte längre vad de en gång var.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0