AG Köpenhamn

AG är onekligen ett intressant projekt. Undrar vilket svenskt lag som blir det första som vågar starta upp något liknande. Läste i Ekstrabladet lite om målsättningen, vilken är inte mindre än handboll i världsklass, familjeunderhållning i särklass och hela Danmarks handbollslag.

För att nå dit så satsar man på ett lag som består av många de danska storstjärnorna eftersom man vet att de egna stjärnorna lockar publik. Matcherna ska vara av toppklass både sportsligt och showmässigt. Man har skaffat en Arena som tar över 8000 åskådare. I premiären kom mer än 6000 personer. Man ska ha Skandinaviens största ljusshow. Man ska "sexa" till laget bl a genom de nya tuffa tröjorna utan ärmar. Man tänker även på barnen, det ska t ex även finnas en hoppborg. Man har anlitat proffs för att skriva en klubbsång. Och man satsar rejält på sponsorerna. Just nu har man 175 sponsorer men målet är 1000 stycken! Och vad kostar nu allt det här? Budgeten i år är på 30 miljoner DKR, vilket är runt 40 miljoner SEK. Hälften går till spelarna och hälften till organisationen. Tänk att Niclas Ekberg får vara med om allt det här!

Men som sagt. Vilket svenskt lag blir det första att matcha samma koncept? För att bryta sig in i massmedias totala fixering av fotboll och hockey så måste något lag klara av att genomföra ett projekt som AG: s. Annars kommer handbollen fortsätta att bli styvmoderligt behandlat. Snillena i TV4 trodde under förra säsongen att det kan bli HK Malmö som kommer att leda utvecklingen i Sverige. Ja, förutsättningarna finns kanske, men finns kompetensen och viljan?

Kommentarer
Postat av: fd Avbytarbänken

Kul att du fortfarande håller igång. Ibland kliar det i Avbytarbänkens fingrar, men samtidigt skönt att inte känna pressen att behöva klämma ur sig inlägg varje dag. Dagens inlägg hade garanterat handlat om sambandet mellan Handbollsmagasinets tveksamma klass och Johan Petterssons come back. Dåligt med pengar?



För att hålla vår årliga tävling igång så tänkte jag bjuda på en sluttabell. Håll till godo.



Sävehof

Alingsås

Drott

Guif

Ystad

Malmö

Skövde

Lugi

--

Kristianstad

Redbergslid

--

Aranäs

Hammarby

H 43

--

Lindesberg

2010-09-11 @ 14:25:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0