Antiklimax

Vi var flera som hade förväntat oss en upplevelse av de båda tränarprofilerna Zanotti och Axnér under dagens match. Vilket tryck skulle det inte bli när två personer som alltid velat sticka ut skulle få fria händer! Men vad hände? Axnér satt tyst på bänken hela matchen och Zanotti har aldrig varit lugnare vid sidan av plan. Var det premiärnerverna som spökade? Eller var de tyngda av insikten av att de själva hade det fulla ansvaret?

Matchen vanns av Ystad precis som jag trodde. Men Lugi var inte dåliga och matchen var jämn, förutom under Lugis usla inledning. Det är möjligt att Lugi har förbättrat sin självkänsla och mentalitet, men mycket var sig likt i spelet. Jag såg någonstans att Zanotti vill att spelet ska bygga på individuell skicklighet. Varje spelare ska vinna sin match, varje spelare ska vara individuellt skickligare än sin motståndare. Och det är väl det som är Lugis svaghet. I matcher där man möter spelare som också är individuellt duktiga så går spelet i baklås. Då vore det ju bra att ha ett grundspel att falla tillbaka på. Lugi skulle få ut mer av Kim Ekdahl om man kunde sätta honom i lägen istället för att han själv alltid ska försöka skapa sina lägen själv. Kim Ekdahl var sig också lik. Inte ett skott utifrån, utan istället ständiga försök till genombrott eller spel i sidled. Hur länge ska axeln egentligen spöka? Men Lugi är bättre med Kim på plan. Det blir ett helt annat tryck mot motståndarna. Så därför är det ju totalt obegripligt att Zanotti valde att börja matchen utan Kim. Han kom inte in förrän Lugi tog time-out vid ställningen 1-6. Likaså var det märkligt att nyförvärvet Fredrik Wahlström fick så lite speltid och att man istället valde Mikael Söndergaard. Nyförvärvet i mål Linus Persson hade ingen lyckad dag. Bättre gick det för Joakim Svensson som var skälet till att Lugi lyckades komma tillbaka efter den dåliga starten. Förutom Joakim så skötte sig Gudmundsson och Bååk. Men varför fick Lindell inte några passningar?

Men Lugi kommer igen. Det fanns ändå ett tempo och en vilja som kommer att räcka långt i serien. Men jag är rädd för att det mycket väl kan bli en förlust även i nästa match. Det blir tufft att möta HK Malmö borta på lördag.

Lugis klack försvann tydligen i slutet av förra säsongen. Det är synd för klacken var bland de bästa i Sverige. Enligt uppgift gav man upp när Lugi inte ville uppfylla alla löften man hade lovat klacken. Men några av klackens mindre begåvade personer fanns ändå på plats. Av någon anledning valde man att håna Ystads nyförvärv Palle Hansen. Antagligen bara för att han var dansk. Det kändes rätt osmakligt. Har svårt att gilla personer som hellre hånar motståndarna än att heja på sina egna. Men Palle gav svar på tal och blev bästa målgörare. Han kommer antagligen att tillhöra de bästa målskyttarna i elitserien, trots en rätt märklig rörelse med skottarmen.

Några ord om Ystad. Ola Netterheim var som väntat inte lika bra som Hasse Karlsson, framförallt framåt. Men han visade i alla fall kämpaglöd. Nyförvärvet i mål, Jürgen Müller, kommer att bli viktig för laget. Tillsammans med Leo Larsson är de ett högklassigt par. Palle Hansen var också en positiv överraskning. Däremot tyckte jag att Sebastian Seifert var lite blek. Hammarstrand var lika säker som alltid som straffskytt. Ystad känns stabila. 

Publikmatchen vanns förresten också av Ystad. De tillresta supportrarna hördes mer än hemmapubliken. Och det är jäkligt pinsamt. Jag blir fortfarande lika förvånad över att Lundaborna har så svårt att heja på sina egna.

Lugi hade förresten bytt bilder och musik till inspringet. Och det var till det bättre. Det var rätt fräckt med krigarna med spjut och svärd samt förbrytarbilderna på Lugikillarna. Nu gäller det bara att leva upp till bilderna. 

Men vilket trams att publiken kan sms: a in matchens lirare. Vem vill betala 3 spänn för chansen att påverka valet? Hur tänkte man där? Undrar hur många som verkligen skickade ett mess?

Och så kan jag bara notera att det var runt 200 personer fler igår på damderbyt än på dagens herrderby. Damhandbollen växer sig starkare.

Och nog kändes domarparet Per-Ola Björk och Krister Andersson lite ringrostiga.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Hej, Kul att sässongen äntligen är igång och att din blogg är igång med lite handbolls snack igen!



Var och kollade på Lugis herr match ikväll precis som du, satt nyss och läste igenom vad du har sagt tyckt & tänkt om den, och håller med om det mesta du säger/ skriver.



Dock måste jag ta upp en sak, kul att du börjar med & ta upp att en del av klacken endå var på plats och försökte skapa stämning men dock kanske utan större framgång. Visst var vi " på " 3an i bortalaget, att han var dansk hade vi ingen aning om. Detta handlar om att få en spelare ur balans och i hans fall gick alla bollar genom honom. Alla lag sysslar med detta och det är en del av sporten, förmodligen hör du ju allt som sägs o skriks från läktaren och det är ju inte direkt några elaka saker som " knäcker honom" pyskiskt.



Så tycker helt enkelt du får lugna dig med dina uttalanden. Grattis ystad till en väl genomförd match. Vi kommer igen, HEJA LUGI

2010-09-14 @ 23:47:49
Postat av: Till Fredrik

Ja, fast lugipublikenkan ju börja med att stötta egna laget. En tråkig betonghall blir inte roligare av att endast innehålla burop på motståndarnas bästa spelare för kvällen. Lugi och YIF kändes ganska jämna. Däremot var P-O Björk i vanlig ordning helt värdelös och missade massor åt båda håll. De nya reglerna som tilkommit ignorerades helt och man körde på som om inget nytt tillkommit på den fronten. Håller i övrigt med om hela Stürmerfouls inlägg och imponeras över ystads trogna supporterskara på 300-400 pers som dyker upp överallt.

2010-09-15 @ 13:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0