Klasskillnad

Igår spelades den i Lund länge efterlängtade premiärmatchen mellan H43/Lundagårds och Lugis damer. Härligt att det kom närmare 1900 till Arenan. Nytt publikrekord för damhandboll i Lund. Men spänningen tog slut efter några få minuter. Som jag misstänkte så vägde de blå tjejerna alldeles för lätt. Lugi var fullkomligt överlägsna och kunde ha vunnit med mycket mer. Så en sak kan man vara säker på, H43/Lundagårds seriesegersvit kommer att brytas. Men jag tror fortfarande att de kommer att klara sig kvar. Laget är samspelt och det finns några spelare som håller elitserieklass. Igår visade Ebba Engdahl att hon både har en fysik och spelsinne som håller i högsta serien. Emma Friberg i mål gjorde också en fullt godkänd insats. Och Vanessa Tellenmark kommer att göra fler mål mot lag som inte är lika fysiskt starka i försvaret. Men mot Lugi vägde hon alldeles för lätt.

Lugi å andra sidan visade att de trots allt har en rätt smal spetskompetens, framförallt på 9-meter. När Anna Roxå och Petra Skogsberg blev skadade samtidigt som Sabina Jacobsen blev punktmarkerad så fick man genast problem, när Maria Radermacher samtidigt inte fick någon speltid. Utan dessa fyra spelare så spelade H43/Lundagård jämnt med Lugi.

Vilket klipp Lugi har gjort som värvat Petra Skogsberg. Vilken spelare! Hon kommer att bli viktig för Lugi. Som hon spelade igår förstår jag inte att hon inte längre platsar i landslaget. Det enda negativa med Petra var att skillnaden i kvalitet mellan kantspelarna blev så otroligt pinsamt uppenbar, Jonna Linnéll håller inte riktigt måttet.

Lugi matchade flitigt sina ungdomar. Jag blev imponerad av 93: an Anna Lagerquist, som trots rätt blygsam kroppsstorlek visade att hennes spelintelligens och bra fotarbete håller i Elitserien.

Efter derbymatchen så spelade Eslövs damer mot Skuru. Även här fanns en hemvändare i Johanna Wiberg. Men hon gjorde inte samma genomslag som Petra. Det kändes nästan som att operationen lyckades men patienten dog. Det var precis som övriga i försvaret förväntade sig att Johanna skulle fixa allt själv. Så försvaret läckte mer än förväntat. Hade inte Therese Brorson gjort en bra match så hade Skuru vunnit. Nu lyckades Eslöv trots allt bärga en poäng. Försvarsspelat lär Eslöv säkert få injusterat till kommande matcher, men jag blev mer betänksam över att anfallsspelet verkade svagt. Man kan inte förvänta sig att Anna Olsson ska göra allt. Det kändes som om Eslöv hade behövt något anfallsspelare till som komplement till Anna Olsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0