Märkligheter

Vem hade trott att Lugis damer skulle gå till semifinal i Cupvinnarcupen? Och vem hade trott att man även skulle vinna dagens match mot spanska Alicante? Det är imponerande gjort. Idag så ledde man några gånger med åtta bollar men tappade på slutet. Frågan är om dagens vinst räcker till en final? Det är tveksamt, men Lugis damer har visat att man brukar spela bra borta, så chansen finns. Jan Wigren på damhandboll.nu var besviken på dagens publiksiffra: 783. Jag tycker att det är bättre än väntat. Om Lundaborna inte går och ser handboll på bra tider så kan man inte tro att de ska komma en lördag kväll kl 19.30.

En annan märklighet. Jag har tjatat några gånger i den här bloggen om att det är märkligt att Per Johansson inte har någon plats för Maria Adler i landslagstruppen. I dag gjorde Maria 13!! mål mot Alicante. Om man nu inte bor i västra Sverige, vad ska man då göra för att kunna få en chans i landslaget?

Och att Sävehofs damer bara skulle vinna med ett mål idag och att segermålet gjordes när det var fyra sekunder kvar av matchen kändes oväntat.

Och så går HK Malmö och vinner mot Sävehof och så har Malmö helt plötsligt chansen till en semifinal. Vem hade trott det? Sävehof lär ha varit gnälliga igår och uppskattade inte Malmös time-out när det återstod 10 sekunder av matchen. Kul att någon vågar vara kaxig mot Sävehof. Men det mesta pekar ändå på att Alingsås vinner den avgörande matchen mot Malmö.

AG Köpenhamn är ju överlägsna i Danmark. Men nu i slutspelet så har man helt plötsligt problem i matcherna. Men man vinner ändå. Idag med uddamålet mot AaB. Märkligt nog så känns inte guldet lika säkert längre.

En annan märklighet är att varför Lugis herrar spelar så dåligt när man är en man mer. Igår mot Drott så startade man bra. Men när man ledde 5-2 och Drott fick en man utvisad så var det Drott som gjorde målen. Efter förlusten igår så blir det svårt för Lugi att nå semifinalen. Målskillnaden är för dålig. Det krävs antagligen 3 poäng på de två sista matcherna. Synd att det verkar bli en antiklimax i slutspelet.

 

Kommentarer
Postat av: Västerut

Så Per Johansson ska plocka ut en trupp på lördagskvällen bara för att Adler gör 13 mot Alicante?



Vänta tills nästa trupp presenteras innan du spyr galla. I EM-truppen platsade hon inte, och Jamina Roberts gjorde en bra insats.

2011-04-10 @ 20:31:35
Postat av: Anna

Tyvärr Göteborgare (?), Maria Adler kommer att ta Jamina Roberts plats vid nästa uttagning. Hon har nu visat sig mer än tillräckligt kompetent. Dessutom har hon fysiken som krävs.

Visst är Jamina R. duktig men Maria har utvecklats otroligt och de 13 mot Alicante var ingen "engångsgrunka" som du antyder!

2011-04-11 @ 11:53:06
Postat av: LK

Jag följer också damhandbollen och har svårt att se Roberts storhet. Med i brist på annat i senaste mästerskapet kändes det som. Viss förkärlek till Sävehof hos FK kanske ler



Nej, Adler är vassare på många sätt och kommer tillföra blågult energi och målfarlighet på sikt.

2011-04-11 @ 12:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0