Pinsamt

Första halvlek igår mellan Sävehof och Kolding var ett rent lidande att titta på. Här möter det kanske bästa laget i Sverige ett lag som ligger på sjunde plats i danska ligan och som dessutom går på halvfart. Och ändå så blir Sävehof totalt utspelade i första halvlek. Skillnaden i kvalitet mellan lagen var så stor att det gjorde ont att titta på. Sävehof slog passningar utanför sidlinjen, råkade ut för omotiverade offensiva fel, tappade bollar, hade ett antal skott från Stenbäcken ovanför motståndarribban, hade kantspelare som missade lägen efter lägen. Men den som sved mest var att Sävehofarna gick in i matchen som förlorare. Det var så tydligt att man inte trodde på en vinst. Spelarna verkade helt förlamade och hängde med huvudena redan från början. Forsbergs blick i mål när Lars Christiansen skulle slå sin första straff sa allt. Lite mer jävlar anamma borde laget haft. Jag vet inte, men kanske går det för lätt i Sverige att man inte klarar av att kämpa utomlands. Att Sävehof kom tillbaka i andra halvlek berodde helt på att Kolding bänkade sina bästa och gick ner i tempo och vilja.

Under en av de senaste tv-sändningarna så sa professor Hellgren att den svenska serien är riktigt bra när ett så skickligt lag som Hammarby kan ligga i botten. Hellgren var ute och cyklade rejält. Matchen igår visade tydligt hur dålig den svenska serien är.

Under dagens tv-sändning av matchen mellan Ystad och Kristianstad så sa Ystads ordförande att man på förväg inte kunde veta att det inte skulle fungera med Pelle Käll som tränare. Men hallå! Kollar man verkligen inte upp eventuella tränares resultat innan man ger dem jobb? Hade man gjort det så hade man vetat att det skulle gå åt pipan. Eller så kunde man läst denna blogg.

I sändningen idag så var det någon som föreslog att vinster skulle ge tre poäng. Grahn tyckte det var en intressant idé. Men det är inget genomtänkt förslag. Att fotboll och hockey har detta system är för att undvika att matcherna slutar oavgjort. Men hur många matcher blir oavgjorda i handboll? Så det känns som ett rätt meningslöst förslag.

Jag gillar att se Kristianstad spela handboll. De har så härligt engagemang. Men det är ju otroligt hur mycket man slarvar. Idag hade man flera chanser att gå ikapp Ystad men varje gång så gjorde man tekniska fel. Lars Möller Madsen var rätt blek och seg. Hade förväntat mig mer. Matchen idag var annars kul att se. En riktig bra match med svenska mått mätt.

Det var också intressant att höra Ystad IF: s ordförande. Ystad är intressant klubb. Man har bra ekonomi och en bra organisation. Nu har man börjat spänna bågen och vill bli en ledande klubb i Norden. Tänk så kul det hade varit om vi fick klubbar och en serie som skulle hålla hög internationell klass!

Och vad höll Alingsås på med idag? Hur kan ett lag som varit klart på uppgång förlora hemma mot Lindesberg? Nu blir matchen mot H43 ändå betydelsefull.



  

Kommentarer
Postat av: Läktarplats

Alingsås höll inte på alls, det var det som var problemet /=



Såg ut som att alla hade en dålig dag samtidigt, men oj va nära det var att 19-25 blev 28-28 på en kvart.

2011-02-20 @ 22:52:33
Postat av: --

Bra Mart! Upp till kamp för AHK!

2011-02-21 @ 07:05:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0