Upp som en sol

och ned som en pannkaka. Först vinner Lugi borta mot Sävehof och sedan förlorar man mot H43. Ja, det var ett blekt Lugi idag. H43 var det klart bättre laget och vann rättvist. H43 var bättre på allt. De spelade bättre i anfallet och försvaret samt vann målvaktsmatchen. H43 var det lag som mest ville vinna.

Det är bara att konstatera att Lugi är mycket sämre utan Kim Ekdahl. Och när dessutom Anders Hallberg inte heller kan spela så är man inget topplag. Ska det gå bra i slutspelet så vill det till att Ekdahl och Hallberg är friska.

Bäst i Lugi var Joakim Bååk. Men sen var det väl ingen som ens får godkänt. Lindell som spelade bra mot Sävehof var idag riktigt dålig. Och några ord om Söndergaard som har konkurrerat ut Fredrik Wahlström. Han är en märklig spelare med en riktigt avig stil som är effektiv många gånger. Men han blandar verkligen och ger. Han varvar ofta bra insatser med usla. Och idag var det inte mycket som blev rätt. Men som sagt Lindell och Söndergaard var inte de enda som kunde spelat bättre.

I H43 var Zoran och Espen bra som vanligt. De har varit H43: s bästa spelare i år. Men det verkar också glädjande nog som Daniel Lindqvist börjat hitta formen. Och med Nemanja tillbaka så har H43 en första uppställning som håller hög klass. Jag tror H43 är på uppgång.

Något som inte var lika bra var publiksiffran, 1628. Riktigt dåligt för ett derby. Och det var inte mycket till stämning heller, trots att både Lugi och H43 hade en klack.

Men nu ska jag vara lite positiv för en gångs skull. Jag tycker att H43 ofta provar mer nytt än Lugi när det gäller marknadsföring och matcharrangemang. Jag gillar deras upplägg inför nästa hemmamatch. Man erbjuder gratis inträde och man har en Tacobuffé uppdukad i restaurangen. Bra jobbat av H43. Det är sådana initiativ som jag efterlyser från Lugi. Ska man skapa ett intresse för handboll i Lund så måste man regelbundet jobba med olika sätt att locka publik. H43 är på rätt väg, trots en sparkad marknadschef.

Till sist måste jag säga att den lille småfete av dagens domarpar Patrik Håkansson & Maths Nilsson inte är nån höjdare. Idag gick han hårt åt Lugi, men det kunde lika gärna ha varit H43. Det berodde väl på att Lugi blev först med att göra honom irriterad. Idag så surnade han till på Zanotti och Axnér och hämnades troligen genom att döma till Lugis nackdel. Det är inte första gången han gjort sig impopulär i Lund. Men hans domarinsats hade som tur är ingen betydelse för utgången. H43 var som sagt klart bäst.

Nu väntar Lindesberg för H43 och nu har man väl tack vare dagens vinst råd att förlora. Det måste kännas skönt.

För Lugi väntar Ystad hemma. Ännu ett derby alltså. Lugi får hoppas att Kim är frisk då.














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0